Наши партнеры

MenuCL-gennemgange: Olympiakos Pireus

Olympiakos Pireus

Fakta:

Grundlagt: År 1952

Spilledragter: Rød og hvid

Manager: Panagiotis Lemonis

Nationalitet: Græsk

Født: 13. januar 1960

Tidligere klubber: Asteras Zografou, APOEL FC, Kallithea FC, Levadiakos FC, Skoda Xanthi FC

Stadion: Georgios Karaiskakis Stadium

Kapacitet: 33.500

Bedste præstation i Champions League:

1/8-finalerne

Olympiakos’ præstationer i denne sæson:

Alpha Ethniki:

Der er i år en hård og tæt kamp om mesterskabet i Grækenland. Olympiakos ligger og kæmper med de to øvrige storklubber, AEK Athen og Panathinaikos, om herredømmet i græsk fodbold. Olympiakos ligger nummer to, dog kun med et point op til 1. pladsen og kun et point ned til 3. pladsen. Mestrene har blot tabt en kamp af de første 17.

Champions League:

Olympiakos har virkelig imponeret ved dette års Champions League. I en stærk gruppe med Bremen, Lazio og Real Madrid kunne stort set alle hold gå videre, men mange havde ikke regnet med at Olympiakos ville trække det sidste strå. Grækerne skabte nogle flotte resultater ved at vinde ude over Lazio og Bremen, mens holdet kun tabte udekampen mod Real Madrid. Afgørelsen faldt i sidste spillerunde, hvor man sendte Bremen hjem fra Grækenland med et smertefuldt nederlag på 3-0 og dermed var kvalifikationen en realitet.

Sammenligning:

Olympiakos er alle tiders mest vindende hold i græsk fodbold med hele 35 mesterskaber, en flot bedrift af en klub, der først blev dannet i 1952. Klubben vandt i perioden fra 1997 til 2003 syv mesterskaber i træk, mens det seneste kom i hus forrige sæson. I år er klubben da også en af favoritterne, men konkurrencen er hård, så det bliver ikke nogen nem opgave at hente titlen hjem igen. Olympiakos har overrasket en del ude i Europa, ikke nok med at de er gode hjemme i den græske heksekedel, så er de altså et rigtigt stærkt udehold. Når man både slår Bremen og Lazio sikkert på udebane, så har man fuldt fortjent at gå videre. Hvor langt de kan gå er svært at sige, de må betegnes som en af turneringens underdogs.

Analyse af Olympiakos:

Lader man øjnene glide ned over Olympiakos’ holdkort, falder man ikke over én specifik spiller som man kan kalde en stor stjernespiller. Der er nemlig ikke en bestemt spiller, der holder det hele sammen, det virker mere som om, at det er holdet i sig selv, der er det vigtigste. Godt nok er der flere spillere, der kan noget mere på egen hånd, men meget af succesen skyldes at holdet er en enhed bestående af spillere, som i hver eneste kamp giver sig 100 procent.

Det er svært at komme med argumentere mod at Olympiakos vel nok er det bedste hold nogensinde i græsk fodbold, titlerne taler for sig selv. Godt nok er AEK og Panathinaikos også to gode hold, men de har på ingen måde opnået ligeså meget som Olympiakos. Det Olympiakos nu mangler er at bevise, at de kan overføre noget af succesen til Europa-sammenhæng.

Holdet:

Målmænd:

På mål står 36-årige Antonios Nikopolidis. Trods den fremskredne alder er han fortsat en stærk målmand, som også er fast mand på landsholdet, hvilket han har været i mange år. Reservetjansen tilfalder Tomislav Butina, som er en rutineret kroatisk målmand. Ud over det er der to unge målmænd i truppen.

Forsvaret:

Forsvaret styres af spansk-brasilianeren Julio Cezar, som tidligere har repræsenteret Real Madrid. Som makker har han skiftevis polakken Zewlakow eller Antzas. Der er i det hele taget en del rotation i det græske forsvar, som også tæller spillere som Didier Domi, Raul Bravo og Torossidis.

Midtbanen:

Midtbanen er det stærkeste led på holdet hvorfor der også tit stilles op i en 4-5-1-formation. Predrag Djordjevic er her den helt store stjerne. Han kan spille både på fløjen og inde centralt, men lige meget hvor han spiller er han altid holdets vigtigste. Inde centralt ligger den græske landsholdsspiller Stoltidis sammen med nyindkøbet Belluschi. På højrefløjen er argentineren Galleti, som er lynhurtig og målfarlig

Angrebet:

I angrebet er de to foretrukne som oftest Lomano Lua-Lua og fyrtårnet Darko Kovacevic. Et godt makkerpar hvor den ene er stærk i luftspillet, mens den anden er bedst langs jorden. Alternativerne i angrebet er Leonel Nunez og Konstantinou.

Profiler:

Santos Correira Julio Cezar:

Født: 18. November, 1978

Nationalitet: Brasilianer/Spanier

Tidligere klubber: Real Valladolid FC, Real Madrid CF, AC Milan, Real Sociedad, SL Benfica, FK Austria Wien, Bolton Wanderers, Tigres.

Julio Cezar har været vidt omkring i sin karriere. Således er det blevet til hele 11 forskellige klubber, hvis man regner hans ungdomstid med. I sine unge dage blev Julio Cezar betragtet som et stort forsvarstalent og efter nogle gode sæsoner i Valladolid blev han hentet til Real Madrid. Her blev det aldrig til den store succes og herefter startede klub-maratonet. Det virker nu som om, at Cezar er faldet til i Grækenland, hvor han havde en fantastisk første sæson, hvor det blev til hele fem mål. Han er nu i gang med sin anden sæson, noget han ikke har prøvet siden tiden i Madrid.

Cezar er sikker mand nede i bagerste kæde, hvor han med et godt overblik er med til at gøre sine medspillere bedre. Samtidig er han ofte god for en håndfuld mål hver sæson, hvilket gør ham endnu mere værdifuld. Det lader til, at talentet er ved vise sit værd her i karrierens senere år.

Pedrag Djordjevic:

Født: 4. August, 1972

Nationalitet: Serber/Græker

Tidligere klubber: Panatinaikos

Predrag Djordjevic er den bedste udenlandske spiller, der nogensinde har båret den rød/hvide trøje – måske den bedste spillere nogensinde. Serberen har været i klubben i ti år og har virkelig dedikeret sit liv til klubben og fansene elsker ham for dette. Fra sin plads på venstre fløj har han gennem alle sine sæsoner i klubben scoret 137 mål samt lavet mindst lige så mange asists. Det er en imponerende bedrift for en midtbanespiller. Godt nok er Djordjevic ved at være oppe i årene og karrieren synger på sidste vers, men man kan stadig være sikker på, at når han spiller godt, så vinder Olympiakos også. Djordjevic er beviset på en ægte fodboldspiller, en mand som spiller med hjertet, og ikke for pengene.

Konklusion:

Olympiakos er et hold, som altid er med i kampen om det græske mesterskab og det vil altid være en stor skuffelse, hvis de ikke vinder det. Ude i Europa er de stadig et mere eller mindre ubeskrevet blad og det er svært at sige hvor langt de kan gå og hvor de står i forhold til mange af de andre hold. Holdet er en stærk mekanisme, hvor det kræves af alle spillere, at de yder maksimalt og hvis det kan fungere i Champions League kan de godt gå hen og overraske nogen af de store hold.

Skrevet af Mads DegnKommentérTop-menu
Menu