Наши партнеры

MenuBiografi: Henning Munk Jensen

Fulde navn: Henning Munk Jensen

Født: 12. januar 1947

Landskampe/mål: 62 (1)

Verdensmesterskaber: Ingen

Europamesterskaber: Ingen

Klubber: AaB, PSV Eindhoven, Frederikshavn fI, San Jose Earthquakes, Edmonton Drillers, Aalborg Freja.

Klubtrofæer: Ingen

Starten på karrieren

Henning Munk Jensens karriere startede i AaB, hvor han debuterede på førsteholdet som yngling i 1965. Han fik sit gennembrud i de to kampe i pokalvindernes Europa Cup tilbage i 1966 mod Everton, hvor det første opgør i Aalborg endte 0-0, mens man i returkampen på Goodison Park i Liverpool tabte 2-1. Hans første titel kom i hus tilbage i 1967, da han sammen med AaB vandt DBU’s talent-turnering. Munken var nu kommet i pressens rampelys, og hans store præstationer gjorde, at landstræneren fik øjnene op for ham.

Gennembruddet

Samme år som han fik sin debut på AaB’s førstehold, kom han på landsholdet, hvor han spillede sin første kamp mod Holland den 30. november 1966, i en alder af kun 19 år. Han skulle dog væbne sig med tålmodighed omkring landsholdsfodbolden, da han først efter yderligere halvandet år blev fast inventar i startformationen.

Udlandet kaldte

Munken spillede herefter fast to år på landsholdet, men da PSV Eindhoven i 1970 tilbød ham at komme til Holland, takkede han ja. Dermed var hans professionelle karriere i gang, hvilket gjorde, at han måtte forlade landsholdet for en stund, indtil DBU tilbage i 1972 ophævede begrænsningen om at benytte udlandsprofessionelle spillere på landsholdet.

Tilbage til barndomsklubben

Efter tre sæsoner i PSV Eindhoven, hvor han spillede 76 kampe, vendte han tilbage til barndomsklubben AaB i 1974. Jensen blev atter fast mand på landsholdet i 1974, da han vendte tilbage til AaB. Efter fem sæsoner yderligere hos nordjyderne, valgte han, at tage en sæson i Frederikshavn, hvor han optrådte 35 gange. Han stoppede på landsholdet i 1978, hvorefter han kunne se tilbage på tretten år, hvor han havde repræsenteret sit land. Han nåede i alt at spille 62 landkampe, hvor 30 af disse blev spillet i træk. Han nåede at nette en enkelt gang.

Ude godt, men hjemme bedst

I 1979 kriblede et nyt udlandseventyr i fødderne på Munken. Således var han udenfor Danmark i perioden 1979-1980, hvor han spillede i den nordamerikanske liga for henholdsvis San José Earthquakers og Edmonton Drillers.

Efter denne periode valgte han, at tage tilbage til AaB i en alder af 34 år, hvilket også blev endestationen. Munken betegnes i dag som en ægte AaB-mand, hvor han står noteret for 396 divisionskampe, som på daværende tidspunkt var klubrekord igennem 15 år, før en anden fuldblods AaB’er, Torben Boye, overtog rekorden, og netop Boye trænede Munken i øvrigt som junior. Munken blev hædret som ”Årets spiller” i både 1968 og 1975.

Da Henning Munk Jensen stoppede på højeste niveau i 1981, var han med til at sikre AaB fri af nedrykningen til Danmarksserien. Herefter blev han først spillende træner i Vaarst i perioden 1982-83, mens han året efter blev ansat i Støvring ligeledes som spillende træner. Fra 1985 til 1988 holdt han en pause med trænergerningen, mens han fra 1988-89 var ansat i Løkken som fuldblodstræner.

Tiden efter fodbolden

Henning Munk Jensen er uddannet folkeskolelærer, derfor faldt det ham naturligt at vælge dette erhverv, da han stoppede endegyldigt med fodbolden. Efter over 25 år på diverse skoler, blev han pensioneret, og i dag er Munken 61 år gammel og nyder tilværelsen i sit hus i Spanien, hvor han opholder sig det meste af tiden. Han har dog bibeholdt kontakten til AaB, som har han en stor kærlighed til, og han fungerer af og til i en repræsentativ funktion overfor danske og udenlandske gæster ved AaB’s hjemmekampe i Superligaen.

Skrevet af Casper LohseKommentérTop-menu
Menu