Наши партнеры

MenuCL-gennemgang: Real Madrid CF

Fakta:

Grundlagt: År 1902

Dragtfarver: Hvid

Manager: Juande Ramos

Født: 25. september 1954

Nationalitet: Spanier

Tidligere klubber:

1993-1994: Alcoyano

1994-1995: Levante

1995-1996: Logroñés

1996-1997: Barcelona B

1997-1998: Lleida

1998-2001: Rayo Vallecano

2001-2004: Real Betis

2004: RCD Espanyol

2004-2005: Málaga

2005-2007: Sevilla

2007-2008: Tottenham

Stadion: Santiago Bernabéu

Kapacitet: 80.354

Bedste præstation i Champions League:

Mestre i 1955/56, 1956/57, 1957/58, 1958/59, 1959/60, 1965/66, 1997/98, 1999/00 og 2001/02

Real Madrids præstationer i denne sæson:

Primera División:

Real Madrid har præsteret middelmådigt i denne sæson og har derfor lidt under svingende resultater og dermed også positionsmæssigt. Lige nu ligger klubben på en delt andenplads á point med Sevilla med 12 point op til nummer et, hvor ærkerivalerne fra Barcelona ligger. Real Madrid startede sæsonen med et overraskende nederlag til Deportivo La Coruña på 2-1. Herefter vandt Real Madrid på et hængende hår 4-3 over oprykkerne fra Numancia. Real Madrid formåede to uger senere at vinde stort med hele 7-1 mod oprykkerne Gijon, der har været en stor fornøjelse at følge. Tvivlsomme resultater kom og gik. Real Madrid nåede at skrabe et enkelt point sammen mod klubber som Espanyol og Almería, mens de har tabt til Valladolid og led et sviende 3-1-nederlag til Getafe.

Champions League:

Champions League-gruppespillet var en lignende historie. Real Madrid lagde ud med sikre sejre mod hvidrussiske BATE Borisov og russiske Zenit Sankt Petersborg. Herefter vandt Juventus med held over klubben 2-1. I returopgøret Real mod Juventus, sikrede en storspillende Alessandro Del Piero sejren til Juventus på to mål af den 34-årige spiller. Real Madrid vandt over BATE igen efter, at kongesønnen Raúl scorede i det syvende minut. Den sidste kamp mod Zenit Sankt Petersborg endte 3-1 til madrilenerne efter, at Raúl igen var i storform og scorede to mål.

Sammenligning:

Real Madrid har haft en turbulent sæson med trænerfyringer og præsidentaftrædninger. Holdet kunne slet ikke spille sammen under Bernd Schusters ledelse og Juande Ramos prøver febrilsk at rette op på tyskerens fejl. Holdet har været præget af mange fejl – et flyvende forsvar er blot ét af dem. Desuden har holdet til tider spillet decideret nonchalant, hvilket heller ikke har gavnet på de allerede svingende resultater. Klubben har også været hårdt ramt af skader, hvor bl.a. nøglespillere som Ruud van Nistelrooy og Mahamadou Diarra er ude resten af sæsonen. Real Madrid led også meget, da en af de unge og talentfulde spillere Rubén de la Red faldt om på banen på grund af hjerteproblemer, hvilket har truet den spanske landsholdsspillers fodboldkarriere.

Analyse af Real Madrid:

Real Madrid har en talentfuld trup, der dog har manglet skarphed i mange aspekter. Den tidligere Tottenham-træner Juande Ramos har formået, at sætte nogenlunde skik på det fallerede forsvar i en forbavsende hast, hvilket blot understreger, at Ramos har en vis rutine. Forsvaret spiller stadig farligt spil og det er blot marginalerne, der bestemmer, hvorvidt en bold reddes af spillerne. Ramos skal dog endegyldigt rette op på fejl og mangler i slutningen af denne sæson, hvor en ny præsident vil blive valgt og en udrensning af truppen forhåbentligt igangsættes.

Holdet:

Målmænd:

Iker Casillas er netop blev kåret til årets bedste målmand anno 2008 – med god grund. For Casillas havde en flot sidste sæson og reddede vigtige point, da madrilenerne genvandt mesterskabet for andet år i træk. Dog har Casillas ikke spillet lige så godt i denne sæson, men har uden tvivl været en sikker sidste skanse. Foruden den spanske landsholdsspiller råder Juande Ramos også over den rutinerede polak Jerzy Dudek og 26-årige Jordi Codina, der er hevet op fra egne rækker.

Forsvaret:

Real Madrids forsvar har været klubbens store hæmsko. Forsvarsspillerne rykker alt for langt opad banen, hvilket har vist sig i form af dumme mål. Sergio Ramos er den naturlige højreback. Den 22-årige spiller er god i hovedstødsdueller, laver gode offensive raids opad højresiden, hvor han afslutter med et præcist indlæg. Ved siden af Ramos har man normalt portugisiske Pepe, der har været utroligt skadesplaget i denne sæson. Fabio Cannavaro indtager den anden midterforsvarerplads, mens argentineren Gabriel Heinze har overtaget venstreback fra Marcelo, der var fast mand under Schusters ledelse.

Midtbanen:

Fernando Gago har spillet en god sæson og den unge argentiner er fast mand på den defensive eller centrale midtbane. Nyindkøbet Lassana Diarra har gjort det flot i sin spæde periode i klubben og har erobret en fast plads med det samme, mest på grund af sin fysik og styrke i nærkampe. Arjen Robben har i de sidste par kampe holdt stædigt fast i sin højrekant, som han kontrollerer med hård hånd og dygtige gennembrud, der let sikrer målchancer. Venstrekanten har, under Juande Ramos’ ledelse, været udgjort af den hollandske duo Wesley Sneijder og Royston Drenthe. Juande Ramos har også hevet unge Miquel Palanca op fra Castilla-holdet, der er kommet ind som allround-spiller, da den 21-årige spanier kan spille samtlige offensive positioner.

Angrebet:

Med langtidsskadede Ruud van Nistelrooy har Real Madrid hentet endnu en hollænder, nemlig Klaas-Jan Huntelaar. Udover Huntelaar råder Juande Ramos også over klubikonet Raúl, der har spillet godt i denne sæson. Raúl har i samtlige turneringer spillet 24 kampe og har scoret 13 mål. Den anden faste angriber er den store overraskelse Gonzalo Higuaín. Higuaín cementerede sin plads i startopstillingen efter en flot forsæson. Den unge franskmand med argentinske aner fortsatte med at imponere i den igangværende sæson. Han sikrede klubben sin ottende Supercopa de España, da han scorede i det 89. minut i kampen mod Valencia. I kampen mod Málaga den 8. november scorede han alle Real Madrids fire mål, da de heldigt vandt 4-3. I kampen mod Mallorca den 11. januar lagde han op til to mål, da Kongeklubben overlegent vandt 3-0.

Profiler:

Gonzalo Higuaín

Født: 10. december 1987

Nationalitet: Argentiner

Tidligere klubber:

River Plate: 2004-2006

Gonzalo Higuaín har været en fryd for øjet i denne sæson. Den 21-årige angriber er Real Madrids topscorer i Primera División med fantastiske 12 mål i 16 kampe. Gonzalo Higuaín er en komplet angriber. Han har et rapt antrit, gode dribleevner og er kendt for sine lave, men kraftfulde afleveringer, der kan splitte ethvert forsvar.

Gonzalo Higuaíns karriere har været en stor succeshistorie. I en af sine første kampe i River Plate scorede han to mål i lokalderbyet mod Boca Juniors, der er kendt som Superclásico. River Plates daværende træner Daniel Passarella erklærede, at Higuaín havde en stor fremtid foran sig.

Efter hans fænomenale præstation og Passarellas rosende ord blev Higuaín et varmt emne på transfermarkedet. Storklubber som Milan, Lazio, Manchester United prøvede ihærdigt at få han til deres klub, men uden held. Det var dog først da Real Madrid meldte sig på banen, der skete noget. Real Madrid havde netop hentet brasilianeren Marcelo og havde nu Fernando Redondos arvtager, Fernando Gago, og den kommende storspiller Gonzalo Higuaín i sigte.

Både Higuaín og Gago kom til i januar 2007. Higuaín skinnede som en stjerne allerede fra start, da han i sin debutkamp mod Real Zaragoza kreerede adskillige målchancer, og lagde samtidig op til kampens eneste mål. Higuaíns første mål faldt endnu engang i et derby. Denne gang var det mod Atlético Madrid, hvor “El Pipita”, som Higuaín kaldes, scorede i det 62. minut i en kamp, der senere endte i et remis.

Fernando Gago:

Født: 10. april 1986

Nationalitet: Argentiner

Tidligere klubber:

Boca Juniors: 2004-2007

Fernando Rubén Gago nævnes altid som Fernando Redondos efterfølger – og med god grund. Redondo spillede for Real Madrid fra 1994 til 2000, mens Gago kom dertil i 2007. De har begge det samme fornavn og spiller samme position. For, at det ikke skal være løgn, så har de sågar samme styrker og svagheder. Både Gago og Redondo er playmakere. Begge to stopper modstanderangreb med skarpe og præcise tacklinger. De igangsætter begge et angreb med deres patenterede korte pasninger, der altid finder en medspiller. Begge spillere har også talent nok til at diktere spillets rytme, hvilket gør dem til nogle af de bedste midtbanespillere i verdenen. De har endda en stærk teknisk side, der lader dem passere enhver modspiller med elegance og flair.

Og præcis som Redondos tid i Real Madrid, så har Gagos også været succesfuld indtil videre. Den eneste fejl var Gagos debut, hvilket endte fatalt. Los Merengues skulle møde ligarivalerne fra Deportivo La Coruña i Copa del Rey – en kamp som Real Madrid tabte 2-0. Fernando Gago var skyld i det første mål, da han – som den eneste – brød fri af frisparksmuren, hvilket tillod bolden at ramme netmaskerne. Men Gagos spil forbedrede sig allerede en uge senere, hvor Real skulle imod Zaragoza. Hans defensive spil blev bedre og bedre og argentineren kæmpede hårdt på midtbanen, samtidig med han fodrede angriberne med sukkerbolde.

I Gagos anden sæson i klubben erobrede han en fast plads ved siden af Mahamadou Diarra, der var væk pga. Africa Nations Cup. I resten af sæsonen spillede de side om side på den defensive midtbane. I begyndelsen af den igangværende sæson spillede Gago blot to kampe grundet skader som indtraf i Champions League-kampen mod BATE Borisov. Gago spillede et flot og modent spil og scorede bl.a. sit første mål i klubben imod Sevilla, som Real Madrid dog senere tabte til 3-4. Senest spillede Gago sammen med Lassana Diarra på den centrale midtbane i Villarreal-kampen, hvor de præsterede glimrende sammen.

Konklusion:

Med det spillermateriale Real Madrid er i besiddelse af, så kan klubben uden tvivl nå langt. Med unge nyindkøb som Lassana Diarra og Klaas-Jan Huntelaar er de godt på vej mod en lysere tid i klubben. Hvis spillere som Higuaín, Gago og Raúl holder det høje niveau som de har gjort, så er der i realiteten ingen grænser for, hvad de spanske mestre kan opnå. Dog virker drømmen om et Champions League-trofæ langt større end evnerne og på grund af alle de problemer, som klubben har haft, så virker det ikke til, at Real Madrid kan vinde den prestigefyldte turnering i denne sæson – men miraklernes tid er ikke ovre endnu.

Skrevet af Peter ChristensenKommentérTop-menu
Menu