Tidligere Arsenal-angriber ydmygede sin gamle klub

Engelsk fodbold

Et hold, der har ligget i toppen i mange år skulle møde de nye drenge i den store klasse, som gerne vil ligge i toppen. Arsenal mødte i dag Manchester City i en meget underholdende kamp på City of Manchester Stadium.

Begge hold har startet sæsonen særdeles godt. Dog tabte Arsenal sidste kamp til Manchester United, mens City har maksimumpoint. Der er også kommet kold luft mellem de to klubber, efter at Touré og Adebayor skiftede i sommerens transfervindue fra Arsenal til Manchester City.

Kampens første store chance kom allerede 13 minutter efter kampstart, da der var hjørnespark til Arsenal. Robin van Persie sparkede bolden indover med en skruet bold, som Lescott tydeligvis havde lidt problemer med. Gallas mistede sin markering, men ramte lige over målet fra meget kort afstand.

Seks minutter efter var det dog i den anden ende, der var aktion, og der kom da også mål ud af det. Micah Richards ramte Gareth Barrys indlæg på frispark lige udenfor feltet perfekt. Richards’ hovedstød ramte dog stolpen, men den røg videre ind i ryggen på Almunia, og derefter ind i netmaskerne til 1-0.

Herefter fulgte en halvleg med meget fight, og gode afslutninger, dog uden mål. Første gang, der skete noget interessant efter første halvleg var, da Shay Given fik sin første redning i kampen. Gallas headede på mål efter fejlopdækning ved forreste stolpe.

Efter 63 minutter fik Manchester City en stor kontra-mulighed, da Stephen Ireland fik taget bolden fra Clichy. Efter lidt klumpspil, formåede Bellamy at skyde. Desværre for ham sad skuddet lige på Almunia. Minuttet efter fik Arsenal udlignet, da van Persie lidt heldigt kom forbi Lescott på kanten af feltet. Ude af balance fik han drejet bolden ned i hjørnet med sin højrefod, uden chance for Shay Given.

Med et kvarter igen, stod der stadig 1-1. Men der skulle ikke gå længe, før Manchester City skulle komme foran for anden gang i kampen. Med fjorten minutter igen stjal Lescott bolden fra Clichy, fandt Wright-Phillips, som sendte Richards i dybden, der fandt Bellamy ganske umarkeret i midten af feltet. Bellamy svigtede ikke, og bragede bolden op i nettaget.

Kun fem minutter skulle der gå, før der var mål igen. Wright-Phillips trak forbi Clichy, og afleverede bolden til Adebayor, der helt umarkeret kunne heade den ind til en 3-1-føring. Efter det løb han ud til en tribune med Arsenal-fans, hvor han hånede dem, hvilket kostede et gult kort.

Der var heftig aktivitet i begge felter, og således reddede Adebayor lige bagefter bolden på stregen efter Diabys afslutning. Kort efter tog Bellamy bolden fra egen banehalvdel, løb 50 meter op ad banen, lagde en bold i dybden til Wright-Phillips, der bagefter var helt fri med målmanden. Phillips løftede bolden køligt over en fremadstormende Almunia til 4-1-scoringen.

Herefter blev Arsenals spillere meget frustrerede over den kommende ydmygelse. Udeholdet fik dog reduceret, da Fabregas fandt Rosiscky, som snød offside-fælden og scorede sikkert.

Herefter skulle det blive et par heftige minutter for Manchester City. Efter scoringen ramte van Persie blandt andet stolpen, efter en god aflevering fra Diaby, mens de i overtiden fik chancen igen, da et skud var tæt på at finde vejen til netmaskerne, men røg ud til hjørnespark. Der kom ikke flere mål i opgøret, og således vandt Manchester City 4-2.

Med sejren har Manchester City stadig maksimumpoint. Arsenal står i en værre situation, da man har seks point efter fire kampe.