Наши партнеры

MenuAC Horsens

Vi har kigget nærmere på AC Horsens, der i deres to første sæsoner har overrasket positivt. De Gule skal igen spille over evne for at forlænge tilværelsen.

AC Horsens har de to seneste sæsoner siden oprykning til landets bedste række balanceret på randen af nedrykning. Således er begge sæsoner kun lige akkurat endt med en placering på den rigtige side af nedrykningsstregen. I 2005/2006 med 11 point foran SønderjyskE, mens 2006/2007 sæsonen blev mere tæt med kun tre point foran Vejle.

Begge sæsoner som Ligaens klart mindst målfarlige hold med 29 træffere i 33 kampe. Altså under et mål i snit, hvilket ikke er prangende. Det er forsvaret, den gode defensiv, der har reddet Horsens. Anderledes kan det heller ikke være med EM-helten fra 92, Kent Nielsen, som den bærende kraft i det danske forsvar. ACH-træneren ved om nogen, hvordan hullerne skal stoppes.

Offensivt har det derimod knebet væsentlig mere. I den første sæson var det Besart Berisha der med 11 mål stod for de nødvendige scoringer. I den forgangne sæson var det Gilberto Mancena der gjorde kunsten efter med 12 scoringer. To meget vigtige spillere i det offensive, da de næsten alene var ophavsmænd til halvdelen af de mål som ACH fik scoret. I foråret fik klubben tilgang af Henrik H. Hansen, der på sine gode dage er en god kreatør på midtbanen. Alligevel er balancen hårfin mellem den afvekslende defensiv og offensiv, som ofte har sat en dæmper på det fremad rettede, hvor kontraerne og dødboldene i større grad har været det som ACH har levet på.

Op til sæson tre i den bedste række vil ACH ikke få det lettere. Dels har 11 spillere forladt klubben – Ali Gerba (lejeophold slut), Martin Heinze (kontraktophør/AB), Charles Akonnor (kontraktophør), Parfait Ngon A’Djam (ukendt), Henrik Bundgaard (lejeaftale slut, tilbage til AGF), Steffen Ernemann (kontrakt udløb/Silkeborg), Miki Rasmussen (kontraktophør), Rune Graugaard (kontraktophør), Joel Tchami (kontraktophør), Lasse Borg (FC Hjørring), Rasmus Marvits (Lyngby BK) – mod tilgang af kun syv – Thomas Kortegaard (AaB), Steffen Lauser (Hamburg SV), Nick Christensen (Næstved), Lasse Sørensen (Næstved), Tonni Brochmann (egen avl), Rasmus Laursen (egen avl), Bosun Ayeni (lejeaftale med SønderjyskE) – dels er økonomien heller ikke hos ACH til at kunne lokke de store profiler til klubben.

Specielt tabet af Ali Gerba og Charles Akonnor kan vise sig at blive kostbart, hvorimod tilgangen af Thomas Kortegaard (AaB), Steffen Lauser (Hamburg SV), Nick Christensen (Næstved) – sidstnævnte søn af den tidligere Lyngby-angriber Flemming Christensen, nu AB-træner – skal blive spændende at følge.

I sæsonpremieren lægger Horsens ud på NRGI Park, hvor oprykkerne fra AGF tager imod. Allerede her vil AGF være på dupperne foran et formentligt talstærkt hjemmepublikum, da netop Horsens er et af de hold AGF skal holde bag sig i sæsonen. Dertil vil en god start betyde meget og støbe et godt fundament. I kamp to tager Horsens hjemme mod FC Midtjylland. Kamp tre ude mod OB. Kamp fire hjemme mod AaB. Kamp fem ude mod Lyngby.

Specielt den sidste kamp mod Lyngby kan vise sig at blive lidt af en nøglekamp i bunden. Ret beset kan Horsens risikere at stå uden point efter de første fire kampe. Omvendt har den Gule fare overrasket før. Så længe Kent Nielsen er træner, som passer perfekt til den klub, med det arbejde han ligger bag, kan netop arbejdsmoralen igen vise sig at blive den ekstra faktor der skal til, at ACH igen vil overraske. Nøgternt vurderet bliver det dog svært, da udviklingen i dag går så stærk, at AC Horsens må forvente at ende i den tunge ende af tabellen.

Vores bud på en slutplacering: 11

Leveret i samarbejde med Netsuperligaen.dkKommentérTop-menu
Menu