Наши партнеры

Menu



Odds: Ordbog

Banker:

En Banker i bettingverdenen betyder, at det er en kamp, som du tror meget på. Det kunne være FC Barcelona hjemme mod Betis til odds 1,30. Det er en kamp, man holder ”sikker”, men husk nu, INTET ER SIKKERT, men fornemmelsen kan du godt have.

Double:

En double er en kupon med to kampe på, hvor begge kampe skal gå hjem.

Draw – No Bet:

Der er efterhånden mange bookmakere, der har spil på Draw – No Bet. Det betyder, at en kamp ikke kan ende med X. Så du kan faktisk kun spille 1 eller 2. Ender kampen så X, får du pengene retur.

H2H spil:

Head 2 Head hedder det rigtigt. Det er f.eks., når to hold er sat op mod hinanden i et væddemål. Bookmakerne bruger det meget til langtidsvæddemål.

Halvleg/Fuldtid:

Mange bookmakere har spil på dette. F.eks. møder AaB – OB og ved Halvleg/Fuldtid skal du ramme resultatet af første og anden halvleg.

Handicap:

Chelsea mod Hull. Her burde Chelsea vinde kampen, men nogle gange vil du støde på handicap 0-1 i sådan en kamp. Det betyder, at Hull er foran med et mål fra start, så spiller du på Chelsea-sejr, skal de min vinde 2-0. Sætter du dine penge ved X, skal Chelsea vinde med et mål. Sætter du dine penge på Hull, skal Hull vinde kampen eller den skal ende uafgjort.

Hitrate:

Hitraten er et udtryk for, hvor mange tip man har ramt – i forhold til, hvor mange man har fremlagt. Du har sikkert set, at et hold i NFL er 3-2. Det samme kan siges i betting. Du har spillet fem kampe, ramt tre rigtige og to forkerte.

Limits:

Limits betyder en grænse. Når man spiller hos en bookmaker, kan du ind imellem opleve, at du støder ind i en grænse for, hvor meget man må satse på et spil. Det kan være personlige Limit, hvilket vil sige, at du er en spiller, der vinder meget. Omvendt kan det være en Limit, der går ud over alle. Det kunne f.eks. være spil på VM-vinderen.

Livebetting – Livespil:

Når du ser en fodboldkamp i TV, er det næsten 100 % sikkert, at en bookmaker har liveodds på kampen. De følger den ligesom dig, og holder hele tiden odds på kampen. Også selv om der er spillet 80 minutter for eksempel.

Ludomani:

Det er meget vigtigt, at man ikke bruger for mange penge, når man spiller hos bookmakere. Brug ikke for meget tid, og brug ikke for mange penge på betting. SPIL ALDRIG FOR MERE END DU EJER OG HAR RÅD TIL AT TABE. Hvis du er afhængig bør du søge hjælp (Se evt. i vores artikel ”10 gode råd”).

Over/Under:

I fodbold er det som regel over/under 2,5 mål. Det betyder, at du skal gætte, om der bliver scoret 2 eller færre eller 3 eller mere.

Single:

En kamp på en kupon.

Slash:

Når et bestemt odds sænkes. Bookmakeren starter måske i odds 1,50, men bliver det spillet meget, sænker bookmakerne det tit.

Skrevet af TotalBold.dk’s odds-ekspert, Morten Thøger.



Kommentér



Top-menu
Menu