Наши партнеры

MenuCL-gennemgange: Olympique Lyonnais

Olympique Lyonnais

Fakta:

Grundlagt: År 1950

Spilledragter: Hvide

Manager: Alain Perrin

Nationalitet: Franskmand

Født: 7. oktober 1956

Tidligere klubber:

Troyes AC: 1993-2002

Olympique de Marseille: 2002-2004

Al-Ain: 2004

Portsmouth: 2005

FC Sochaux: 2006-2007

Stadion: Stade de Gerland

Kapacitet: 43.051

Bedste præstation i Champions League:

Kvartfinalen i 2003/04, 2004/05 og 2005/06

Lyons præstationer i denne sæson:

Ligue 1 Orange:

Lyon har i denne sæson fortsat i det spor de har kørt i de seneste seks sæsoner. Lyon ligger i spidsen i den hjemlige liga og det er svært at se hvem der skulle kunne vælte dem af pinden. Modstanden er simpelthen ikke stor nok. Som det ser ud nu kan Lyon køre deres syvende mesterskab hjem i træk uden de store problemer, hvilket må siges at være intet mindre end imponerende.

Champions League:

Årets udgave af Champions League startede forfærdeligt og bestemt ikke på den måde som man havde forventet i Lyon. Efter de to første runder var facit at Lyon havde 0 point, og en målscorer på 0-6 efter nederlag til Barcelona og Rangers. Hvad der lignede en tidlig exit, blev ændret til avancement via andenpladsen, da klubben fik tre sejre og en uafgjort ud af de sidste fire kampe.

Sammenligning:

Målet for Lyon må klart være at få overført deres suveræne dominans i ligaen til Champions League. Lyon er et godt hold, som har for vane at være et hold, der kan drille de store hold, men det er endnu ikke lykkedes at få det store gennembrud. Man ved aldrig helt hvor man har Lyon når der snakkes Champions League, måske er det i år de går hele vejen.

Analyse af Lyon:

Lyon er uden tvivl det stærkeste hold i Frankrig, det har de bevist de seneste seks sæsoner. Modstanden er ikke tilstrækkelig, og det er sandsynligt at deres dominans vil fortsætte i mange år. Lyon-holdet består af spillere lige fra Sverige til Afrika, suppleret med nogle af de bedste talenter i fransk fodbold. Lyon har for vane at hente spillere, der rammer deres topform netop som de bliver hentet til klubben, og kigger man tilbage over de seneste år er det svært at udpege et decideret fejlkøb. Problemet for Lyon kan ligge i, at de spiller i en liga, som ikke rangere ligeså højt som de helt store ligaer i Europa. Lyon har helt sikkert sværere ved at hente de helt store verdensstjerner til klubben, hvilket helt sikkert spiller en rolle i deres manglende succes i Europa. Det betyder samtidig, at de helt store klubber fisker deres allerbedste spillere bedst som de har succes i klubben. Skal Lyon vinde Champions League skal brikkerne gå op i en højere enhed, heldet skal være der og mange af spillerne skal spille deres bedste sæson nogensinde.

Holdet:

Målmænd:

Den normale 1. målmand, Grégory Coupet, har indtil videre været sat ude af spil i denne sæson på grund af et brækket ben. Savnet har dog ikke været til at spore i klubben, reservemålmand, Rémy Vercourte, har nemlig været en fuldgod erstatning og har været en sikker sidsteskanse i første halvdel af sæsonen. Efter lang genoptræning er Coupet tæt på at være spilleklar og så må Vercourte igen tage plads på bænken. 3. målmanden er et ungt fransk talent ved navn Joan Hartock, som om nogle år vil være inde i billedet som 1. målmand.

Forsvar:

Lyon gjorde noget af et scoop da de hentede verdensmesteren, italieneren Fabio Grosso. Backen er i besiddelse af nogle fremragende offensive kvaliteter og er stort set nede ved modstanderens baglinie ved hvert angreb. På højre back-pladsen skiftes Réveillère og Clerc til at spille. Midterforsvaret består af de to stærke forsvarsspillere Cris og Squillaci og med de to har Lyon indtil videre det næstebedste forsvar, hvis man kigger på antal må, der er gået ind.

Midtbane:

Lyon er stærkt besat på midtbanen. Holdets anfører og stjerne, Juninho, styrer den centrale del, med sin mere defensivorienteret makker, Jérémy Toulalan. På den ene fløj løber en af fransk fodbolds største talenter rundt, Hatem Ben Arfa. Lyon er dækket mere end ualmindeligt godt ind på alle de offensive midtbanepladser. Källström, Govou og Cesar Delgado er blot nogle af navnene.

Angreb:

Lyon-mandskabet skal sætte deres lid til deres offensive spillere og i særdeleshed én spiller, Karim Benzema. Den unge franskmand har en medfødt målnæse, hvilket har gjort ham til et af de største angrebstalenter i hele verden. Udover det unge stjernefrø er Lyon i besiddelse af brasilianske Fred og den tidligere EM topscorer Milan Baros.

Profiler:

Juninho Pernambucano:

Født: 30. januar, 1975

Nationalitet: Brasilianer

Tidligere klubber:

Sport Recife: 1993-1994

Vasco da Gama: 1995-2001

Juninho er om nogen synonym med Lyons succes. Siden hans ankomst til Lyon i sæsonen 2001/02, er det blevet til lutter mesterskaber. Det er næppe gået manges næse forbi, at Juninho har en bestemt force, nemlig hans helt unikke frisparksteknik. Juninho har i alle sine år hos Lyon scoret i omegnen af 40 mål på frispark, en bedrift ingen andre kan prale af. Udover selv at score mål, er han samtidig ophavsmand til mange mål på grund af hans farlige frisparksindlæg. Brasilianeren har et godt blik for spillet og med hans boldteknik er han ofte spilleren, der har den næstsidste fod på mange af holdets mål. I ham har Lyon en fremragende spiller som også er en af dem, der skal trækkes på, hvis der skal vindes europæiske titler.

Karim Benzema:

Født: 19. december, 1987

Nationalitet: Franskmand

Benzema er et produkt af Lyons fodboldskole og de to seneste sæsoner under Alain Perrin har han uviklet sig til et af de største offensive talenter i Europa. I en alder af 20 år spiller han allerede en central rolle på det franske mesterhold. I 34 kampe har angriberen scoret 22 mål, hvilket er en imponerende bedrift for en spiller på hans alder. Han har en målnæse som en anden Trezeguet og en teknik som Zidan. Der er derfor ingen grænser for hvor langt denne teenager kan nå. Listen af interesserede klubber er lang, så det er nok kun et spørgsmål om tid før Lyon må give slip på deres guldfugl. Kan de holde på ham er der en chance for at han kan føre dem til europæisk succes.

Konklusion:

Lyon er et rigtig godt hold, men de mangler lige det sidste for at komme op i feltet med de helt store giganter. Dominansen i det franske er ikke til at tage fejl af, og næste store skridt og mål må være at løfte Champions League-trofæet. Det er før set at et mindre hold er gået hele vejen og jeg tror bestemt også på, at Lyon har chancerne for at vinde det. Med nogle kloge indkøb og enkelte spillere der rammer et højt niveau, kan der være europæisk succes i sigte.

Skrevet af Mads DegnKommentérTop-menu
Menu