Наши партнеры

MenuBiografi: Ole Madsen

Fulde navn: Ole Eduard Fischer Madsen

Født: 21-12-1934

Landskampe/mål: 51 (42)

Verdensmesterskaber: Ingen

Europamesterskaber: 1

Klubber: Bispebjerg Boldklub, Boldklubben Stefan, HIK og Sparta Rotterdam

Klubtrofæer:

KNVB Cup (Den hollandske pokalturnering)

De første år

Vognmanden, som Ole Madsen blev kaldt, startede som ungdomsspiller i den ukendte nordvest københavnske klub, Bispebjerg Boldklub, hvor han i sin ynglingetid bombede løs på seniorniveau, hvilket betød, at han kom til at spille for Københavns Boldspil-Unions udvalgte hold og senere hen Alliancens hold. Efter at have spillet for Alliancens hold, så kom den lille måltyv til den ukendte klub Boldklubben Stefan, der befandt sig i de københavnske serier.

I 1958 overraskede Madsen alt og alle, da han valgte at skifte til HIK, som på daværende tidspunkt befandt sig i 3. division, hvor Madsen fik sit gennembrud, og blandt andet derfor blev kåret som årets fund af DBU i 1958. Den lille bomber fortsatte sin succes i HIK, hvilket blandt andet medførte, at Madsen var med til at bombe HIK op i 2. division, efter at han var blevet topscorer med 26 mål i 3. division.

Udlandseventyret

Oles mange mål både for HIK og på landsholdet medførte også udenlandsk interesse, men en brækket næse betød, at han ikke fik en kontrakt med en professionel kontrakt, før nogle år senere.

I 1965 fik vognmanden sin professionelle kontrakt, da han skiftede til hollandske Sparta Rotterdam, hvorefter han blev udelukket fra landsholdet, fordi han spillede professionel fodbold.

I sin tid i Holland, vandt Ole Madsen den hollandske pokalturnering, som Ole Madsen selv afgjorde med sit mål til 1-0, som også blev kampens resultat.

Efter nogle år i det hollandske, gik turen hjem til Danmark, hvor Ole skiftede til HIK, som han spillede for indtil han ufrivilligt måtte stoppe sin karriere, grundet et sprængt ledbånd.

Noget pudsigt så nåede den danske målmaskine aldrig at spille i den bedste danske række, men det skyldes højst sandsynligt hans egen vilje, da han så fik mere frihed på banen til at lave de ting, han var kendt for, nemlig hans sololøb. Udover det, så var Ole meget træt, da han fik fri fra sit arbejde som lastbilchauffør, og derfor var en hård træning hos en større klub ikke ret fristende.

Rekordindehaver

Den lille bomber havde også en stor betydning for landsholdet, hvilket illustreres meget godt ved, at Madsen nogle år efter sin debut blev valgt som anfører. Det erhverv havde han indtil 1965, hvor han skiftede til Sparta Rotterdam og dermed blev udelukket fra landsholdet, som følge af hans professionelle kontrakt.

Da Ole Madsen vendte tilbage til HIK, skrev han historie, fordi det var første gang en spiller, der havde haft en professionel karriere blev udtaget til landsholdet. I Oles comeback-kamp på landsholdet, viste han at han stadigvæk kunne være med på trods af hans alder på 34 år, da han scorede i Danmarks 3-1-sejr over Mexico.

Madsens aktive karriere sluttede desværre i landskampen den 21. september 1969 på Ullevaal i Oslo, da han måtte udgå med et sprængt ledbånd. Vognmanden kunne dog se tilbage på en flot landsholdskarriere, der bød på 51 kampe med 42 mål til følge, hvilket i dag betyder, at han er den fjerde mest scorende landsholdsspiller nogensinde.

Tiden efter bolden på banen

Da Ole stoppede sin karriere, efter den uheldige skade, blev han øldepot-indehaver og senere hen manager for HIK, da professionel fodbold blev indført i Danmark. Derudover var det forholdsvis ukendt, hvad Ole Madsen gik og foretog sig efter sin aktive karriere, da han så vidt muligt ville holde sig uden for offentlighedens søgelys.

For få år tilbage kom Ole Madsen i offentlighedens søgelys, dog ikke frivilligt, men i stedet af tragiske årsager, da han døde den 26. maj 2006 i en alder af 71 år.

Skrevet af Patrick AndersenKommentérTop-menu
Menu