Наши партнеры

MenuCL-gennemgang: FC Bayern München

Fakta:

Grundlagt: År 1900

Dragtfarver: Rød og sort

Manager: Jürgen Klinsmann

Født: 30. juli 1964

Nationalitet: Tysker

Tidligere trænerjob:

Tyskland: 2004 – 2006

Stadion: Allianz Arena

Kapacitet: 69.901

Bedste præstation i Champions League:

Mestre i 1973/74, 1974/75, 1975/76 og 2000/01

Bayern Münchens præstationer i denne sæson:

1. Bundesliga:

Bayern München fik langt fra den start, som alle fans og eksperter havde forudset. Holdet var spået at komme susende fra start, lige så skarpe som de er kendt for at være. Derfor kom det også bag på de fleste, da Bayern München kunne forlade banen på Allianz Arena i første spillerunde med et skuffende 3-3-resultat mod Hamburg SV, efter en kamp hvor Bayern havde været foran flere gange. Bayern kom efterfølgende ind i en periode, hvor intet rigtigt lykkedes, og holdet smed nogle dumme point væk mod Dortmund, Herta Berlin, Hannover, og VfL Bochum. De noget middelmådige resultater fik også kritikerne til at reagere, og Bayern måtte lægge øre til en masse kritik. De blev i en periode også meldt helt ude af mesterskabskampen.

Bayern München skulle helt hen til 8. spillerunde, inden succesen for alvor kom. Dette skete da Bayern München endnu engang var ved at skuffe fælt, da holdet var bagud 1-2 ved pausen i en hjemmekamp mod Wolfsburg. Det lykkedes alligevel for Bayern at få vendt kampen, og vinde den med 4-2. Siden den kamp er alt gået lige efter planen for Bayern, som kun har sat point til i to kampe, mod Borussia Mönchengladbach, og i holdets seneste kamp mod Stuttgart. I de andre kampe har Bayern set utroligt giftige ud, og vundet med stil. Det er også lykkes for Bayern, at slå de to andre tophold i ligaen fra Hoffenheim og Bayern Leverkusen. Den meget middelmådige start på sæsonen har dog kostet, og Bayern München må ved vinterpausen indtage ligaens andenplads, lige efter den helt store tyske overraskelse fra Hoffenheim.

Champions League:

I gruppe F i Champions League var der til gengæld ingen unoder fra Bayern München. Her kørte Bayern i suveræn stil, og kom helt op på 14 point på blot seks kampe, med en samlet målscorer på 12-4. Bayern München lagde Champions League-sæsonen ud med at vinde 0-1 på udebane over Steaua Bukarest, så der var stilen allerede lagt, også selvom det to uger efter blev til et uafgjort resultat på hjemmebane mod Olympique Lyon. Denne kamp lod Bayern sig dog ikke gå på af, og de var stort set suveræne i de resterende kampe, hvor det kun blev til et enkelt pointtab på udebane mod Fiorentina, hvor det blev til et uafgjort resultat på 1-1. Det kom dog ikke til at betyde noget overhovedet, så Bayern kunne kalde sig sikre vindere af gruppe F, med tre points ned til Lyon på andenpladsen. I Ottendedelsfinalen i Champions League skal Bayern møde Sporting Lissabon, som blev nummer to i gruppe C.

Sammenligning:

FC Bayern München er et hold, som er kendt for at være med helt fremme hver eneste gang. I Bundesligaen er Bayern under et stort forventningspres, for både fans, ledere og chefer i klubben regner med, at holdet skal være med helt fremme hver eneste gang, og at de skal være et af de bedste klubhold i Europa. Det virker dog ikke som om, at Bayern føler sig særlig meget under pres. Bayern München spiller deres eget spil, og har meget stor succes, både når det gælder Bundesligaen, hvor de er blevet mestre hele 21 gange, men bestemt også i Europa, hvor Bayern for det meste er at finde blandt de hold, som skal spille med om de helt store titler. Det prangende spil samt de fremragende resultater kræver selvfølgelig, at holdet er i en meget god fysisk form, og det må man sige, at de er. Bayern spiller utroligt hurtigt og teknisk flot fodbold. Bayern München kan derfor også hamle op med alle de andre storhold i Europa, så man må sige, at Bayern råder over et af verden bedste mandskaber.

Analyse af Bayern München:

En af de ting, som virkelig kendetegner Bayern München, er klubbens imponerende række trofæer og titler. Bayern München blev stiftet i år 1900, og vandt deres første ligatrofæ i 1932, og den succes har Bayern virkeligt formået at gentage mange gange. Ikke mindre end 21 gange er det lykkedes for Bayern München at hive det tyske ligatrofæ hjem til München, det gør også klubben til en af de mest vindende i Europa. Også i cup-sammenhæng er Bayern München rigtigt godt med. Her er det blevet til 14 pokaltitler i tyskland, og fire gange er klubben kommet helt til tops i Europa ved at vinde Champions League. Bayern har også hevet et UEFA Cup-trofæ hjem. Dette var i 1996.

En af de største grunde til den enorme succes, er det hold, som Bayern München råder over. Store verdensstjerner som Miroslav Klose, Franck Ribéry, Luca Toni, Bastian Schweinsteiger er blot nogle af de spillere, som Bayern kan skrive på holdkortet til deres kampe. Holdet har samtidig en meget bred trup med mange dygtige spillere. Dette betyder, at Bayern ikke har problemer, når det drejer sig om udskiftere i kampene, for hvis spillerne bliver trætte under kampene, så skifter man bare en ind, som er ligeså god, og det må virkelig betegnes som en kæmpe styrke for holdet.

Dette betyder også, at holdet har en stor fordel, når det gælder om at holde et konstant højt niveau, og de har derfor et bundniveau, som er forholdsvist højt. Klubben har ikke de store svagheder spillemæssigt, de har to stjerneangribere i form af Klose og Luca Toni. Disse to spillere hører til blandt de allerbedste i Europa, og har et fremragende samarbejde. Derfor betyder de meget for Bayern, og løfter holdet meget, hvilket klart må betegnes som en af de absolut største styrker for Bayern. En svaghed for Bayern München må være, at de da de var inde i deres ”krise”, havde en tendens til at smide lidt for nemme point væk. Det er ikke særligt tit at Bayern skuffer, men når de gør, kan de have en tendens til at smide lidt for dumme point væk.

Holdet:

Målmænd:

På denne position råder Bayern München over stjernemålmanden Michael Rensing. Michael Rensing har meget stor målmandsstatus i Tyskland, og han er derfor også det faste førstevalg hos sydtyskerne. Dette gør selvfølgelig, at 2. målmanden Hans Jörg Butt og 3. målmanden Thomas Kraft ikke får det store spilletid i klubben. Michael Rensing er en meget dygtig målmand, som er meget vigtig for Bayern München.

Forsvaret:

I forsvaret finder vi Willy Sagnol, Lucio, Phillip Lahm, og Martin Demichelis. Forsvaret er helt klart en af grundende til Bayerns store succes. Disse fire forsvarsspillere har meget høj status på europæisk plan, og er en meget vigtig brik i Bayerns spil. Forsvarsreserverne hos Bayern München har bestemt også meget høj status. Her finder vi blandt andet Daniel Van Buyten og Massimo Oddo, så dette giver et luksusproblem for Bayern ved holdudtagelserne, og det gør også, at der er meget hård kamp om pladserne

Midtbanen:

Endnu en gang finder vi store verdensstjerner på de forskellige pladser hos Bayern München. Midtbanen er bestemt ikke nogen undtagelse. Her råder klubben over spillere som Franck Ribéry, Mark Van Bommel, Bastian Schweinsteiger, Tim Borowski samt Zé Roberto. Dette giver en fremragende midtbane proppet med stjerner, og helt klart et af de vigtigste punkter hos Bayern München. Midtbanen er utrolig gennembrudsstærk, og spillerne er gode til at lægge bolden op til deres to angribere, som også har høj status. En af de vigtigste brikker på midtbanen er Franck Ribéry. Denne spiller tager virkelig et enormt ansvar under kampene, og er meget vigtig for holdet.

Angrebet:

Når vi snakker om verdensstjerner hos FC Bayern München, må vi bestemt ikke glemme angrebet, som består af Luca Toni og Miroslav Klose, mens vi på bænken finder en spiller som Lukas Podolski. Angrebet hos Bayern er kendt som et af de suverænt bedste angreb i Europa, og det giver ikke kun stjernestatus, det giver også mål. Toni og Klose er et super makkerpar, som virkelig arbejder for hinanden og scorer masser af mål. Samtidig har de et super samarbejde for midtbanen, og de er efter min mening den vigtigste brik på Bayern-holdet

Profiler:

Luca Toni

Født: 26. maj 1977

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber:

FC Modena: 1990-1996

FC Empoli: 1996-1997

US Fiorenzuola: 1997-1998

AS Lodigiani: 1998-1999

FBC Treviso: 1999-2000

Vicenza Calcio: 2000-2001

Brescia Calcio: 2001-2003

US Palermo: 2003-2005

Fiorentina: 2005-2007

Luca Toni er en af de største profiler i Bayern München. Også på europæisk plan har Luca Toni høj status. Luca Toni startede sin professionelle karriere i FC Modena. Han har tilbragt det meste af sin fodboldkarriere i Italien, og blev opdaget af Bayern München mens han spillede for Fiorentina. Luca Toni er en utrolig målfarlig angriber, som er kendt for at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Da Luca Toni blev hentet til Bayern München, var der mange, der havde store forventninger til ham, og han formåede at indfri dem til fulde.

Luca Toni er en meget vigtig brik på Bayern Münchens hold, og har et fremragende samarbejde med sin angrebskollega Miroslav Klose, som også er en meget farlig angriber. Midtbanen og angrebet hos Bayern er meget hårdtarbejdende, og de går rigtigt godt i spil med hinanden. Dette har Luca Toni en stor ære for, da meget af spillet bliver bygget op omkring ham, og han har en stor evne til at lægge de afgørende afleveringer, og samtidig er han uhyggelig skarp foran mål.

Franck Ribéry

Født: 7. april 1983

Nationalitet: Franskmand

Tidligere klubber:

US Boulogne-sur-Mer: 2001-2002

Olympique Alès: 2002

Stade Brestois: 2003-2004

FC Metz: 2004

Galatasaray Istanbul: 2005

Olympique Marseille: 2005-2007

Franck Ribéry blev opdaget af Bayern München mens han spillede for Olympique Marseille. Franck Ribéry kom til klubben i en periode, hvor han havde spillet godt i Marseille, og det skulle blive meget spændende at se, om Ribéry kunne fastholde det gode spil i en klub som Bayern München. Ribéry fik dog hurtigt rystet nerverne af sig, og spillede sig sikkert ind på Bayerns førstehold, og han blev hurtigt kendt som en hårdtarbejdende og teknisk dygtig spiller. I dag er Franck Ribéry en af de allervigtigste spillere på Bayern Münchens hold. Franskmanden er kendt som en meget hårdtarbejdende spiller, som også er teknisk fremragende samt dygtig til at spille angriberne fri. Franck Ribéry kan virkelig betegnes som en fremragende fodboldspiller, som bestemt også kan lave mål, og som er meget vigtig for sit hold.

Konklusion:

Der er ingen tvivl om, at FC Bayern München er en af de helt store favoritter til at blive mestre igen i år. Bayern kommer muligvis til at slås med outsiderne fra Hoffenheim, men jeg tror, at Bayern er stærkere i sidste ende. Til gengæld tror jeg, at Hoffenheim er et hold, som i løbet af et par år virkelig kan spille sig op, hvor det er rigtigt sjovt med hensyn til europæisk fodbold. Hvad angår Champions League, så tror jeg, at Bayern vil komme frem til semifinalen, men de vil muligvis blive slået ud af et hold som Liverpool, eller FC Barcelona. Det er selvfølgelig også muligt, at de vil nå til finalen. Hvis dette sker, så tror jeg personligt, at Bayern går hele vejen og vinder det hele.

Skrevet af Michael EhrhornKommentérTop-menu
Menu