Наши партнеры

MenuCL-gennemgang: Juventus FC

Fakta:

Grundlagt: 1897

Dragtfarver: Sort og hvid

Træner: Claudio Ranieri

Født: 20. oktober 1951

Nationalitet: Italiener

Klubber:

1987 – 1988: Campania Puteolana

1988 – 1991: Cagliari

1991 – 1993: Napoli

1993 – 1997: Fiorentina

1997 – 1999: Valencia

1999 – 2000: Atlético Madrid

2000 – 2004: Chelsea

2004 – 2005: Valencia

2007: Parma

2007 – : Juventus

Stadion: Stadio Olimpico di Torino (Stadio Delle Alpi er under ombygning)

Kapacitet: 27.128

Bedste præstationer i Champions League:

Champions League-vinder i 1986 og 1996. Deltagelse i syv finaler.

Juventus’ præstationer i denne sæson:

Serie A:

Juventus har godt fat i toppen af Serie A i denne sæson. Klubben er i skrivende stund på førstepladsen i den bedste italienske liga. Inter er dog lige i hælene på Juventus, og milano-klubben har spillet en kamp færre en Juventus, så spændingen er altså på sit højeste. Juventus har på det seneste haft muligheder for at overtage førstepladsen permanent. Samtidigt har Inter vist nedadgående formkurve i de sidste par kampe. Derfor er der god grund til at tro på, at mesterskabet igen vil blive vundet af ”Den gamle dame”.

Champions League:

Efter at have udeblevet fra alt europæisk fodbold de sidste par år, grundet Calciopolo-skandalen, vendte Juventus endeligt tilbage til Champions League i år. Torino-mandskabet kom i pulje med BATE Borisov, sidste års Uefa Cup-mestre fra Zenit St. Petersborg samt mægtige Real Madrid. Netop Real Madrid fik sig en ordentlig overraskelse, hvis de havde troet at turen i Serie B, havde svækket italienerne. Første kamp hjemme på Stadio Olimpico i Torino vandt Juventus med 2-1. Alessandro Del Piero var første målscorer, og Amauri blev matchvinder. Anden kamp på Santiago Bernabeu endte, noget overraskende, igen med en sejr til Juventus på 0-2 . Igen var det Del Piero der var manden bag sejren. Denne gang med hele to mål.

Tilgengæld havde Juventus det noget mere vanskeligt mod BATE Borisov og Zenit. Begge opgør mod BATE endte med skuffende uafgjort, og sammenlagt fik Den gamle dame fire point ud af opgørene mod russerne. Juventus skrabede altså 12 point sammen, hvilket gav holdet gruppesejren, grundet en bedre målscore end Real Madrid.

Sammenligning:

Juventus har samlet set vist rigtig fin form i denne sæson. Torino-holdet har imponeret ved, at indtage førstepladsen i deres Champions League-gruppe. Ligeledes har Juventus præsteret godt i Serie A. Især i de sidste par måneder har Juventus virkeligt gjort det framragende. Ud af 36 mulige point i de sidste tolv kampe, har Juventus indsamlet hele 32. Desværre har holdet en tendens til, at underpræstere en smule. Det er blandt andet set i den første kamp mod BATE Borisov i Champions League-gruppespillet. Her formåede Juventus ikke, at score det vindende mål.

Analyse af Juventus FC:

Juventus har altid været en af stormagterne i italiensk fodbold. Halvdelen af landet elsker klubben den anden hader den. Klubben er det mest succesrige hold i Serie A til dato. Juventus har vundet hele 27 mesterskaber, hvilket ingen anden italiensk klub har præsteret. De sidste par år har dog været uden egentlige titler da klubben var i Serie B grundet en bestikkelsessag. Klubben indtog dog en tredjeplads, da sidste kamp var spillet i deres oprykningssæson, hvilket må siges at være acceptabelt. I denne sæson er klubben helt med fremme, og slås i øjeblikket med Inter om førstepladsen.

Holdet:

Målmænd:

Juventus er i besiddelse af en af verdens bedste målmænd. Gianluigi Buffon, som har været i klubben siden 2001. Desuden er Alexander Manninger og Antonio Chimenti også tilrådighed, når Buffon er ude af forskellige årsager, som han f.eks. var sidst i efteråret med en skade. Alexander Manninger har stået den seneste tid, grundet Buffons fravær. Manninger har leveret fine præstationer, men man er ikke i tvivl om, at han kun er Buffons substitut. Inden kampen mod Lazio havde Manninger forinden leveret rigitgt fint spil. Desværre kunne han ikke holde niveau, og leverede noget af et drop, hvilket resulterede i at Juventus ikke kom op på siden af Inter i Serie A.

Forsvaret:

Juventus råder blandt andet over Giorgio Chiellini, som, i kraft af hans præstationer i 2008, vandt prisen for bedste forsvarsspiller i Serie A. Chiellini kan spille næsten alle defensive pladser, men optræder typisk i midterforsvaret sammen med Nicola Legrottaglie. Begge midterforsvarer magter også at score mål, hvilket de både gør i Serie A, men i lige så høj grad i Champions League. Også unge Christian Molinaro, på venstre back-pladsen, har gode offensive kvaliteter. Dog mangler han stadigt at imponere rent defensivt. Endvidere må man også fremhæve svenske Olof Mellberg. Den stærke midterforsvarer har stor rutine fra både Spanien og England. Især de syv sæsoner i Aston Villa har givet Mellberg enorm erfaring. Både i Aston Villa og på det svenske landshold har Mellberg optrådt som anfører.

Midtbanen:

Juventus har i denne sæson foretrukket at stille med fire spillere på midtbanen. Kæden som nok er Ranieris foretrukne, men som dog ikke er benyttet oftest grundet diverse, består af Pavel Nedved, Tiago, Mauro German Camoranesi og Mohammad Sissoko. En yderst potent midtbane med masser af erfaring. Venstrekanten spilles oftest af en af bedste tjekkiske spillere nogensinde, nemlig Pavel Nedved. Den rutinerede Nedved er muligvis i karrierens efterår, men formår alligevel at præstere kontinuerligt som de fleste kun drømmer om. Tjekken har et rigtig højt bundniveau, hvilket gør, at Nedved næsten altid er at finde i startformaitonen. Tiago og Sissoko matcher hinanden godt på den centrale del af midtbanen. Tiago er i den lidt mere frie og offensive rolle, hvor Mohammad Sissoko har ansvaret for de mere defensive pligter, som man så ham i Liverpool FC. Dog er arbejdsfordelingen ikke låst fast, hvilket giver dynamik og variation. Ellers har Ranieri benyttet sig meget af De Ceglie, Giovinco, Marchionni og Machisio, som alle har spillet over 10 kampe.

Angrebet:

Alessandro Del Piero har i denne sæson virkeligt præsteret godt. Han har netop rundet mål nummer 250 i juventus-trøjen, og han er om nogen manden bag Juventus’ succes i denne sæson. Som før omtalt, havde han stor del i de to imponerende sejre over Real Madrid i Champions League-gruppespillet. Det er dog ikke kun Del Piero, der kan finde målet for Juventus. Også brasilianske Amauri har været i målhumør i denne sæson. Amauri er faktisk topscorer for Juventus med 13 mål i de første 19 kampe i Serie A, mens Del Piero er på 12 fuldtræffere. Angrebet består også af David Trezeguet og Vincenzo Laquinta. Sidstnævnte har fået 14 optrædener for Juventus, hvor David Trezeguet skuffende kun har spillet to kampe grundet en lang skadespause. Sidste sæson formåede Trezeguet ellers at lave 20 mål i 36 kampe.

Profiler:

Gianluigi Buffon

Født: 28. januar 1978

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber:

Parma FC: 1995 – 2001

Der er ikke meget tvivl om vigtigheden i at have en god keeper på sit hold. Især ikke når den keeper hedder Gianluigi Buffon. Buffon kom som sagt til Juventus i 2001. Forinden havde han været bosat i skinkebyen Parma. Her havde den kommende verdensmester opholdt sig fra 1991 – 2001. Fra 1995 var han at finde på Parma FC’s førstehold. Buffon nåede 138 optrædener for Parma inden han skiftede til Juventus. Buffon har indtil videre spillet 192 Serie A kampe for Juventus. Derudover har han spillet 37 i sæsonen 06/07, hvor Juventus spillede i Serie B grundet Calciopoli-skandalen. I alt har Buffon stået hele 360 Serie A kampe, siden han debuterede for Parma i 1995.

Gianluigi Buffon er blevet kåret til verdens bedste hele fire gange. Senest han modtog prisen var så sent som i 2007. Han er en af de bærende kræfter på et ellers også erfarent Juventus-hold. Han har stor rutine fra sine 87 landskampe, og han har stået på mål i de mest ekstreme situationer man kan tænke sig. Blandt andet i VM-finalen hvor en straffesparkskonkurrence afgjorde udfaldet. I denne omgang med Buffon som vinder.

Buffon har indtilvidere vundet to italienske mesterskaber(mesterskaberne i 04/05 og 05/06, blev jo som bekendt frataget, efter bestikningssagen) og tre gange den italienske supercup. Desuden har han vundet Uefa Cuppen, den italienske pokaltunering og så selvfølgeligt VM i fodbold i 2006. Han mangler derfor kun Champions League på sit CV for, at det skal være fuldendt.

Alessandro Del Piero

Født: 9. november 1974

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber:

Calcio Padova 1991 – 1993

Siger man Juventus, siger man Alessandro Del Piero. Sådan har det været sidste mange år. Alessandro Del Piero har været synonym med Juventus, nærmest lige siden han skrev sin første kontrakt med klubben. Del Piero har været i klubben siden 1993, og været stamspiller stort set siden da. Allerede i sin anden sæson i klubben spillede han hele 29 kampe i Serie A. Del Piero har en hel utrolig sejrs historik med ikke færre end 14 titler på sit personlige CV. Hele fem gange har han hjulpet Juventus til det italienske mesterskab. Desuden har han også været pokalmester, intercontinentalmester, Champions leaguemester og verdensmester.

Den helt store nedtur for Del Piero kom i 1998. 2 dage før hans 24 års fødselsdag, pådrog han sig en knæskade, som han aldrig helt skulle komme sig over. Skaden holdte Del Piero ude en hel sæson, og den hurtighed som han havde inden skaden er aldrig fuldstændigt kommet tilbage. Til gengæld besidder Del Piero nu så meget erfaring, at han stadigt formår at score masser af mål. Især hans eminente frisparksevner har sikret Juventus mange point i denne sæson. Både i Serie A og Champions League.

Konklusion:

Hvis Juventus fortsætter de sidste par måneders gode præstationer, kan klubben helt sikkert nå langt. Klubben ridder i øjeblikket på en bølge af succes, som meget gerne skulle fortsætte, hvis klubben skal have titler i denne sæson.

Juventus møder i 1/8-finalerne Chelsea FC. De engelske hold er igen i år at regne blandt de stærkeste, og Juventus er på noget af en opgave, hvis London-klubben ikke skal gå videre. Chelsea bevidste så sent som sidste år, at klubben kan spille med i den europæiske top. Her kom klubben som bekendt i Champions League-finalen, hvor man så tabte til Manchester United.

Hvis Juventus tar første stik og sender Chelsea FC ud af Champions League, er det sandsynligt at ”Den Gamle Dame” vinder turneringen. Det er dog helt umuligt at spå om, og truppens bredte kommer også til at stå sin prøve, når vi nærmer os slutningen af sæsonen. I hvert fald er det essientielt, at Gianluigi Buffon bliver sin skade kvit, og kommer op i gear.

Skrevet af Jens RefsgaardKommentérTop-menu
Menu