Наши партнеры

MenuOptakt: Esbjerg fB – OB

Dansk fodbold

Der bliver trængsel omkring Blue Water Arena, når op mod 15.000 tilskuere lukkes ind til SAS Liga-kampen mellem Esbjerg fB og OB. Hjemmeholdet har før drillet et af de potentielle tophold og ser det gerne gentage sig mod OB, der har masser af medvind i øjeblikket.

At Esbjerg-spillerne kan finde vej til netmaskerne beviste de i tirsdags i en showkamp mod det sydslesvigske hold IF Tönning. Sejren blev på hele 16-0, hvor Søren Rieks og Tim Janssen begge scorede to gange og Jesper Lange lavede et vaskeægte hattrick, alt sammen såmænd i første halvleg.

Det er ganske vist på en lidt billig baggrund, da IF Tönning ikke står mål med niveauet i SAS Ligaen. Men det siger lidt om den stime, som Esbjerg fB er inde i, hvor resultaterne ser ud til at gå klubbens vej. Esbjerg har således endnu ikke tabt i denne sæson, men har fået uafgjort mod FC Midtjylland og SønderjyskE samt en flot 2-1-sejr over Brøndby IF.

At sejren over Brøndby IF ikke var en tilfældighed, får Esbjerg nu mulighed for at vise, når de tager imod OB søndag eftermiddag. Esbjerg-manager Ove Pedersen har respekt for OB, men ser alligevel visse muligheder. Han siger til Esbjergs hjemmeside:

”OB har et meget indarbejdet system og dertil dygtige fodboldspillere, ligesom holdet har fået en vis bredde i truppen med kvalificerede spillere på udskiftningsbænken. Brøndby og OB fik vi ikke point mod i fjor, men vi var snublende tæt på i Odense. Vi får brug for at have den afgørende dygtighed på dagen, både individuelt og holdmæssigt, og at få tingene til at lykkes.”

Esbjerg fB får desuden den optimale opbakning til kampen mod OB, idet kampen samtidig markerer indvielsen af det nye Blue Water Arena med forventeligt helt op mod 15.000 tilskuere.

OB har ligesom Esbjerg fem point efter tre kampe, som kom i hus efter en 3-1-sejr over SønderjyskE samt to 2-2-kampe mod henholdsvis Brøndby IF og AGF, begge på udebane. Desuden har de netop spillet sig til den afgørende kvalifikationskamp før gruppespillet i Europa League, hvor fynboerne møder italienske Genoa. Det blev en realitet efter en samlet 7-3-sejr over Rabotnicki, hvor angriber Peter Utaka i den afgørende kamp torsdag aften scorede et vaskeægte hattrick i anden halvleg.

Og netop Peter Utaka ser frem til kampen mod Esbjerg og siger til OB’s hjemmeside:

”Vi skal spille aggressivt og lægge pres fra start. Et tidligt mål vil være godt for os, og med lidt held vil det kunne afgøre kampen. Forhåbentlig kan jeg selv score, men det vigtigste er, at holdet scorer mål, og at holdet vinder. Jeg bliver langt mere tilfreds med en sejr uden mål fra mig, end et nederlag, hvor jeg scorer. Alle angribere vil gerne score mål, men det er sejren, der er det vigtigste. De (Esbjerg, red.) spiller foran deres fans, og de vil gerne bevise en masse imod os. Alle hold, vi møder, gør alt for at besejre os, men vi har brug for pointene for at blive i toppen af ligaen, så vi går efter alle tre point.”

Også målmand Anders Lindegaard mener, at OB kan vinde kampen over Esbjerg fB og siger til OB’s hjemmeside:

”Helt konkret skal vi jo score et mål mere end dem, uanset om det er en kliché eller ej. Men ellers skal vi vise, at vi har et bedre hold end Esbjerg, og vi skal løbe flere meter end dem, kæmpe hårdere end dem, vinde flere nærkampe end dem og være skarpere end dem. Og det tror jeg på, at vi kan. Det er ikke nødvendigvis fysikken, vi skal vinde på, men i højere grad det tekniske og det taktiske.”

Hos Esbjerg fB er Tim Janssen tilbage efter udstået karantæne. Adrian Cann er tilbage i truppen, mens Gunnar Heidar Thorvaldsson, som har været plaget af en lyskenskade, og Kevin Bechmann Timm glider ud.

Hos OB er målmand Emil Ousager ude på grund af en skade i hånden og erstattes af Christian Kier. Johan Absalonsen er ude på grund af det røde kort, han fik i 2-2-kampen mod AGF, mens Esben Hansen er tilbage i truppen.

Forventede startopstillinger:

Esbjerg fB:

Lars Winde

Andreas Klarström – Fredrik Björck – Nicolai Høgh – Kevin Conboy

Peter Nymann – Jesper Jørgensen – Mikkel Vendelboe – Søren Rieks

Jesper Lange – Tim Janssen

OB:

Anders Lindegaard

Espen Ruud – Anders Møller Christensen – Atle Roar Håland – Chris Sørensen

Rurik Gislason – Esben Hansen – Eric Djemba-Djemba

Hans Henrik Andreasen

Peter Utaka – Njogu Demba-Nyren

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Det var lidt af en overraskelse, at Esbjerg kunne slå Brøndby på hjemmebane. Derfor kan OB ikke forvente en nem kamp, når de skal forsøge at hente point hos jyderne. Til gengæld har OB skabt nogle stærke resultater mod netop Brøndby og førerholdet fra AGF.

Et af de centrale spørgsmål er, om OB’erne er lidt tunge efter den hårde mandagskamp mod AGF og torsdagskampen mod Rabotnicki. Et andet er, om de mange tilskuere i de nye rammer kan støtte hjemmeholdet og agere tolvtemand.

Umiddelbart tilhører favoritværdigheden de forsvarende sølvvindere fra OB, og vi tror også, at fynboerne vil være i stand til at hente alle tre point. Med veloplagte angribere i begge ender, med Jesper Lange og Tim Janssen hos hjemmeholdet og Peter Utaka og Demba-Nyren hos gæsterne, kan det også blive temmelig målrigt for de mange tusinde tilskuere. Vi lukker derfor voldsomt op for forventningerne og lander på 4-2 til OB.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu