Наши партнеры

MenuCL Gennemgang – Bayern München

Skrevet af Mikkel Exner

Bayern München

Fakta:

Grundlagt: 1900

Dragtfarver: Rød

Manager: Felix Magath

Nationalitet: Tysker

Tidligere klubber:

Hamburger SV

FC Nürnberg

Werder Bremen

Eintracht Frankfurt

VfB Stuttgart

Stadion: Allianz Arena

Kapacitet: 69.901

Bedste præstation i Champions League:

Mestre i 1973/74, 1974/75, 1975/76 og 2000/01

Bayerns præstationer indtil nu:

1. Bundesliga:

Bayern plejer at være de sikre vindere af Bundesligaen, men de seneste år har de fået tættere modstand, og i ligger de kun på en 3. plads med 5 point op til Werder Bremen og Schalke 04 der deler første pladsen. Spillet er ikke ligeså flydende, og de er spiller ikke som det storhold man plejer at se. Hvis niveauet fortsætter med at dale, kommer der måske et magtskifte i Tyskland inden for nogle år.

Champions League:

Bayern sluttede gruppen af med 12 point og en 1. plads. De var i en forholdsvis svær gruppe, specielt Inter der tonser derudaf i Serie A, men også Sporting Lissabon kan være et problem at spille mod, men de gik derfra uden et eneste nederlag. Niveauet for dog klart bedst i de tre første runder hvor det blev til 3 sejre, mens de resterende tre alle sluttede uafgjort.

Analyse af Bayern:

Styrke og svagheder:

Bayern München har vundet Champions League 4 gange, hvilket gør dem til det 4. mest vindene hold i turneringen, og med deres dominans i Bundesligaen er de et af det allermest vindene hold i Europa. Bayern er tidligere blevet betegnet som et af verdens bedste hold, men de seneste år er niveauet faldet en del, og de er ikke så magtfulde længere. Det er stadig et af de større hold i Europa, og de er da også i besiddelse af en trup med mange store navne. Bayern spiller meget hård og fysisk fodbold da deres træner, Felix Magath, er kendt for at gå meget op i fitness og kondition, hvilket har givet ham øgenavne som ”Saddam”(antyder at spillerne føler at han torturerer dem, med den hårde træning). Bayerns spillestil er meget organiseret, og der er ikke mange individualister. Spillet skal bygges godt op, hvilket gør at det ikke er så sprudlende at se på. De vil hellere skabe mindre, og være meget sikre på at score, end at spille flot fodbold, og ikke komme til så mange 100% chancer. Bayerns svaghed kan være det psykiske pres fra både træner, Felix Magath, der aldrig ligger låg på sin utilfredshed, eller Bayern legenden Franz Beckenbauer der tit kommer med hug til holdet. Især nu hvor de er inde i en mindre krise, er det ikke lige det der får selvtilliden i top.

Holdet:

Målmænd:

Den nu 37-årige Oliver Kahn er stadig 1. valg på målmandsposten, men mange mener at hans tid er ved at være forbi. Han har været i klubben i 10 år, og jeg tror at Bayern er bange for at give slip på ham, og er usikre på at der er en til at løfte arven. Den 22-årige Michael Rensing sidder dog er venter spændt på at komme i gang, men det ville være en stor opgave for den uerfarne målmand, der stadig er for ustabil til at gå ind på førsteholdet, så måske skal Bayern hente en erstatning her i transfervinduet.

Forsvaret:

Back pladserne er rigtig stærke hos Bayern, hvor man har talentet Philip Lahm på venstre backen, og Willy Sagnol på højre backen. To herrer der mestre det defensive, men også sagtens kan gå med op og støtte i offensiven. I midterforsvaret er den store, stærke Lucio fra Brasilien, der med sine gode tacklinger og stærke hovedspil, er en vigtig brik både når der skal forsvares, men kan også være nyttig på hjørnespark. Han spiller ved siden af belgiske Daniel Van Buyten.

Midtbanen:

Salget af Michael Ballack har efterladt et stort hul i Bayerns midtbane, og den perfekte erstatning er stadig ikke fundet. For det meste bruges Van Bommel på den centrale plads sammen med Demichelis, men Bayerns eget talent, Ottl, er begyndt at spille en del kampe. På fløjene ser vi Bayerns stjerne Schweinsteiger, sammen med Hasan Salihamidžic. De kan begge spille både højre og venstre fløj.

Angrebet:

Roy Makaay er tyskernes farligste angriber, dog er han slet ikke på samme niveau som tidligere. Hans makker hedder for det meste Claudio Pizarro, men Roque Santa Cruz har også spillet en del kampe. Mange så måske Podolski spille mere regelmæssigt, men han har også siddet ude med en skade.

Profiler:

Lucio:

Fakta:

Født d. 8. maj 1978

Nationalitet: Brasilianer

Tidligere klubber:

Internacional Porto Alegre: 1997-2000

Bayer Leverkusen: 2000-2004

Transferbeløb: Ukendt

Lucio er en stor og fysisk stærk midterforsvar, der med sit gode overblik og sin dominans i luftspillet er en rigtig vigtig brik på Bayerns 1. hold, hvor han bringer stabilitet til forsvaret, samt kan være afgørende på diverse dødbolde i offensiven. Lucio er anfører på det brasilianske landshold, hvor han også er meget vigtig, da forsvaret ikke er Brasiliens stærkeste punkt. Selvom han er stor og aggressiv, har han VM rekorden i flest minutter uden at begå en fejl, 386 minutter gik der før han i kvartfinalen mod Frankrig, den kamp Brasilien rød ud i, brød stimen. En fantastisk rekord, især for en spiller på netop den position.

Lucio har ikke nogle deciderede svagheder, han er god fysisk, og ret god teknisk af en midterforsvarer at være. Alt i alt en fantastisk spiller.

Lukas Podolski:

Fakta:

Født d. 4. juni, 1985 i Gliwice, Silesia, Poland

Nationalitet: Tysker

Tidligere klubber:

1. FC Köln: 2003-2006

Transferbeløb: ca. 75 mio. DKK

Den 21-årige Lukas Podolski, er en af de mest lovende tyske spiller. Han var oprindelig født i Polen, men flyttede med sine forældre til Tyskland og fik ændret statsborgerskab. Lukas er angriber og hans afslutninger er i verdensklasse, ligesom hans langskud. Han er hurtig hvilket gør ham til en perfekt hængende angriber, da hans hovedspil ikke er hans stærkeste punkt. Hans hurtighed, kombineret med gode indlæg, gør ham i stand til også at spille ude på fløjen. Han er en iskold straffesparksskytte, og i det hele taget god på dødbolde. Teknik besidder han også, men samtidig er han også fysisk stærk.

Svagheder er svære at få øje på, men hvis det skulle være noget er det hans uerfarenhed, og hans mangel på stabilitet. Men Lukas er stadig i udviklingsfasen og går en lovende fremtid i møde.

Konklusion:

Bayern München har mistet sin tidligere styrker gennem de seneste år, men har stadig en rigtig god trup. Midtbanen Schweinsteiger kan være med til at føre holdet til tops, og hvis Roy Makaay får gang i målmaskinen ser det ikke værst ud. Selvom de lagde godt ud i Champions League, halter det hjemme i Tyskland. Derfor ligger der er et stort pres, både fra fans og Bayerns egen bestyrelse, hvor specielt træneren og legenden, Franz Beckenbauer, ikke har for travlt til at kritisere deres nuværende form.

Hvis Bayern finder spillet frem, kan de godt nå frem til semifinalen, men det kræver at de er i stand til at vinde over Real Madrid, der venter på dem i 1/8 finalerne.KommentérTop-menu
Menu