Наши партнеры

MenuF.C. København

Vi har kigget nærmere på FCK, som vi spår som de store favoritter til at tage mesterskabet, og det selv på trods af afgang med flere nøglespillere i blandt.

Sammenligningen mellem de to store, FC København og Brøndby IF, har aldrig været mere markant end det seneste år. Ingen over eller ved siden af FCK. Sådan er det bare i dansk fodbold i disse år, hvor de nærmeste konkurrenter fra Brøndby er faldet trinvist ned ad stigen. Ikke fordi Brøndby ikke har traditionerne for at lege med, men fordi FCK har valgt en kurs hvor BIF har svært ved at følge med.

Penge betyder meget i dagens fodbold. Penge som Brøndby også har fået ved salg af spillere som Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, og Johan Elmander. Penge Brøndby ikke kun har øremærket til nye spillere, men penge som også skulle sætte nye ting i gang i forretningen Brøndby IF. Sådan er det for så vidt også i FCK, blot med den forskel, at talentudviklingen i Brøndby er blevet overhalet inden om af de mere købelystne københavnere.

Indkøb skal gøres med omtanke, spillere som vil passe ind. Man køber det man har mulighed for indenfor økonomiens råderum, hvor FCK og BIF stadig bevæger sig et luftlag over alle andre i Ligaen.

Sidestiller vi bare indkøbene i dette transfervindue, er det tydeligt at se hvilke forskel de to klubber prioriterer. Sælger FCK en spiller eller to, støvsuger de markedet i Norden og køber de bedste. Farvel til Lars Jacobsen og Tobias Linderoth – god dag til Rasmus Wurtz og Morten Nordstrand – to store profiler hos AaB og FC Nordsjælland. Og ja, FCK lader Dan Tomassen gå og køber Mikael Antonsson fra Panathinaikos. Sådan viser man handlekraft og stækker vingerne på konkurrenterne. Sætter man det også i perspektiv, gør FCK samtidig det, at de fratager nogle af de bagvedliggende konkurrenter muligheden for at komme tættere på FCK, selv om det på ingen måde er klubbens intension. Det er blot en konstatering, da Wurtz og Nordstrand var store profiler, som vil blive savnet mere end meget i de klubber de kommer fra.

Det samme har BIF også gjort med Morten Duncan Rasmussen og Martin Ericsson. Den store forskel er bare, at de store profiler i højere grad vælger FCK end BIF. Landsholdsklassen har sat sig mærkant tungere i FCK end det har været tilfældet i Brøndby. Det er ikke så populært at spille i BIF lige nu som det har været, hvilket FCK har været rigtig gode til at udnytte. Med succes avler interesse.

Træner Ståle Solbakken vil kun have kvalitetsspillere. Og det har han. Truppen mangler måske lidt bredde, hvilket dog også har sin styrke, da alle spillere på den måde bliver holdt i gang på højeste niveau hele tiden. Næsten uanset hvornår FCK spiller, vil de spillere Løverne har til at sidde på bænken kunne spille sig til en startopstilling på hvilken som helst anden Superligahold. Klasse fornægter sig ikke.

Det eneste men kan stille en smule tvivl ved er det internationale aspekt, hvor FCK også gerne vil hæve overliggeren og komme videre fra det Champions League gruppespil, som københavnerne på fornem vis kvalificerede sig til sidste sæson. Nu har det også meget med lodtrækningsheld at gøre, men alene dømt ud fra FCK-truppens kvalitet, er det nok tvivlsomt, om ikke Don Ø. skulle have taget den helt store pengepung frem og ofret på international klasse, frem for blot at støvsuge det danske marked, der dog trods alt er inde omkring landsholdet. Det er en lidt frygtindgydende tanke, at for at FCK skal hæve overliggeren på den konto, behøver klubben nok stadig en klassespiller eller to af international karat for at kunne begå sig. Også set i lyset af, at både Wurtz og Nordstand behøver tid for at spille sig ind på det hold, som næppe vil tabe tre kampe i den danske Liga i den kommende sæson. Med mindre det bliver til så mange kampe i både Europa, Liga, og pokal, at den smalle trup vil blive for mærket.

Ud over Lars Jacobsen, Dan Tomassen, Tobias Linderoth, har FCK sagt farvel til Jeppe Brandrup (Randers FC), Benny Gall (stopper), Thomas Villadsen (Emmen), Fredrik Berglund (Elfsborg). Sidstnævnte blev aldrig den succes han havde med sig fra Esbjerg. Svenskeren forlader alligevel landet som den tredjefarligste udlænding i Superligaens historie siden 1991, kun overgået af FCK’s tidligere bomber Todi Jönsson og OB’s Mwape Miti. Berglund dog alene på toppen, hvis snittet kun skal regnes ud efter hvor mange kampe og år de havde til det. Selv er den sympatiske svensker mere end tilfreds med at have titlen som Sveriges mest scorende spiller i dansk fodbold. En enestående rekordholder med Berglund i centrum, som både FCK og SAS Ligaen har sagt farvel til.

På tilgangssiden har FCK, ud over Mikael Antonsson, Morten Nordstrand, og Rasmus Würtz, sagt god dag til den unge talent Mathias Jørgensen fra naboklubben B 93, som FCK på lidt længere sigt forventer kan gøre sig gældende sammen med de andre lovende talenter i kulissen, deriblandt Mads, med det velklingende efternavn, Laudrup.

I forsøget på at forsvare titlen lægger FCK ud med en svære udekamp mod FC Nordsjælland, der om nogen er sulten efter at slå Byens hold for første gang i hen ved 15 forsøg. Derefter følger AaB (u), Viborg (h), AGF (u), Esbjerg (h). Specielt udekampene en svær start for Løverne, der dog plejer at æde sig ind på modstanderne som de kommer.

Presset hviler på FCK. Alle forventer igen at mesterskabet skal ende i København. Måske nok med større konkurrence end sidste sæson. Men målt over 33 kampe har eller vil klubben få så meget kvalitet, at der skal meget til at forstille sig at Don Ø’s drenge ikke endnu engang kan løfte mesterpokalen når vi kommer frem til sidste spillerunde, 24. maj 2008.

Vores bud på en slutplacering: 1

Leveret i samarbejde med Netsuperligaen.dkKommentérTop-menu
Menu