Наши партнеры

MenuBiografi: Cristiano Ronaldo

30-årige Cristiano Ronaldo er en mand, der deler vandene, men at han er én af vor tids bedste fodboldspillere kan ikke diskuteres. Han bliver konstant målt og vejet sammen med Lionel Messi.

Her har vi skrevet en biografi af Ronaldo, der går tæt på hans historie, hans transferhistorik, hans interesse for poker og hans luksus-bolig i Madrid.

Cristiano Ronaldos barndom

Den i dag 30-årige portugisiske verdensstjerne, Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, blev født på øen Funchal, Madeira i Portugal. Hans far var alkoholiker, så han tilbragte mest tid sammen med sin mor, hvor han var den yngste af fire.

I ungdomsårene spillede han for Andorinha, Nacional og Sporting Lissabon. Sidstnævnte spillede han også for i et enkelt år på seniorniveau, hvorefter han blev solgt til Manchester United, hvor en vis Sir Alex Ferguson havde en god fidus til portugiseren – med god grund.

Se en video om Ronaldos barndom her:

Skiftet til Manchester United

I 2003 skiftede han til United, hvor han nød stor succes. Han ønskede egentlig trøjenummer 28 for ikke at skulle leve op til nummer 7, som Ferguson ønskede at han spillede i. Tidligere havde legender som George Best, Bryan Robson, Éric Cantona og David Beckham båret dette nummer. Ronaldo blev overtalt, og så var CR7-brandet en realitet.

Ronaldo formåede at score Manchester Uniteds mål nummer 1.000 i Premier League den 29. oktober 2005. I alt nåede han 196 kampe for De røde djævle med 84 mål til følge.

Ronaldo til Kongeklubben

I sommeren 2009 skiftede Ronaldo så endnu en gang klub. Denne gang til verdens mest eksponerede fodboldklub, Real Madrid. Den 26. juni 2009 underskrev han en seksårig kontrakt med Kongeklubben.

Han blev budt velkommen i klubben af 80.000 Real Madrid-fans ved den officielle præsentation, hvor han fik overrakt trøjen af klublegenden Alfredo di Stéfano, som desværre ikke er i blandt os længere.

Ronaldo vs. Messi

Skiftet til Real Madrid, grundlagede også den store magtkamp mellem Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Mange – både medier og sofatrænere – sammenligner de to i hver kamp, hvor de bliver målt og vejet, mens både øjne og kameralinjer følger hvert skridt og pust, som de tager.

På hjemmesiden Messivsronaldo.net kan man følge de deres kampe, assists samt scoringer i alle turneringer. Ronaldo har med andre ord et kæmpe forventningspres på sine skuldre i hver kamp. Man skal være gjort af et unikt stof for at tackle det roligt og fattet.

Landsholdskarrieren for Portugal

Siden 2003 har Ronaldo repræsenteret Portugals A-landshold, hvor han i skrivende stund står noteret for 119 landskampe med 52 mål til følge. Han er holdets store stjerne, så meget af spillet er også bygget op omkring den karismatiske offensivspiller.

Sønnen og iværksætter-projekterne

I sin fritid kan Ronaldo godt lide at tilbringe en masse tid med sin søn, men derudover har han også en række aktiviteter i erhvervslivet, hvor han har sin egen undertøjskollektion i samarbejde med danske JBS, mens han også har udgivet en film i 2015 og er i gang med at opstarte en hotelkæde, ligeledes under brandet CR7.

Ronaldos store interesse for gambling

Ronaldo nyder også at gamble, som mange andre mænd gør det, når de skal hygge sig med vennerne og udfordre hinanden i, hvem der kan spille mest taktisk og vinde, når de ikke vælger at bruge tiden på Ronaldos kampe via de forskellige muligheder, så er mange fans også optaget af online casino, som gennem flere år har været en stor del af Ronaldos liv ligeledes.

CR7 er ambassadør for et større gambling-firma, hvor han bliver brugt i deres reklamer. Naturligvis for en klækkelig hyre. Ronaldo ved godt, hvor de store sponsorkroner skal tjenes.

“Jeg tager altid min intensitet, min beslutsomhed og mit overblik fra fodboldbanen med mig til pokerbordet. Jeg elsker poker, og jeg har altid elsket den udfordring, det er at slå min modstander én mod én. Ved nu at komme på verdens største pokersite kan jeg prøve mig af mod de bedste spillere og blive en af dem,” har Ronaldo tidligere fortalt.

Hans luksus-bolig i Madrid

Ronaldo er normalt en meget privat person, men han har dog indvilliget i at vise sit eksklusive hjem frem i Madrid. Her kan man tydeligt se, at der ikke er sparet på noget. Han har et stort køkken, et stort soveværelse, en kæmpe fladskærm og ikke mindst en stor have med jacuzzi, swimmingpool og – vigtigst af alt – en kæmpe fodboldbane, hvor han og sønnen kan spille imod hinanden.

Transferhistorik for Ronaldo

2009/2010 – Manchester United til Real Madrid (94 mio. euro)

2003/2004 – Sporting Lissabon til Manchester United (17,5 mio. euro)

2001/2002 – Sporting Lissabon U19 til Sporting LissabonKommentérTop-menu
Menu