Solbakken: Stor chance for at gå videre

Champions League

Det er dagen derpå for FC Københavns træner, Ståle Solbakken, efter 1-0-sejren over APOEL Nicosia i første opgør for at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League. Solbakken er glad for resultatet og vurderer, at FC København har en stor chance for at gå videre.

Det var ikke altid lige kønt, da FC København i aftes vandt 1-0 over APOEL Nicosia. Opgaven var dog også besværet af, at det cypriotiske mandskab spillede særdeles defensivt, men de forsvarende danske mestre burde have været i stand til at tilspille sig flere chancer.

FC Københavns træner, Ståle Solbakken, siger om kampen til klubbens hjemmeside:

”Det var en svær kamp, og på trods af, at vi havde bolden så meget, så fik vi ikke nok ud af vores overvægt i spil og chancer. Vi lavede en del fejl, specielt i starten i form af fejlafleveringer, men som 1. halvleg skred frem, så blev vi farligere og holdt dem helt væk fra chancer. Vi vidste de var farlige på standardsituationer og kontraer, men dem fik de ikke rigtig nogen af i 1. halvleg. William Kvist gjort et fint job på midten og fik afskærmet meget godt. Jeg havde håbet på mere flow i 1. halvleg, men det skete ikke rigtig. De skal have kredit for ikke at åbne op, men det gjorde de heller ikke, da de slog FC Partizan ud.”

Kampen endte derfor med spinkle 1-0 til FC København, men for Ståle Solbakken var det et tilfredsstillende resultat:

”Jeg er glad for resultatet, fordi vi holdt nullet. Vi ville da gerne have vundet 2-0, men den største skuffelse var faktisk, at vi ikke fik straffet dem, da de åbnede de sidste 30-35 min, for der var der mere plads på banen. Nogle af vores spillere manglede de sidste 10-15 procent, og det var måske ikke helt vores dag i dag, hverken med bolden eller rent fysisk. Så derfor er 1-0 vel et OK resultat; det er 1-1 ikke. Nu vil vi arbejde med benene til den næste kamp, så vi er endnu mere fit til kampen dernede; for vi skal stadig forberede os, men vi står med gode kort på hånden efter dagens sejr.”

Dermed er Ståle Solbakken fortrøstningsfuld med hensyn til at vinde samlet over APOEL Nicosia, selv om der er lagt op til en gyser-returkamp i næste uge, hvor slaget står på Cypern:

”Vi har en stor chance for at gå videre; vi er i hvert fald tættere på nu end inden kampen. Jeg håber, at de fleste spillere vil have mere power og styrke i returkampen og så samtidig slippe nervøsiteten; for der var en lidt spændt stemning hos både spillerne og publikum og måske også hos Flemming Østergaard, der sikkert har tænkt på alle de mulige millioner, der potentielt venter i Champions League.”

Returopgøret spilles onsdag den 26. august, og du kan her på TotalBold læse både optakt til og referat af kampen.