Наши партнеры

MenuEksklusivt portræt: Mads Hvilsom – 1. del

Mads Dittmer Hvilsom, som til dagligt spiller i FC Midtjylland, fik den 5. april 2009 debut for klubbens førstehold i SAS Ligaen, og dermed kunne han med sine 16 år og 225 dage, tilskrives titlen som SAS Ligaens yngste debutant nogensinde. TotalBold.dk bringer første del af portrættet om Mads Hvilsom.

Angrebstalentet Mads Dittmer Hvilsom startede med at spille fodbold, da han var fire år gammel. Hans første klub var Himmelev-Veddelev, som ligger ved Roskilde, men i sommerpausen tilbage i 2006, skiftede han til Hvidovre, hvor han spillede for klubbens Drenge Elite.

Han spillede også i en kort periode for FC Roskilde. Mads husker tilbage på sine første fodboldår i Himmelev-Veddelev med positivt sind.

”Vi havde et rigtig godt hold, og træningen var faktisk meget seriøs og god. Vi spillede allerede fra start i toppen af tabellen, og havde en utrolig dygtig træner. Jeg spillede i klubben i hele min ungdom – indtil jeg var 14 år.”

Hvilsom blev hurtigt en eftertragtet angriber, men han valgte FC Midtjylland, fordi de havde et godt akademi og fordi det var mest praktisk. Han blev hentet ind på klubbens fodboldakademi i Ikast i sommeren 2007.

”Jeg valgte FC Midtjylland på grund af skolen og det, at det hele hænger sammen herovre. Du bruger ikke noget tid på transport, som man gør i mange andre klubber. I Roskilde kan man eksempelvis bruge en time på transport ind til København eller Brøndby. Her hænger det hele sammen, og man har samtidig det sociale med, da der bor en masse unge herovre.”

Den fysisk stærke angriber har dog også prøvet kræfter med fodbold i udlandet, da han fik lov til at prøvetræne i den lille engelske klub, Norwich.

”Jeg var på prøvetræning i en lille klub i England, Norwich. Jeg var tæt på at flytte derover sammen med Dario (Dumic, red.) efter 9. klasse. Vi spillede begge to i Himmelev, og jeg var egentlig rimelig afklaret med at tage derover. Jeg følte dog, at Midtjylland var et bedre alternativ, fordi jeg var så ung. Nu hvor jeg spiller i Midtjylland, har klubben valgt, at vi skal vente med prøvetrædningerne, til vi er lidt ældre.”

FC Midtjyllands assistenttræner, Glen Riddersholm, som tidligere har været ungdomslandstræner, beskriver Hvilsom som en moden teenager.

”Det er en yderst beslutsom ung mand, som er meget bevist om sine styrker og svagheder. Han hviler meget i sig selv, men han er samtidig utroligt målbevidst. Han besidder en stærk personlig karakter, som kan være behjælpelig med at nå igennem nåleøjet.”

Hvilsoms træningsskema ligger ikke helt fast, da han både træner med U/17-holdet og af og til med klubbens førstehold.

”Lige nu er der ikke nogen fast plan. Men her i de seneste par uger, har jeg trænet med SAS Liga-holdet en tre-fire gange. Jeg spiller og træner normalt med U/17-holdet, men når SAS Ligaen kalder, spiller jeg lidt med dem.”

Herudover sørger han også for at forbedre sin sparketeknik på trods af at klubbens spillere ikke har meget tid til at træne for sig selv.

”Det varierer lidt, men jeg plejer at selvtræne afslutninger i feltet omkring to gange i ugen. Her i Midtjylland træner vi to gange om dagen, så der er ikke så meget tid til selvtræning. Om mandagen styrketræner vi, men ellers er det bare fodbold to gange om dagen.”

Trods sin unge alder, mener Hvilsom, at han stort set altid har været omgivet af gode trænere, som har været med til at udfordre samt udvikle hans talent.

”I Himmelev havde vi en rigtig dygtig træner, som var med til at sætte det hele i gang. Men jeg har udviklet mig utrolig meget her i Midtjylland, og Svend Gravesen (U/17-træner i FC Midtjylland, red.) har betydet rigtig meget for min udvikling. Så både mine gamle trænere og akademi-trænerne herovre, har haft stor påvirkning på min udvikling.”

Mads Hvilsom lægger dog ikke skjul på, at han endnu ikke er en komplet angriber, og at han stadig har meget at lære.

”Min styrke er nok, at jeg bare er god til at stå de rigtige steder, hvor bolden falder ned. Og så scorer jeg generelt en del mål igennem en sæson. Min svaghed er mine tekniske færdigheder, såsom førsteberøringer. Det er noget, jeg arbejder rigtig meget med, fordi det er vigtigt, at jeg forbedrer teknikken.”

FCM-assistenttræneren, Glen Riddersholm, fremhæver hans målfarlighed, som hans største styrke, men han mener samtidig, at den unge ulv bør forbedre sin teknik samt sin evne til at spille i de små rum, som ofte er med til at splitte modstanderens bagkæde.

Læs anden del ved at klikke her. Hvilsom afslører, at han gerne vil spille på landsholdet med sit store idol, Nicklas Bendtner. Riddersholm fortæller dog, at det muligvis aldrig bliver muligt, fordi mange parametre spiller ind, hvis man skal på A-landsholdet.

Portrættet er udarbejdet af Thomas Mørch og Casper Lohse.

Billederne er venligst udlånt af DKElite.dkKommentérTop-menu
Menu