Наши партнеры

Menu2008: Årets fodboldbegivenheder

Andet fodbold

TotalBold.dk har kigget tilbage på året, som snart er gået. Vi har samlet et overblik over, hvilke store fodboldbegivenheder, vi har været vidne til i år 2008. Året har bestemt ikke været kedeligt, da 2008 blandt andet bød på både en EM- og OL-finale.

Det uofficielle indendørsstævne:

Inde-DM-mestre: Brøndby IF

Kommentar: I årets finale i endagsturneringen, Tele2 Cup, som er en dansk uofficiel indendørsturnering, besejrede hjemmeholdet Brøndby IF det teknisk stærke mandskab FC Nordsjælland. Finalen vil blive husket som utrolig intens, da den skulle ud i forlænget spilletid, og derefter afgøres i “Golden Goal”, hvor BIF altså trak sig sejrrigt ud, og hentede en check på 150.000 kroner, hvoraf halvdelen af beløbet gik til klubkassen, mens den anden halvdel gik til spillerne.

UEFA Cup-finalen:

UEFA Cup-mestre: Zenit Petersborg

Kommentar: Zenit Petersborg hentede klubbens allerførste europæiske titel hjem i år, hvor man besejrede skotske Rangers. Russerne besejrede skotterne med 2-0, hvor deres spidskompetence “det hurtige kombinationsspil” blev udslagsgivende.

Champions League-finalen:

Champions League-mestre: Manchester United

Kommentar: Årets CL-finale mellem Manchester United og Chelsea blev hæsblæsende og bød på både smerte, sved og tårer. Eftersom der stod 1-1 på måltavlen, da den ordinære tid var afsluttet, skulle vi ud i forlænget spilletid, som også endte uafgjort. Derfor skulle mandskaberne ud i straffesparkskonkurrence. United vandt 7-6 samlet, da straffesparksafgørelsen var færdig.

Klub-mesterskaber:

SAS Liga-mestre: AaB

Kommentar: Nordjyderne kunne kalde sig danske mestre for tredje gang i klubbens historie, da de endte på førstepladsen, med hele ni point ned til FC Midtjylland på andenpladsen. AaB-mesterskabet var allerede en realitet to runder før sæsonens sidste runde.

Premier League-mestre: Manchester United

Kommentar: Manchester United kunne kalde sig PL-mestre for tiende år i klubbens historie, da de med nød og næppe sikrede sig et to points forspring i mesterskabsstriden, da afgørelsen faldt i allersidste runde, med Chelsea lige i hælene på andenpladsen.

Le Championnat-mestre: Lyon

Kommentar: Der var spænding om mesterskabet helt til slut, men for syvende gang i træk trak Lyon sig sejrrigt ud af mesterskabskampen. Mesterskabet blev en realitet i sidste spillerunde, da nærmeste forfølger, Bordeaux, snublede samtidig med at Lyon sejrede.

Serie A-mestre: Inter

Kommentar: Inter genvandt det italienske mesterskab, da de i sidste spillerunde besejrede Parma med 2-0. AS Roma formåede at give Inter kamp til stregen, men måtte altså sande, at Inter var skarpest i slutfasen. Det var klubbens 16. mesterskab.

Primera Division-mestre: Real Madrid

Kommentar: Kongeklubben sikrede sig mesterskab nummer 31, da de i suveræn stil sluttede på førstepladsen i Primera Division. Triumfen blev sikret med tre spillerunder tilbage, og Real Madrid endte med hele otte point mere end rækkens nummer to, Villarreal.

1. Bundesliga-mestre: Bayern München

Kommentar: For 21. gang i klubbens historie blev Bayern München tyske mestre. Med indkøb af store spillere som Luca Toni og Franck Ribéry var forventningerne høje, og Bayern formåede at indfri dem, da sluttede med hele ti point mere end Werder Bremen på andenpladsen.

EM-finalen:

Europamestre: Spanien

Kommentar: Årets EM-finale stod mellem nogle af de to største forudsigelser, da Spanien på papiret var utroligt stærke, mens Tysklands mandskab både havde rutine i slutrunde-regi samt indeholdt en række talentfulde stjerner. Spanien endte med at vinde finalen 1-0, hvilket blev den første titel i 44 år for spanierne.

OL-finalen:

Olympiske mestre: Argentina

Kommentar: OL-finalen var en række interessant cocktail af nationer. På den ene banehalvdel stod guld-favoritten Argentina, mens overraskelsen Nigeria betrådte græsset på den anden banehalvdel. Argentinerne vandt opgøret 1-0, og dermed sikrede de sig OL-guldet for anden gang i træk.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu