Наши партнеры

MenuAnmeldelse: Football Manager 09

Udgiver: SEGA

Produktionsår: 2008

Platform: PC

KØB SPILLET HER

Det populære managerspil er omsider udkommet i en ny udgave, som alle Football Manager-entusiaster har set frem til blandt andet, fordi der i dette års udgave er blevet lavet en 3D-kampmotor, og der er kommet en pressemøde-feature.

3D-kampmotor

I år har spiludgiveren, SEGA, fået lavet en 3D-kampmotor, som mange har været modstander af, fordi de mente, at det ville fjerne en del af charmen, men jeg mener, man bare skal vende sig til det ikke er 2D mere. Jeg var selv en af dem, der så rigtig meget frem til den funktion. 3D-delen giver en bedre effekt under selve kampen, i stedet for at spillerne er små prikker. Et af de få kritikpunkter ved 3D-kampmotoren er, at der er opbygget et stadion rundt om banen, men der er ikke nogle tilskuere rundt om, hvilket virker lidt tamt, når der er lavet tilskuerpladser.

Pressemøder

Endelig kom den feature, fristes man til at sige. Men når funktionen viser sig at være så fed og gennemarbejdet, så er det lige før, den opvejer ventetiden.

Efter to dage i spillet skal du møde pressen til et pressemøde, hvor de blandt andet spørger om det ikke er et drømmejob for en, hvis man har sat den klub, man har valgt som favoritklub. Der er også spørgsmål om, hvordan man vil agere på transfermarkedet, hvilket jeg finder fedt personligt og sidst, men ikke mindst, så kommer der nogle sjove bud på spillere, som pressen påstår man vil hente til sin klub.

Derudover bliver der også indkaldt det obligatoriske pressemøde op til europæiske opgør, hvor du bliver spurgt om dine forventninger op til kampen, og om det ikke er et problem, at du har spillet en kamp tre-fire dage før opgøret.

Rygter

Ligesom der i virkeligheden er en masse rygter hele tiden, så er der nu også det i Football Manager. Det er en simpel funktion, men det er med til at gøre spillet mere realistisk. Som i virkeligheden er rygterne for det meste også hovedløse, og derfor bliver man tit sat i forbindelse med urealistiske spillere og spillere, man ikke ved, hvem er.

KØB SPILLET HER

Assistentmanagerens feedback

Under kampafviklingen er der blevet udviklet en funktion, der gør at assistentmanageren kommer med gode råd om, hvis man skal dække en spiller tæt, spille hårdt over for ham, tvinge ham til at bruge sit svage ben og skærme en spiller af. Derudover kommer assistenten også med betragtninger af kampen, hvis en spiller fx har spillet dårligt, så nævner han det.

En anden ting ved den feature er noget, som jeg personligt selv er vild med, nemlig at under punktet ”Optakt”, der nævner assistenten, hvis en spiller har svært ved at falde til, hvilket som regel er grundet sproglige problemer, hvis du har hentet spillere, der ikke kan snakke det nationale sprog i det land, du spiller i, eller hvis en spiller kæmper for at blive en del af holdet.

Vurderingen

Når det kommer til vurderingen af spillet, så er vurderingen absolut i toppen, men dette års udgave mangler lige det sidste pift for at kunne få topkarakter. Derudover begik SEGA også en brøler på udgivelsesdagen, hvor man skulle registre sig online, men det fungerede ikke før ved 22-tiden, fordi SEGA’s servere ikke kunne klare det store pres fra de mange forventningsfulde spillere.

Samlet vurdering:

KØB SPILLET HER

LÆS OGSÅ ANMELDELSERNE:

Konsolspil: FIFA Manager 09

Konsolspil: FIFA 09

Spillet er anmeldt af Patrick AndersenKommentérTop-menu
Menu