Наши партнеры

Menu



Klumme: Sådan forløber CL-semifinalerne

TotalBold.dk’s klummeskribent, Steffen Hansen, giver sin vurdering af, hvordan de to Champions League-semifinaler i den prestigefyldte turnering vil forløbe.

De første Champions League-møder i semifinalerne mellem henholdsvis Manchester United og Arsenal samt Barcelona og Chelsea afvikles i midten af næste uge, og jeg vil således kunne nærmere på de, hvilke hold, som står stærkest i denne sæsons semifinaler.

Manchester United mod Arsenal FC

United er min klare favorit til at gå videre til finalen i Rom. De starter hjemme på Old Trafford, hvor de som altid sætter et højt tempo, og maser de fleste modstandere i bund. De er gode til at holde bolden kørende i alle 90 minutter, og et aggressivt presspil gør, at de vinder bolden hurtigt tilbage, samt vinder mange andenbolde. De offensive spillere Rooney, Tevez, Ronaldo og Berbatov er kyniske, når de får chancen foran mål, og med fremragende chanceskabere i Nani, Giggs og Anderson, tror jeg ikke, at Arsenal kan holde dem fra fadet.

Manchester United har, i modsætning til Arsenal, også præsteret rigtig godt på udebane. Så en tur på Emirates skræmmer ikke de rutinerede United-spillere, som efterhånden har en kæmpe rutine i europæisk fodbold. De har holdt sig nogenlunde skadesfri til den afsluttende del af sæsonen, så alle spillere er mere eller mindre kampklar.

Arsenal er nok underdog blandt de sidste fire, men når man er nået til semifinalerne i Champions League, kan man ikke helt afskrive nogen. Deres lod må være, at de slutter hjemme på Emirates, hvor de også er meget stærke. De har dog et par spillere på skadeslisten, som er tvivlsomme til den første kamp. Det gælder forsvarsspillerne Sagna og Clichy, anføreren Gallas samt målmanden Almunia.

De var stærkt savnet i tirsdagens 4-4-kamp mod Liverpool i Premier League. Firemålsskytten fra den kamp, Arshavin, er derudover ikke indskrevet til Champions League. Spillere som Adebayor, Fábregas og Silvestre besidder helt sikkert topklasse, og rundt om dem er der masser af talent og hurtighed i Walcott og Nasri, men ikke så meget rutine som hos United. Det bliver helt sikkert udslagsgivende.

FC Barcelona mod Chelsea FC

Den anden semifinale er mere åben, dog med Barcelona som svag favorit. Barcelonas offensiv er i øjeblikket helt unik, og sammenlignet med Chelseas ditto, tror jeg, at Messi, Eto’o og Henry trækker det længste strå. Messi må betegnes som værende den bedste fodboldspiller i verden lige nu, og selvom Ashley Cole er hurtig, får han nok brug for lidt backup af hans forsvarskollegaer.

Barcelona starter som bekendt hjemme, og det tror jeg passer spanierne fint. Deres lynhurtige kombinationer og præcise afleveringer ved jorden kan splitte alle forsvar ad. Forsvaret hos Barcelona må dog betegnes som deres svage punkt. I blot to kampe i dette års Champions League har de formået, at holde buret rent. De ved, at det bliver svært på Stamford Bridge, så de vil helt sikkert blæse til angreb mod et defensivt Chelsea-mandskab på Camp Nou.

Men er der nogen, som kan holde stand defensivt, må det være London-drengene. Et stærkt forsvar, med anfører Terry som styrmand, og en af verdens bedste defensive midtbanespillere i Essien, er der bestemt mulighed for at få et godt resultat med hjem til London. Drogba har også fået gang i målscoren igen, og med en god offensiv midtbane med Malouda, Ballack og Lampard, skal Barcelonas forsvar ikke sove alt for tungt.

Specielt ved dødbolde skal de være vågne, da Chelsea har mange spillere, som har øje for det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt. Hjemme på Stamford Bridge vil de, afhængig af resultatet i den første kamp, nok være mere offensive og spilstyrende. Barcelonas forsvar er til at tale med, og kniber det for Drogba at score, har de også Anelka siddende klar.

Siden Guus Hiddink kom til, er det også kun gået en vej, nemlig frem. Han kan på en forunderlig måde skabe resultater, uanset hvor han kommer hen. Spillet er ikke nødvendigvis kønt, mens det udføres, men hvem bekymrer sig om det, hvis man vinder? En sidste faktor er, at Chelsea-spillerne tørster efter revanche efter sidste års nederlag i finalen til United. Den gjorde ondt, og især Terry og Lampard virker meget opsatte på hævn.

Alt i alt bliver det to åbne opgør, hvor nogle af verdens bedste fodboldspillere skal spille op til deres bedste for at vinde, men mon ikke Barcelonas sprudlende offensiv, vinder kampene for dem?

Min konklusion bliver en finale mellem Manchester United og Barcelona. Begge hold har været favoritter hele sæsonen, og med finalen inden for rækkevidde, tror jeg ikke det glipper for Ferguson og Guardiola.

HVORDAN TROR DU, AT UDFALDET AF SEMIFINALERNE BLIVER?

Klummen er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.



Kommentér



Top-menu
Menu