Наши партнеры

MenuAaB sikrede sig UEFA Cup-billet

Champions League

Celtic skulle have point med fra Aalborg, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om videre avancement. Den mission mislykkedes, og derfor er de danske mestre klar til UEFA Cuppen.

I kampens indledning var der ingen af de to hold, der for alvor viste noget offensivt. Det første forsøg stod Andreas Johansson for, da han optimistisk skød på mål langt ude fra. Forsøget gav dog heller ikke problemer for polske Arthur Boruc i Celtic-målet.

Derefter fik Celtic lagt et mindre pres på AaB, og skotterne fik lov til at slå flere indlæg ind i feltet. Efter ni minutters spil fik Celtic deres første store chance i opgøret, da Shunseke Nakamura kom alene igennem med Karim Zaza, men japaneren, der er kendt for sin fantastiske sparketeknik, overplacerede dog sit skud, og dermed kunne de mange danske tilskuere ånde lettet op.

AaB kom bedre med i opgøret i første halvlegs sidste halvdel, hvor de forsvarende danske mestre formåede at holde godt i bolden og samtidig presse Celtic til fejl i opbygningspillet. Ti minutter før pausefløjt fik AaB da også sin første store chance, da Thomas Enevoldsens hjørnespark fandt Michael Jakobsen ved første stolpe. Hans hovedstødsforsøg blev dog reddet af Arthur Boruc oppe i det ene målhjørne. Mere skete der ikke i de første 45 minutter, og dermed kunne begge hold gå målløse til pause.

Ti minutter inde i anden halvleg fik AaB-spillerne en kold spand vand i hovedet, da Barry Robson løb fri af sin markering i feltet, og midtbanespilleren kunne med et flot hovedstød bringe gæsterne i front på oplæg af venstrebacken Mark Wilson.

Efter 70 minutters spil på Energi Nord Arena fik AaB udlignet, da brasilianske Caca tog chancen på kanten af feltet. Skuddet blev rettet af, og tilskuerne kunne til deres store glæde følge bolden i en stor bue over Arthur Boruc, der stod tre-fire meter ude fra sit mål.

I den resterende del af kampen satsede Celtic for at få sejren, men det var AaB, der fik den største chance fem minutter før tid, da Caca fandt indstiftede Saganowski i feltet, men polakken gled på den våde bane, og derefter kunne Johansson ikke nå frem til bolden i det lille felt.

Lidt tid efter fik AaB bragt sig i front, da Andreas Johansson spillede en flad bold ind i feltet, og efter lidt tilfældigheder ramte bolden Gary Caldwell og gik ind i målet til en AaB-føring på 2-1, som også blev kampens slutresultat.

Med sejren er AaB sikker på gruppens tredjeplads, der giver adgang til UEFA Cuppen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu