Наши партнеры

MenuCL Gennemgang – AC Milan

Skrevet af Nikolaj Haarup

AC Milan

Fakta:

Grundlagt: 16. december 1899

Dragtfarver: Rød og sort, lodrette striber

Manager: Carlo Ancelotti (47 år)

Født: 6. oktober 1959

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber:

Reggiana

Parma

Juventus

Stadion: San Siro, delejes med Inter.

Kapacitet: 85.700

Areal: 105*68.

Bedste Champions League :

Mestre i 1962/63, 1968/69, 1988/89, 1989/90, 1993/94, 2002/03

AC Milan’s præstation indtil nu:

Serie A:

AC Milans præstation i serie A har været meget blandet. Starten af sæsonen så ellers lovende ud med tre sejre på stribe. Den gik henholdsvis ud over Lazio, Parma og Ascoli. Nu havde de så 1 plus point. Som bekendt startede Milano klubben med minus 8 point efter sommerens skandale. Efter den ellers gode start, gik det dog gevaldigt ned af bakke. 4 uafgjorte, og 5 nederlag i 9 kampe satte klubben i problemer. Der skulle scores flere mål, og lukkes mindre ind. Især sommerens salg af angrebsstjernen Shevchenko, havde fået alvorlige konsekvenser. I 13. kamp, fik de sig en uafgjort mod Messina og siden har de ikke tabt en kamp i ligaen. Milan ligger p. t på en 12. plads, med 20 point.

Champions League:

I champions league skulle Milan i kvalifikation. De hoppede ind i 3. kvalifikations runde, hvor det blev til et møde med Røde Stjerne. Det blev dog sikkert 3-1 sammenlagt. Da der blev trukket lod til grupperne havnede Milan i gruppe H, med selskab af Lille, AEK Athen og Anderlecht. Efter de første 3 runder havde Milano klubben 7 point, og da de fik en 4-1 sejr i 4. runde over Anderlecht, var de sikret en plads i 8. dels finalerne. De testede så nogle reserve i de sidste to kampe, og det kostede lidt idet de tabte henholdsvis, 1-0 og 2-0.

Sammenligning:

Milans form har ikke været oppe at toppe endnu. De mangler stadig lige det sidste. Deres spillere er blevet ældre, og klubben har ikke formået at slå til, på de rigtige talenter. Seneste store talent de hentede til klubben var Kaka, i 2003. De har forsøgt med Yoann Gourcuff, men han har ikke slået igennem endnu. Milan ser dog rimelig stærke ud i Champions League, men i serie A er deres spil ikke godt nok. Ganske enkelt lukker de for mange ind, og scorer for lidt.

Analyse af AC Milan:

Styrke og Svagheder:

AC Milan står over for, en af de sværeste tider i klubbens historie. De har mange gamle spillere i klubben som synger på sidste vers, Maldini, Costacurta og Cafu. Derudover mener jeg at spillere som, Dida, Nesta, Simic, Favalli, Serginho, Seedorf, Ambrosini og Inzaghi ikke har mere end 1, måske 2 sæsoner tilbage. Det er 11 spillere der skal erstattes. Det er et helt hold. Derfor skal Milan, have hentet mange spillere i de næste 2-3 transfervinduer. Det skal være mest unge talenter, som alligevel har klassen til at komme fast med på holdet, inden for et halvt år. Men Ancelottis transfer strategi, kan komme til at stritte meget imod. Han er kendt for at hente aldrende rutinerede spillere.

Rossoneri er kendt for at spille typisk italiensk fodbold, hvor der er en bomstærk bagkæde, og en løbevillig midtbane, og en stabil bomber i front. De har satset meget på et rutineret forsvar, og et par ofrende midtbanespillere, der kæmper til sidste blodsdråbe, 3 mere eller mindre frie typer, som skal fodre den ene angriber, med den ene sukkerbold efter den anden.

Holdet

Målmænd:

Milan har Dida som klart førstevalg på målmandsposten. Som backup har de Zeljko Kalac og Valerio Fiori, de kæmper meget om reservetjansen, men lige for tiden ligner det mest Kalac der er på bænken. De alle tre keepere er oppe i årene, ville være på sin plads hvis Milan snart henter en ny keeper, som kan tage over om 1 år eller 2.

Forsvar:

I forsvaret er der for tiden en stor rotation, de aldrende Milanesere kan ikke rigtigt få spillet til at kører, dog spiller Cafu mest på højreback, med Favalli som backup. Inde i midterforsvaret spiller Nesta og nyindkøbet Daniele Bonera. Der er de to legender Costacurta og Maldini, og Dario Simic som backup. På venstre back, er det mest Kaladze der husere, men igen har der været meget rotation, og Serginho har sommetider spillet der.

Midtbane:

Midtbanen er helt klart Milan’s største styrke efter salget af Shevchenko i angrebet. Her spiller de tit med Pirlo og Gattuso, som de to styrende midtbanespillere, de ligger typisk lidt længere tilbage. Her er det Gattuso’s rolle at erobre bolden, så lader han Pirlo om at slå de millimeter præcise afleveringer. Så har de tit to kanter, i form af Seedorf, og Serginho eller Jankulovski, og så har de selvfølgelig Kaka, som den hængende angriber, der sætter et par mænd af og afslutter.

Angreb:

I angrebet mangler Milan en bomber. Deres nye midtbane system, har ikke rigtigt fungeret, og efter salget af Shevchenko har de kun spillet med en angriber, hvilket har betydet en ekstra mand på midtbanen. De har skabt lidt forvirring, og måltørke.

Ancelotti bruger mest Gilardino på toppen, med nyindkøbte Oliveira og rutinerede Inzaghi som reserve.

Profiler:

Ivan Gennaro Gattuso.

Fakta:

Født: D. 9 Januar 1978

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber: Perugia, Rangers, Salernitana.

Transfer beløb: 90,6 mio. DKK

Gattuso er en levende viking. Han kæmper for livet løs, om hver eneste bold. Han er frygtløs, og kaster sig ned i taklinger, hver gang muligheden byder sig. Han er en mand som aldrig bliver træt og som med sin ufattelige vilje og gejst altid viser den rette indstilling – både på og udenfor banen. Dog koger hans temperament nogle gange over.

Han kom til Milan i 1999, og har siden det været fast mand i klubben. I hans tid i klubben har han, kun formået at score 2 mål, men de bliver til gengæld husket af fansene til evig tid. Dette pga. at Gattuso har sin helt egen måde, at fejre tingene på. Da han scorede i den svære udekamp i Perugia sidste sæson, løb han hele vejen fra den ene mål ende og ned til den anden hvor Milan tifosis stod. Han ville fejre det med dem! Derfor er Gattuso elsket af alle i Milan.

Gattuso er mest kendt for sine defensive kvaliteter og det er ikke meget som han lader komme igennem på midtbanen, når han rydder op for de kreative teknikere. Hans teknik mangler måske en smule, men den blegner selvfølgelig også når man ser ham ved siden af spillere som Kaka, Pirlo og Gilardino.

Hans før omtalte indstilling, har som sagt gjort ham til en stor favorit blandt Milan Tifosis, men også hos Milans ledelse. Man taler allerede nu om, at Gattuso er manden som skal overtage Maldinis anførebind når han takker af.

Kaka

Fakta:

Født: 22. April 1982

Nationalitet: Brasilianer.

Tidligere klubber: São Paulo

Transfer beløb: 49,4 mio. DKK

Kaka kom til Milan i sæsonen 2003/2004. Efter sæsonen blev han udråbt til at være årets fund. Han havde bevist sit værd blandt Europas bedste spillere på den offensive midtbane.

Et kæmpe talent med en god næse for mål, og potentiale til, at blive verdens allerbedste fodboldspiller. Vidunderbarnet Kaká, skulle så i hans 2. sæson se om han kunne gentage det flotte spil og de mange mål fra første sæson. Det blev lidt sværere for Kaka, men alligevel holdt han et højt niveau sæsonen igennem. Forventninger til den kreative midtbanespiller bliver kun større og større.

Han er lynhurtig med bolden og mange kan kun stoppe ham ved simpelthen, at begå frispark imod ham. Udover hurtigheden sparker han knaldhårdt og præcist til en bold.

Dog har han også sine svagheder, som så mange andre unge talenter mangler hans fysik. Han har det tit med at blive skubbet omkuld. Dog får han tit frispark, men nogle gange kunne en fordel havde været bedre. Hans bundniveau skal også hæves lidt. Hvis han har en dårlig kamp, er det helt til rotterne. Han skal blive mere stabil hvilket dog er blevet meget bedre, i de år han har spillet i klubben.

Alt i alt er Kaka, en mand vi kan regne med mange år endnu.

Konklusion:

Alt i alt står Milan over for et generations skifte. De skal have bygget et helt nyt hold op, inden de næste 2-3 år. Det er nu hele klubben skal så sammen. Det koster blod, sved og penge. De ældre skal være klar til at give al deres erfaring, til de unge. Samtidig med at de skal vise vejen på banen, og skaffe nogle titler hjem til Milano. Det bliver 2 meget svære år, at være fan af klubben. Idet de skal have bygget et nyt hold op, kan det godt være svært for spillere, at holde niveau på banen. Det kan komme til at gå ud over præstationen, og derved misser de en masse penge, for evt. titler.KommentérTop-menu
Menu