Наши партнеры

MenuManchester United: Tevez i rødt eller hvidt?

Skrevet af Kenneth Thygesen

Manchester Uniteds karismatiske manager, Sir Alex Ferguson, har i sine snart 29 år som United-manager været impliceret i utallige transfersagaer. I sommeren år 2007 blev en af de største transfersagaer afsluttet, da den argentinske angriber Carlos Tevez skrev under på en kontrakt med de mangedobbelte engelske mestre fra Manchester. Tevez’ aftale med United var imidlertid ikke en kontrakt som mange havde forudset. Et efter større tovtrækkeri i medier såvel som på de indre linjer, kunne Tevez blive præsenteret i United med nummer 32 – på en toårig lejeaftale med en inkluderet forkøbsret.

Efter snart halvandet år med op- og nedture for den argentinske troldmand skal regnskabet gøres op på direktørgangene i Manchester. Skal man betale flere hundrede millioner kroner og sikre sig Tevez i mange år frem, eller skal man slå de argentinske teltpæle op og sige farvel og tak for alt? Manchester Uniteds administrerende direktør, David Gill, grubler i disse uger sammen med resten af Uniteds øverste stab omkring det spørgsmål.

Det er et kæmpe dilemma af flere grunde. Dels fordi Tevez’ præstationer i indeværende sæson har været langt fra hans gyldne debutsæsoner, hvor perlerne såvel som de vitale 1-0-scoringer væltede ind. Men også dels fordi at hans nye angrebskonkurrent, Dimitar Berbatov, efter en halvsløj start i den røde trøje for alvor er begyndt at vise, hvorfor Sir Alex smed over en kvart milliard efter ham. Den tidligere Tottenham-striker spiller formidabelt i øjeblikket, og kreative Berba-afleveringer og mål er en ligeså naturligt pt., som at Sir Alex sidder på trænerbænken for Manchester United. Derfor er det også utrolig svært som indædt United-supporter at finde ud, hvilken side man hælder til.

Jeg husker stadig Carlos Tevez’ udlignende mål i Tottenham i overtiden på White Hart Lane i sidste sæson. Jeg husker også stadig hans altafgørende udligning mod Roma i Champions League, såvel som hovedstødsmålet på Ewood Park i tredjesidste spillerunde i Premier League. Jeg husker også hans imponerende fire mål i cup-kampen mod Blackburn i år, men på trods af de vigtige mål, de afgørende ryk og alt det fine, æstetiske som Carlos Tevez formår at gøre ved fodboldspillet, nager tvivlen stadig i mig. Han har efter halvanden sæson vist sit værd, og jeg er fuldt ud tilfreds med, hvad han har nået at præstere.

Men ikke desto mindre skal den kendsgerning sættes i forhold til et prisskilt på adskillige hundrede millioner kroner i en finansiel krisetid, hvor hverken The Glazers eller andre Red Devils-sponsorer plasker rundt i en pøl af penge. Tilmed er Tevez ikke det naturlige førstevalg mere, da Berbatov fuldstændig har overtaget på den konto.

Skal man give op til 200-300 millioner kroner for en ”reserve”? Jeg ved det ikke. Jeg håber, at han bliver i klubben, men den nuværende pris er for høj. Han må op på vægtskålen i United, men i takt med United-ledelsens tøven har de hvidklædte konger fra Real Madrid meldt ud, at de skal opfattes som alvorlige bejlere til argentineren, når hans to-årige lejekontrakt udløber til sommer. I kølvandet på den udmelding fra Real-præsident Calderon fulgte hovedpersonen, Tevez, op med en noget kontroversiel udtalelse, da han klargjorte overfor pressen, at Real Madrid var en ”drømmeklub” for ham.

Tevez-transfersagaen har igen udviklet sig – denne gang til Tevez-sagaen II. Fortsætter Tevez i rødt? Eller ender han i hvidt?

Fortsættelse følger..

Klummen er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.KommentérTop-menu
Menu