Наши партнеры

Menu



FC Nordsjælland

Skrevet af Mikkel Exner

FC Nordsjælland, eller Farum Boldklub som det hed til at starte med, har haft en noget omtumlet historie. Klubben blev oprindelig skabt i 1992, under navnet Farum BK. Farums daværende borgmester, Peter Brixtofte, var initiativtageren, og Farums kommune stod for den finansielle støtte. Det medvirkede til at Farum Boldklub kunne rykke op i landets bedste række, blot 10 år efter.

Oprykkerne tog landet med storm, og i deres første sæson blandt de store drenge, sluttede på en imponerende 3. plads. I mellem tiden var klubbens støber, Peter Brixtofte, blevet anklaget for det ene og det andet, bl.a. blev han dømt skyldig i at bruge kommunens penge til at hjælpe klubben.

Peter Brixtofte gav klubben et dårligt ry, og derfor indså de, at det var på tide at starte på en frisk. Klubben foretog navneforandring, og blev til FC Nordsjælland, som vi kender dem i dag. Desværre virkede det så om der lå en forbandelse over det nye navn, da de sæsonen efter, kun med nød og næppe endte over nedrykningsstregen. De gik fortsat nedad for FCN, og deres bedste placering siden 3. pladsen, er en knap så flatterende 9. plads.

Inden sæsonstart, blev klubbens daværende træner, Johnny Petersen, skiftet ud med assistenttræneren Morten Wieghorst. Morten Wieghorst har en offensiv indstilling til fodbold, og dette kan måske være grunden til, at FC Nordsjælland, sluttede efterårssæsonen af, med en 5. plads. Holdet har været eminente på Farum Park, og ligger p.t. på en anden plads, hvad angår point på hjemmebane, kun overgået af FCK. En anden grund til FC Nordsjællands succes, er klubbens, og ligaens, topscorer Morten Nordstrand, der også indtager pladsen, som klubbens bedste oplægger. Den nybagte landsholdsspiller er noteret for 10 mål, og er klubbens klart største profil, samt en af ligaens bedste angriber. Hans hurtighed og teknik, kombineret med hans fremragende målnæse, gør ham til en uvurderlig spiller, for Farum-klubben. FC Nordsjællands stabile defensiv, har også hjulpet holdet frem til deres nuværende 5. plads. Her har Michael Ribers været en vigtig brik. Ribers er tæt på at være en komplet forsvarer, da han både er hurtig, stærk og god i luftspillet. Han har også et godt blik for spillet, og er derfor næsten umulig at komme forbi.

Med efterårssæsonens flotte resultater, er optimismen begyndt at boble i Farum, og holdet er opsatte på at fortsætte det gode spil, når SAS ligaen bliver skudt i gang på ny. For at kunne matche de nærmeste konkurrenter, hentede FC Nordsjælland 3 nye spillere til A-Truppen. Henrik Bødker blev hentet i Roskilde, og ser ud til at kunne blive en vigtig herre på den nordsjællandske midtbane. Han er både god offensivt og defensivt, og hvis han kan få et godt samarbejde med Morten Karlsen, kan FCN få en meget kampdygtig midtbane. Truppen blev også forstærket med 2 gode angribere, i Martin Bernburg, der blev hentet i FCK, og Bajram Fetai, der blev hentet i Silkeborg.

Alt er dog ikke lutter lagkage i Farum. I vinterpausen måtte de se Danny Olsen, en af holdets allerstørste profiler i efterårssæsonen, tage turen til FC Midtjylland. Et klart tab for FC Nordsjælland, og får at gnide salt i såret, blev Dannys potentielle afløser, Jonathan Richter, skadet. Hans korsbånd er blevet revet over, om man regner med at han er ude i 6-7 måneder.

Dette kan få fatal betydning for FC Nordsjællands forårssæson. Selvom FC Nordsjælland har haft en god efterårssæson, tror vi ikke at de kan fortsætte på samme niveau, når SAS Ligaen starter op på ny. De ligger med Esbjerg og Brøndby lige i hælene, og vi regner med at FC Nordsjælland, vil blive overhalet indenom, og dermed være at finde på en 6-7. plads, når det sidste dommerfløjt lyder, en gang i maj måned.



Kommentér



Top-menu
Menu