Tyske talenter vandt sikkert mod Finland

Andet fodbold

Tysklands U21-landshold slog til i anden halvleg, hvor Benedikt Hoewedes og Ashkan Dejagah sørgede for at sikre nationen alle tre point, da de mødte Finland i Halmstad.

Finland startede kampen bedst, og det unge mandskab havde et stort behov for point, idet man tabte sin første gruppekamp til England med 2-1.

Tyskerne blev noteret for det første hjørnespark i kampen, men den efterfølgende dødbold blev aldrig faretruende. Derimod fortsatte finnerne deres pres, og deres 22-årige forsvarer, Jonas Portin, var således bagmand for den første store chance i kampen, men hans hovedstød efter et hjørnespark, blev afværget.

Ligesom i kampen mod England, stod Finland utroligt kompakt på midtbanen, hvilket besværliggjorde tyskernes offensive fremstød.

I slutningen af første halvleg skiftede bolden hurtigt fødder, eftersom begge nationer kom til en del chancer, men fælles for begge mandskaber var, at læderet ikke ville ind i netmaskerne. Men det blev der rettet op på kort inde i anden halvleg.

Efter 58 minutters spil demonstrerede Mesut Özil, der til dagligt spiller i Werder Bremen, en fremragende sparketeknik. Den 20-årige offensive midtbanespiller lagde bolden direkte ind i panden på Benedikt Hoewedes, som kunne heade tyskerne i front med 1-0.

Fire minutter senere fik Tyskland lukket kampen, da midtbanespilleren Sami Khedira tilkæmpede sig bolden og sendte den videre til Özil, der igen blev sat i scene.

Han viste igen en af sine kvaliteter frem, da han med et stort overblik uselvisk lagde bolden i fødderne på den 22-årige Ashkan Dejagah, som oprindeligt kommer fra Iran. Dejagah bankede bolden ind i netmaskerne til slutresultatet 2-0.

Med sejren topper tyskerne nu gruppe B med fire point på kontoen, hvor de er skarpt efterfulgt af Englands U21-hold, som har tre point. Englænderne spiller netop nu mod Spanien.