United vandt slaget om Manchester

Engelsk fodbold

Manchester United besejrede søndag eftermiddag bysbørnene fra City med 1-0. Cristiano Ronaldo blev udvist i anden halvleg.

Et propfyldt City Of Manchester Stadium lagde græs til lokalderbyet mellem Manchester City og Manchester United. City-fansene var i første halvleg dog vidne til dominans fra United, der pressede værterne godt. De to backs, Rafael og Evra, lagde tryk på City, da de gik godt med frem på kanten. Det resulterede i en række gode og farlige indlæg, og Joe Hart måtte redde et par gange.

Selvom City havde svært ved at bygge noget op, havde de enkelte muligheder. Stephen Ireland afsluttede tæt forbi målet, efter en fejl af United-keeper, van der Sar.

Der blev tacklet igennem i første halvleg, hvilket også betød en række gule kort. Publikum fik også et mål inden pause, desværre for størstedelen var det United, der kom foran 1-0. Joe Hart kunne ikke holde en afslutning fra Michael Carrick, og så var Rooney hurtigst over returen, som han nemt kunne sende i mål.

Fra anden halvlegs start kom City bedre med, og det medførte også et par gode muligheder. Det førte dog ikke til nogen scoringer, men omkring tyve minutter før tid blev der til gengæld uddelt et rødt kort. Dette tilfaldt Uniteds Cristiano Ronaldo, der modtog sit andet gule kort, for at have taget bolden med hænderne inde i City-feltet efter et hjørnespark.

Men selv med en mand i overtal kom City ikke frem til de helt store chancer. I kampens overtid forsøgte man sig med at tage Joe Hart med frem ved et hjørnespark og i situationen opstod der en god mulighed til City, med forsøget blev reddet på stregen, og så havde Hart travlt med at komme tilbage i sit mål. Rooney forsøgte sig med en afslutning udefra, men Hart nåede tilbage og fik skubbet afslutningen forbi mål.

Opgøret endte med en 1-0-sejr til United, der dermed fik håneretten tilbage, efter to nederlag til City i sidste sæson.