Наши партнеры

MenuAaB

Vi har kigget nærmere på AaB, der med en Rade Prica i hopla luskede sig ind på en tredjeplads i sidste sæson. Op til den nye er hele midteraksen rejst.

AaB hører til i den bedste halvdel af Superligaen. Derom ingen tvivl. Men hvor sæsonen så lige ender er mere åbent. Specielt som udviklingen har gået i den Nordjyske klub.

I sidste sæson havde AaB den tur der skulle til da afgørelsen faldt. OB havde sikret sig pokalmesterskabet og var for så vidt mætte da de afgørende kampe mellem OB og AaB skulle placere bronzen til sidst, hvilket faldt ud til AaB’s fordel med en sejr i den sidste kamp over Fynboerne på Aalborg Stadion.

Langs afsted i sæsonen havde AaB ellers ikke vist sig som et tophold. Men da først Rade Prica fik indstilt støvlerne blev hans mange mål, specielt i foråret, meget afgørende for det samlede resultat.

19 mål i alt blev det til, hvilket også gjorde Rade Prica til Ligatopscorer. En type som ham skal AaB prise sig lykkelig over, da han nærmest ud af ingenting kan afgøre kampe. Og hvis Mota også finder formen sammen med Prica i front, kan de to blive farlige bekendtskaber for et hvert hold i Superligaen.

Men for at kunne score mål, skal der også arbejdes hårdt for at komme frem til chancerne. Og her synes AaB at blive svækket ret så mærkbart til næste sæson, da motorerne på midtbanen, Rasmus Wurtz og Fredrik Winsnes, begge har forladt klubben til fordel for FC København og Strømgodset.

Det kan meget vel vise sig at kræve noget indkøring for Erik Hamrens mandskab. Om det lykkes at finde fuldgode erstatninger op til sæsonstart er endnu uvis, selv om sportschef, sympatiske og udskældte Lynge Jacobsen, arbejder hårdt på det. Således skulle AaB have et givet bud på klubløse Hassan El Fakiri samt Johan Arneng fra Djurgården.

Ud over midteraksen har AaB sagt farvel til anføren og sidste skanse på stregen, målmand Jimmy Nielsen, som der dog er fundet en erstatning for i den tidligere FCK og Brøndby-målmand, Karim Zaza.

Men uanset hvordan man vender og drejer det, har AaB ikke bare sagt farvel til tre spillere, men farvel til tre spillere som havde utrolig stor betydning for selve truppen – ikke mindst Jimmy Nielsen og Rasmus Wurtz. Det faktum gør nok også, at AaB skal bruge noget ekstra indkøring, før end holdet igen vil kunne spille med helt fremme i toppen.

Til sæsonpremieren har AaB fået lidt ekstra tid, da Nordjyderne ikke spiller premieren den 18. juli som de fleste andre. Det skyldes, at AaB også har TOTO-Cuppen at tage hensyn til.

I stedet lægger Erik Hamrens tropper først fra land i Superligaen den 25. juli, hvor modstanderen på hjemmebane er mestrene fra FCK. Derefter venter Randers (u), Horsens (u), FC Midtjylland (u). AGF (h). Altså tre udekampe i træk, som kan blive ret så afgørende i indkøringsprocessen.

Omvendt skal vi heller ikke glemme AaB’s angribere. Får Prica og Mota først hul på bylden kan sidste sæsons bronzevindere blive farlige for et hvert hold, om end det fortsat vil kræve gode indkøb over middel til midtbanen før end kampen om medaljer igen kan komme på tale.

Vores bud på en slutplacering: 6

Leveret i samarbejde med Netsuperligaen.dkKommentérTop-menu
Menu