Наши партнеры

MenuAaB ydmyget i Sarajevo

Europa League

Nordjyderne var en tur i Bosnien-Hercegovina for at spille returkamp mod Slavija Sarajevo i Europa League-turneringen. Det blev hverken spille- eller resultatmæssigt nogen succes.

AaB havde på hjemmebanen skuffet fælt i den første kamp mod Slavija Sarajevo, der endte 0-0, så der var brug for, at SAS Liga-mandskabet kunne rejse sig i returkampen i Bosnien-Hercegovina. Sådan kom det dog ikke til at gå, da AaB skuffende tabte kampen 1-3.

Slavija Sarajevo havde valgt at flytte kampen fra den normale hjemmebane til det olympiske stadion, der ligger i den muslimske del af Sarajevo by. Det betød, at mange tilskuere havde boykottet kampen, der derfor blev spillet for næsten tomme tribuner.

AaB startede med at have boldovertaget, og allerede efter syv minutter kom Andreas Johansson til en god chance, da han driblede ind i højre side af feltet og trykkede af, men desværre sendte han bolden tæt forbi den fjerneste stolpe.

Hjemmeholdet svarede dog hurtigt igen, da angriberen Djermanovic slap igennem, men en forsvarsspiller kom godt tilbage og fik presset Djermanovic, der sendte bolden forbi mål.

AaB spillede tålmodigt bolden rundt og havde ofte mange mand med fremme, mens de i det defensive spil lagde et konstant og højt pres på Sarajevo-spillerne. Det kneb dog gevaldigt med den afgørende aflevering, og især Jeppe Curth havde store problemer med førstegangs-berøringerne.

I den første halve time lignede det en kamp, der ville gå AaB´s vej, men efter 33 minutter fik hjemmeholdet grund til at juble. Fra højrekanten sendte Arsenievic bolden ind i feltet til angriberen Levan Kutalija, der steg op mellem to AaB-forsvarere og headede bolden i mål uden chance for målmand Karim Zaza til føring på 1-0.

Blot to minutter efter mistede en AaB-spiller bolden midt på banen, og efter en hurtig stikning var Djermanovic pludselig alene med Karim Zaza. Heldigvis trak Zaza det længste strå, da han fik en hånd på afslutningen og parerede til hjørnespark.

AaB måtte gå til pausen og konstatere, at de på trods af overvægt i spillet var bagud 0-1, og fra anden halvlegs start måtte nordjyderne derfor længere frem på banen.

Der skulle dog kun gå to minutter, før den opgave blev dobbelt så vanskelig. Angriberen Djermanovic modtog bolden på kanten af AaB´s straffesparksfelt med ryggen mod målet og omgivet af to forsvarsspillere. Han vendte rundt og udnyttede, at en AaB-forsvarsspiller gled, ved uhindret at sparke bolden i målet via den ene opstander til 2-0.

Men i stedet for at gå i panik bevarede AaB-spillerne koncentrationen, og blot to minutter efter scoringen fik de reduceret til 1-2, da Andreas Johansson headede bolden i mål efter et frisparksindlæg fra højre side.

AaB havde herefter bolden mest, men havde svært ved at finde en vej gennem Sarajevos forsvar. Med 11 minutter igen ramte Andreas Johansson en bold for næsen af målmand Mladen Lucic, og Johansson faldt omkuld. Den italienske dommer, Andrea De Marco, vurderede dog korrekt, at Johansson prøvede at filme sig til et straffespark og svingede det gule kort.

Inden for de sidste seks minutter kom AaB til enkelte halve chancer, men det lykkedes ikke nordjyderne at få udlignet. Derimod fik Slavija Sarajevo udbygget føringen til 3-1 dybt inde i overtiden, og ydmygelsen var komplet.

AaB er dermed færdige i Europa League, og med den tidlige exit fra turneringen samt premiere-nederlaget til AGF i SAS Ligaen har starten af sæsonen været katastrofal.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu