Наши партнеры

MenuCL-gennemgange: Sevilla FC

Sevilla FC

Fakta:

Grundlagt: År 1905

Dragtfarve: Hvid

Manager: Manolo Jiménez

Født: 21. januar 1964

Nationalitet: Spanier

Tidligere hold:

Spanien: 1988-1990

Stadion: Ramón Sánchez Pizjuán.

Kapacitet: 45.500

Sevillas præstationer i denne sæson:

La Primera Division:

Det har været en noget skuffende sæson indtil videre for Sevilla i den hjemlige liga. Mens hjemmebanen, Ramón Sánchez Pizjuán, næsten har været uindtagelig med storsejr efter storsejr, kniber det i den grad på udebane. Det er især de manglende scoringer på udebane der koster, og det er et problem, der skal rettes op på, hvis Sevilla vil op og sikre sig endnu en Champions League-billet.

Champions League:

En på papiret overkommelig gruppe ventede Sevilla. Mens Arsenal var favoritter til at vinde gruppen, burde Slavia Prag og Steaua være hold, Sevilla nemt kunne slå. Magtfordelingen syntes da også at være sådan, da Sevilla i 1. kamp ude tabte 3-0 til Arsenal. Det blev dog efterfulgt af tre sejre i streg mod de to bundhold, og da man derefter hjemme slog Arsenal, som tidligere havde sat yderligere point til, overtog man 1. pladsen – en 1. plads, der nok kan vise sig at være vital. Efter den flotte 1. plads i gruppen, skulle der trækkes lod til ottendedelsfinalerne, og med 1. pladsen i gruppen, var man sikret at skulle møde en 2. plads fra en anden gruppe, hvilket på forhånd udelukkede gode modstandere. Og mens Arsenal grundet sin 2. plads i gruppen trak italienske Milan, kunne Sevilla i stedet se frem mod et opgør mod Fenerbahce. Et opgør, hvor Sevillas chancer må synes at være ganske udmærkede, for at gå videre.

Sammenligning:

Det er svært at sammenligne de to turneringer, især grundet den modstand Sevilla har været oppe imod, i de to turneringer. Tendensen med udebaneproblemer i ligaen, er lidt væk i Champions League, men omvendt er modstanden også mindre. Man må dog konstatere, at Fabiano og Kanoute er en dødbringende duo, og de har i begge turneringer været en meget vigtig del for Sevilla.

Analyse af Sevilla:

Man må betegne Sevilla som et hold, der umiddelbart ligger i den svagere ende, af de tilbageværende hold i Champions League. Der kan ikke være nogen tvivl om, at hjemmebanen Ramón Sánchez Pizjuán, er uhyre vigtig for Sevilla, og det er det, der skal danne grundlaget for videre færd i Champions League. Et uafgjort resultat eller et smalt nederlag vil sikkert kunne gøre det for Sevilla i de fleste tilfælde, for på hjemmebane kan de slå alle de tilbageværende hold.

Sevillas bredde er også god, og man har på hver plads en udmærket erstatning. Problemet i denne sæson, har dog været, at man har været alt for skadesplaget på visse pladser, hvilket har kostet.

Spillemæssigt, er kanterne og de skarpe angribere Sevillas største force. Det er utrolig vigtigt, at både Navas, Capel eller Adriano, samt frontduoen, Fabiano-Kanoute, rammer en god dag, hvis man vil langt i turneringen. Dernæst skal forsvaret undgå at ramme en sort dag, for selv de fire forreste i hopla vil ikke kunne redde Sevilla mod de store klubber, hvis holdet løber ind i de forsvarsproblemer, som de tidligere har haft i denne sæson. Forsvaret er altså den største svaghed, men samtidig nøglen for succes. En anden svaghed, er træner Manolo Jimenez. Han har tidligere kun trænet Sevillas 2. hold, og har således ingen erfaring inden for europæisk fodbold. Spørgsmålet er, om den ringe erfaring kan holde.

Et sidste spørgsmålstegn, kan evt. være moralen på holdet. Holdets generelle dyk er sket lige efter Antonio Puertas tragiske død, og spørgsmålet er, om holdet psykisk har rejst sig.

Målmænd:

På målmandsposten er Sevilla godt besat, og det er på ingen måde en svaghed. Med 1. målmanden, Andres Palop, har man en af de mest sikre og rutinerede målmænd i Spanien. Palops succes kommer efter, at han i seks år har stået i skyggen af Santiago Cañizares hos Valencia. I december måned blev Palop skadet, men med 2. målmand, Morgan de Sanctis, der før sommeren spillede i Juventus, har man en glimrende reserve, der ikke er meget dårligere end Palop. Kigger man længere ned, og på lang sigt, har man på 2. holdet 23-årige Pablo Vargas, der blev hentet hos naboerne Betis, og som med Palops skade er 2. valg. Dernæst kommer 25-årige Javi Varas, samt blot 18-årige Juan Martin, der er indlemmet i Sevillas Champions League-trup. Ikke desto mindre må det tænkes, at Sevilla formentlig vil signe en anden målmand på lang sigt, når både Palop og De Sanctis går på pension.

Forsvaret:

Forsvaret er i år, især grundet skader, ikke ligefrem Sevillas stærkeste side, men man har ikke desto mindre på papiret stadig glimrende spillere til at udfylde pladserne. Til højre spiller en af de allerbedste højrebacks i verdenen, og en af de største profiler på Sevillas hold, Daniel Alves. En spiller der med sine offensive fremstød og defensive kvaliteter, næsten er uundværlig. Resten af forsvaret er knapt så glamourøst. Den solide serbiske forsvarer, Ivica Dragutinovic, har normalt venstre back-positionen, mens der grundet en del skader i år, deriblandt den langtidsskadede og rutinerede leder i forsvaret, Javi Navarro, i midten bliver roteret mellem de henholdsvis argentinske og spanske talenter, Fazio og Crespo, Chelsea-lånet Boulahrouz, samt franske Escudé. Mindre vigtige spillere i forsvarskæden er den tidligere Stuttgart-spiller, Andreas Hinkel, colombianske Mosquera, samt det unge talent, Casado.

Midtbanen:

På midtbanen ser det på papiret aldeles godt ud for Sevilla. Til trods for den tragiske død af Antonio Puerta har man to venstrekanter i høj klasse. Unge, lynhurtige og driblestærke Diego Capel deler pladsen med det normale 1. valg, Adriano, og man har tilmed også portugisiske Duda til at spille på positionen. Altså er det absolut en position, hvor Sevilla har klasse. Til højre har man ligesom i Capel, en hurtig og driblestærk spiller i Jesus Navas, der er en profil, og fast mand på holdet. Reserve for Navas, er belgiske Tom De Mul. Centralt plejer spilfordeleren Enzo Maresca at være et sikkert 1. valg, men i år har han været hårdt ramt af skader. Til gengæld spiller man med henholdsvis nyindkøbte Seydou Keita, der har været en vigtig brik for Sevilla i år, solide Renato, som har haft lidt problemer med at finde formen, samt den hårdt spillende dansker, Christian Poulsen. Unge Alfaro og rutinerede Marti er reserver.

Angrebet:

Angrebsduoen, Luis Fabiano og Kanoute, har i Champions League og den spanske Primera Division tilsammen scoret 32 mål ud af Sevillas 49 scoringer. Disse tal taler for sig selv. I Fabiano og Kanoute har man to klasseangribere, der er meget afgørende for Sevillas succes. Begge er teknisk stærke og målfarlige, men Kanoute er også en yderst stærk og hovedstødsstærk spiller, hvorimod Fabiano mere er den hurtige spiller, der dukker op de rigtige steder. Reserver til duoen er den træfsikre russer, Aleksandr Kerzhakov, frisparksspecialisten, Chevanton, samt den tidligere PSV-spiller, Arouna Kone.

Profiler:

Daniel Alves

Fakta:

Født: 6. maj 1984

Nationalitet: Brasilianer

Tidligere klubber:

EC Bahia: 2001-2002

Daniel Alves begyndte sin karriere i den brasilianske klub, Bahia, og da han begyndte at bide sig fast på Brasiliens U-20 hold, blev flere europæiske klubber interesserede. I 2002 lånte Sevilla ham, og efter et ungdoms VM i år 2003, hvor Alves blev kåret som den 3. bedste spiller i turneringen, blev opholdet permanent. I dag er Daniel Alves en af de bedste højrebacks i verden. Med sine offensive raids fremad på højre flanke, og solide defensive kvaliteter, er han en vigtig brik for Sevilla. Alves kan mangle lidt, når det kommer til en mod en situationer, men hans generelle markeringer, tacklinger og aggressivitet er i høj klasse. Kommer det dog til forholdet mellem Alves og Sevilla, er alt bestemt ikke sukkersødt. I sommers udtalte Alves offentligt, at han ville forlade Sevilla til fordel for en storklub i Europa, og blandt andet Chelsea stod parate. Efter tre afviste bud, deriblandt et enkelt på 260 millioner kroner, samt købet af Belletti, røg den mulighed for Alves, og det blev efterfulgt af offentligt mundhuggeri mellem Alves og Sevillas præsident, Jose Maria Del Nido. Sommeren så ud til at blive en skilsmisse mellem de to parter, men den tragiske død af Antonio Puerta, bragte igen Alves og Del Nido sammen, og senere meddelte Alves, at hans fremtid lå i Sevilla. Men der må stilles spørgsmålstegn ved Alves’ troværdighed og motivation over for Sevilla, og man kan nemt forestille sig, at man får et scenario som med Sergio Ramos, da han forlod klubben. Ikke desto mindre er Alves stadig en vigtig spiller, og det er afgørende, at han kommer op i gear.

Luis Fabiano

Født: 8. november 1980

Nationalitet: Brasilianer

Tidligere klubber:

Ponte Pedra: 1997-2000

Rennes: 2000

Sao Paulo: 2001-2004

FC Porto: 2004-2005

Til trods for en lovende tid i brasilianske Sao Paulo, virkede det som om, at Luis Fabiano efter at have været et flop i Porto, ikke ville blive den klasse angriber han i Sao Paulo så ud til at blive.

Men efter opholdet i Porto kom Sevilla på banen. Det første år blev en oprejsning for Fabiano, da Sevilla kunne tage UEFA Cup-trofæet med hjem. På det personlige plan manglede det dog for Fabiano, og med blot 7 mål i 37 kampe, lignede han ikke en fremtidig bomber. Den næste sæson blev også en succes for Sevilla. Man kæmpede med om de to første pladser gennem hele sæsonen, og tog igen UEFA Cup-trofæet med hjem. På det personlige plan var Fabianos scoringsstatistik væsentligt forbedret med 15 mål i 38 kampe og en startplads var mere eller mindre sikret.

I denne sæson var der høje ambitioner fra Sevillas side, men Antonio Puerta tragiske død resulterede i et formdyk, og der blev tabt point efter point. Pudsigt nok har det på det personlige plan været en fantastisk sæson for Luis Fabiano. Med 19 mål i Champions League og Primera Division er Fabiano holdet topscorer, og har sågar overgået Kanoute i antallet af mål. Hans hurtighed, evne til at placere sig det rigtige sted, og gode boldkontrol gør ham til en yderst farlig angriber, som ikke må få særlig meget plads af modstanderen. Luis Fabiano er en vigtig brik for Sevilla, og fortsætter han den nuværende stime af mål, lover det godt for Sevillas videre fremgang i Champions League.

Konklusion:

Sevilla har gode chancer for at nå langt, hvis holdet formår at klare sig på udebane. Hjemme er holdet i særklasse og de helt store hold bør frygte Sevilla, for på dagen kan de slå alle hold ud. Ærgerligt nok vil det at ”ramme dagen” nok blive svært med de problemer, der har været gennem hele sæsonen i forsvaret. Allerede ude mod Arsenal så vi Sevilla blive udspillet, og chancen for at de kommer til at lide samme skæbne mod et andet stort hold er temmelig stor. Med lidt held er en semifinale-plads mulig.

Skrevet af Danny LiuKommentérTop-menu
Menu