Наши партнеры

MenuEn guide til streaming

Forestil dig at købe en avis. Du går ind i en butik, køber dagens avis, finder en café og læser den. Det er en analog, der svarer til downloading. Du har modtaget hele “filen” (papiret), før du begynder at læse den.

Men hvis du står ved trykpresseren og læser hver side, mens det kommer ud af maskinen uden at skulle vente på, at hele papiret er udskrevet, så er du effektivt i gang med at streame det.

Streamingmedier via internettet, uanset om det er en film, TV-shows, live sport eller musik, tillader det os at nyde begivenheder såsom live sport eller live-TV.

Film

Der er et bredt udvalg af udbydere, hvis du ønsker at streame film, herunder Netflix og LoveFilm. Netflix baserer sin titels tilgængelighed på den fysiske placering af brugeren; hvis din IP-adresse er i Europa, kan du se et andet udvalg af film end en bruger i USA. Lovefilm, baseret i London, tilbyder streaming af 5000 film og TV-episoder, nogle i HD.

TV

Mange streaming-tjenester giver kun adgang til brugere i visse områder. BBC iPlayer er et eksempel. Hvis du er i en godkendt placering, tilbyder de en fuld BBC catch -up- service , samt live udsendelser og mulighed for at hente indhold. ITV og Channel 4 tilbyder lignende ydelser. Virgin, Sky og Apples iTunes vil også tillade dig at streame TV-shows.

Sport

Det er en lignende historie for live streaming af sportsbegivenheder. I England tilbyder Sky og BT talrige pakker, herunder streaming på farten.

Der er også et stort antal af europæiske websteder, der streamer live sport fra hele verden, herunder nye muligheder såsom sefodbold.dk, en dansk leverandør, der streamer alt fra deres egen liga til den engelske Premier League og La Liga i Spanien!

Musik

Mens CD’er og vinyler aldrig vil dø helt, bliver streaming af musik stadig mere populært. Brugere kan oprette deres egne spillelister på tjenester som Spotify og få ny musik anbefalet ud fra deres eksisterende valg.

Jango tillader brugere til tilpasse “radiostationer”, og spille visse sange oftere, nogle gange eller aldrig. Som med film, kan musiktjenester kræve, at du befinder dig i et bestemt land. Spotify, blandt andre, opdaterer ofte, hvilke lande, der har adgang til tjenesten.

En 2,5 Mbit/s forbindelse bør tillade dig at streame film i grov DVD-kvalitet. 10 Mbit/s anbefales til streaming af HD-kvalitet. Naturligvis kræver audio-only-streaming mindre båndbredde.

De fremskridt, der har tilladt den eksplosive vækst i streaming i de sidste par år, omfatter stigninger i båndbredde og adgang til internettet , samt standardisering af formater, (som ganske vist stadig har et stykke vej endnu).

Da disse forbedringer fortsætter, vil streaming-markedet fortsætte med at udvide sig. Uanset om du streamer til en hjemmecomputer eller din smartphone, kan den enorme mængde og kvalitet af tilgængelige medier overraske dig!KommentérTop-menu
Menu