Наши партнеры

MenuEM-guide 2008: Indledning til Gruppe A

Gruppe A er absolut ikke for de med svagt hjerte. Enhver kan gå videre til finalerunderne, hvis spillet fungerer på kampdagene.

Gruppens største favorit må dog være Portugal, der trods alt har flere EM-titler, samt bedre resultater gennem de seneste år. Ved sidste EM-slutrunde var det netop Portugal, der måtte se sig slået af Grækenland i finalen. Portugiserne vil søge efter revanche.

Videre til Tjekkiet og Tyrkiet, ligner disse to hold en fantastisk god dyst. De to hold har, som helhed, den nogenlunde samme styrke. Tyrkerne kan bryste sig med en flot sammensætning af rutinerede ræve, Bastürk, Nihat og Recber har alle sammen større eller mindre international erfaring, hvilket kan vise sig meget nyttigt.

Tyrkiet må absolut ikke undværes, når snakken falder på eventuelle vindere af dette års EM. Den fejl begår man ikke efter Tyrkiets fremragende bedrifter i 2002-slutrunden i Korea og Japan.

Trods Tjekkiet må undvære en af holdets absolut største profiler, Tomas Rosicky, må Tjekkiet også regnes med i kampen om titlen. Makkerparret Baros og Koller danner et fremragende angreb, mens en af verdens bedste målmænd, Peter Cech, vogter målet for outsiderne.

Der vil også være en enkelt kendt skikkelse fra den danske SAS Liga, da FCK’s Libor Sionko og Zdenek Pospech er udtaget til Tjekkiets EM-trup. Det bliver træner Karel Brückners sidste EM, da han allerede før slutrunden har annonceret, at trænergerningen indstilles herefter.

Gruppens sidste og fjerde hold, Schweiz, har fordelen af hjemmebane til slutrunden. Ambitionerne er ikke sat lavt i den schweiziske lejr. Jakob Kuhn, træner for Schweiz, har allerede annonceret, at schweizerne vil gentage kunststykket, som Otto Rehhagel præsterede med Grækenland ved sidste slutrunde.

Den nybagte Liverpool-spiller, Phillip Degen vil sørge for flow på venstreflanken, mens den mest scorende spiller for Schweiz’ landshold gennem tiderne, 28-årige Alexander Frei, vil stå for putte grisen i netmaskerne.

Alt i alt en særdeles spændende gruppe – muligvis den mest jævnbyrdige af dem alle. Der er ikke ligeså meget stjernestøv som i gruppe C, hvor Holland, Frankrig, Italien og Rumænien tørner sammen i dødspuljen, men alligevel kan denne gruppe ende op med at levere det bedste fodbold. Vi skal dog ikke snydes for verdensstjerner i denne gruppe, da man på hvert hold kan fremhæve mindst en spiller med international klasse.

Schweizerne kan glæde sig over Freis målnæse, mens tyrkerne kan bryste sig over en hurtig tyrker kaldet Nihat. Der vil endda være gensyn fra dette års Champions League-finale, da Petr Cech og Cristiano Ronaldo nu mødes på landsholdsbasis.

Finalen blev lidt af en uafgjort mellem de to herrer, da Cristiano Ronaldo udplacerede Cech i første halvleg, før Cech i straffesparkskonkurrencen reddede et straffespark fra portugiseren. De to vil måske have en afgørende kamp i gruppespillet, og hvem ved om de måske mødes senere hen i turneringen?

Portugiserne har to gange før sendt tyrkerne ud af turneringen, hvorfor der vil være lagt op til et brag af en kamp, når de to mandskaber støder sammen. Det bliver i høj grad outsiderne mod favoritterne i gruppen, hvor stort set alt kan se. UEFA har igen valgt en rund form til bolden, hvorfor intet er ovre før allersidste fløjt.

Skrevet af David ThystrupKommentérTop-menu
Menu