Наши партнеры

MenuBrøndby IF

Vi har kigget nærmere på de blå/gule fra Vestegnen, der om nogen skuffede i sidste sæson men som nu også ser frem til revanche i den nye der kommer.

Efter en nærmest katastrofal sæson med trænerbytte midt i det hele og en sæson som helt uhørt endte uden en eneste udesejr for det ellers sejrsvante Brøndby-hold, gælder det nu om at få genrejst stoltheden igen i den kommende sæson, hvor stabilitet bliver nøgleordet for succes.

Ingen kan vel være i tvivl om, at Brøndby er en klub som bør tale med i toppen. I sidste sæson gik der bare så meget galt som der næsten kunne gå galt. Et forkert trænervalg i Rene Meulensteen endte på et sidespor, inden den gamle Brøndby-dreng Tom Køhlert igen fra januar 2007 kom til og fik rettet lidt op på det. Men også kun lidt.

Han formåede ikke at vinde en eneste kamp på udebane i foråret, selv om der ellers var chancer nok til det. Paradoksalt nok fejede Brøndby alligevel det meste væk som ligaens stærkeste hjemmehold når spillet foregik på egen bane, hvilket trods alt stadig vidner om hvilke størrelse Brøndby er.

Valget af Tom Køhlert til ny cheftræner var en klog beslutning. Ingen andre end ham kender klubben inde fra og ved hvordan tingene skal gøres, set med blå/gule briller. Erfaringen har han også som tidligere mestertræner for Brøndby. Om det sker igen i den kommende sæson er nok tvivlsomt, selv om klubben bør finde ind på et spor igen som fører til top 3.

Selv Tom Køhlert må dog indse, at talent ikke gør det alene. Talentudvikling har ellers altid været sat højt i Brøndby. Lad os bare nævne Daniel Agger og Thomas Kahlenberg. Spillere som Tom Køhlert har været med til at forme. Sådanne spillere er ikke bare noget man kan trylle frem fra den ene til den anden sæson. De hænger ikke på træerne – langsigtede projekter. I stedet blev profiler købt til, hvor stort set kun Johan Elmander indtil videre har kunne løfte arven inden han blev solgt. Martin Ericsson og Morten Duncan Rasmussen er også ved at komme efter det, lige som flere unge talenter så småt er begyndt at banke på.

Faktum er alligevel, at efter en halvskidt sæson har Brøndby ikke i samme omfang som tidligere kunne lokke spillere til. Dengang med Agger og Kahlenberg var det nok at nævne navnet Brøndby IF. Det er ikke tilfældet længere. Brøndby har været en smule på slingrekurs. Alligevel ser det også ud til at de blå/gule igen er ved at finde ind på rette spor.

Inden sæsonen varslede Tom Køhlert indkøb af 4-5 spillere. Det kan selvfølgelig også nå at ske endnu, inden transfervinduet lukker den 31. august. Indtil videre er det kun blevet til tre, der så til gengæld også er tre der uden videre kan glide direkte ind i startopstillingen.

Specielt Peter Madsen bliver spændende at stifte bekendtskab med igen efter nogle år uden succes i det store Europa. Han har før gjort det godt for Brøndby. Sammen med Morten Duncan Rasmussen vil det blive et angrebspar over middel i den danske liga. På kanten er Tobias Mikkelsen fra Lyngby kommet til for at fodre med indlæg, mens Stefan Gislason skal give mere dynamik på midtbanen.

På afgangssiden har BIF mere eller mindre kun har sagt farvel til periferispillere, Giovane Rector (ophævet kontrakten), Asbjørn Sennels (Viborg), Henrik Kildentoft (FC Nordsjælland). På den konto et plus i forhold til tilgang, selv om mange nok stadig forventer mere og større tilgang til en klub i Brøndby IF’s størrelse. Til plussiden hører dog også, at Brøndby pr. tradition er en klub som har vindermentaliteten med sig, hvilket dog også skal formidles i form af point.

Alle starter fra nul, hvilket Tom Køhlert også længe har set frem til. Hvorledes han så vil se på det efter de fem første kampe må vi vente at få svaret på til den tid. Starten for Brøndby bliver ikke bare vigtig, men ekstrem vigtig, hvis ikke selvtilliden allerede der skal lide et knæk. Første akt udspilles på udebane onsdag aften mod Esbjerg. Derefter følger FC Nordsjælland (h), FC Midtjylland (u), Lyngby (h), Viborg (u). Altså tre udekampe i Jylland i de første fem kampe, hvor de blå/gule om nogen har haft det svært det seneste års tid.

Spørgsmålet er netop, hvordan Brøndby vil tackle forholdene på fremmed græs. Bliver der ikke rettet væsentligt op på det vil klubben igen få svært ved at hænge på i toppen. Ingen stabilitet – ingen topplacering. Omvendt har Brøndby også vist, at hjemme under vante omgivelser hører de til blandt de absolut bedste. Foran et publikum og en fanskare som kun de fleste må misunde. En bastion ingen hold kan forvente at få point med hjem fra. Pointene vil også komme på et tidspunkt på fremmed græs. Sejre giver selvtillid. Selvtillid nok til at hænge på i toppen. Der hvor Brøndby IF under normale omstændigheder hører til.

Vores bud på en slutplacering: 3

Leveret i samarbejde med Netsuperligaen.dkKommentérTop-menu
Menu