Наши партнеры

MenuEsbjerg fB

Vi har kigget nærmere på Esbjerg fB, der om nogen skuffede i foråret. Dette skal revancheres med et hold som også er blevet bedre sammentømret.

Esbjerg fB har været gennem meget de senere år. Rykkede for første gang i 13 år op i Superligaen i 1999/2000. Rykkede ned igen året efter men kom stærkt tilbage og har siden 2001/2002 hørt til i Superligaen.

Først med træner Viggo Jensen ved roret. Han overgav styringen til Ove Pedersen, der fik en trimmet spillertrup at arbejde med, kulminerende med bronze i 2003/2004. En bedrift der også fik andre klubber til at spærre øjnene op, med det resultat, at efter Troels Bechs tiltræden i januar 2006, havde godt og vel et helt hold forladt klubben på et år.

Værst har tabet været af Anders Møller Christensen og Fredrik Berglund i hver sin ende af banen. Godt nok har EfB siden fået gode angribere at arbejde med, men sammenlignes med Berglunds imponerende scoringsrekord kan de ikke. I hvert fald ikke endnu. For med købet af Rajko Lekic kan det måske lige være den angriber som EfB mangler. Ham der får omsat chancerne til mål. I træningskampene har han virket skarp. Viggo Jensens fund fra Silkeborg-tiden, og som nu er scout for Esbjerg, kan meget vel komme EfB til gode.

Det kræver dog også at forsvaret bliver mere påpasseligt. Tre mål i den ene ende hjælper lige lidt, hvis der scores fire i den anden. Forsvaret har ikke set alt for godt ud det seneste års tid, efter at Anders Møller Christensen forlod Vestkysten til fordel for Ådalen i Odense. Den tidligere Arsenal-spiller Igors S. Stepanovs blev købt til Esbjerg i foråret. Han har endnu ikke vist det niveau som mange nok ventede af ham. Omvendt skulle Anders Møller Christensen også bruge et halvt års tid til at spille sig ind, og når Stepanovs har henved 100 landskampe for Letland, har det heller ikke været uden kvalitet.

EfB’s ømme punkt lige nu er, hvis vi taler sportslige hensigter, at klubbens to store profiler, Niki Zimling og Njogu Demba-Nyrén, bliver solgt hen over sommeren. Sidstnævnte vil ikke gøre så meget som hvis Niki Zimling, motoren på midtbanen, rejste – selv om EfB til den post har garderet sig lidt ved købet af frisparkseksperten Jesper Mikkelsen fra FC Midtjylland.

Presset hviler tungt på træner Troels Bechs skuldre. Efter et magert forår burde holdet nu snart være så godt sammentømret, at en placering i den bedste halvdel ikke virker usandsynligt – hvis klubben vel og mærke ikke sælger ud af de bedste, som de har gjort i flere andre konkurrerende klubber.

I sæsonpremieren lægger Esbjerg ud på hjemmebane i en meget interessant kamp mod Brøndby IF. Derefter venter Viborg (u), AGF (h), Randers (h), FC København (u). Et ikke helt dårligt program for EfB at lægge ud med, hvor specielt den første kamp mod Brøndby kan få stor betydning for selvtilliden i de kommende kampe, da både EfB og BIF har brug for en god start.

Penge og økonomi styrer meget i fodbold. Esbjergs pengetank er ikke stor – mere middel. Budgettet skal holdes. Det er sjælden de tunge drenge man kan lokke til. Klubben har ikke en eneste spiller tilbage fra det hold der vandt bronze i 2004. Flere profiler vokser op. Det er et længere træk. Nye er kørt i stilling og spillet har til tider været godt. Nu mangler stabiliteten også bare at indfinde sig og profilerne blive. Derved burde Esbjerg også kunne tale med i den bedste halvdel.

Vores bud på en slutplacering: 5

Leveret i samarbejde med Netsuperligaen.dkKommentérTop-menu
Menu