Referat: Primera Division 32. runde

Spansk fodbold

Real Madrid kom et meget stort skridt tættere på mesterskabet. Barcelona trådte i spinaten med en ærgerlig uafgjort mod Recreativo de Huelva. Real Madrids forspring er nu oppe på ni point.

Valencia 1 – 2 Santander

Valencias nedtur vil ingen ende tage. Endnu engang tabte man på hjemmebane, da Santander besejrede Valencia. Det var først i anden halvleg scoringerne kom, der kom til gengæld tre af slagsen. Først nettede udebaneholdets Gonzalo Colsa i det 60. minut. Blot fire minutter senere udlignede David Villa på straffespark. Mohamed Tchite afgjorde kampen i 81. minut. Her scorede han til kampens slutresultat, 1-2.

Huelva 2 – 2 Barcelona

Topholdene smider gang på gang point væk, og dette var ikke undtagelsen. Trods en drømmestart med en scoring i det 2. minut, blev det kun til en uafgjort for Barcelona. Mesterskabet siver længere og længere ud i sandet. Huelva kan derimod glæde sig over et vigtigt point mod et af ligaens bedste hold. Marcos Ruben og Samuel Eto’o kom begge på måltavlen to gange i kampens forløb.

Valladolid 1 – 1 Atletico Madrid

En remis i det spanske. Atletico Madrid nettede i det 70. minut, hvor Maxi Rodriquez satte bolden i netmaskerne. Det lignede langt hen ad vejen en sejr til madrilerne, men Bartholomew Ogbeche udlignede i kampens døende sekunder. Skuffende for Atletico, som i sidste uge spillede en vanvittig 6-3 kamp med Almeria.

Betis 0 – 1 Levante

Ligaens absolutte bundprop, Levante, kunne hente en sejr i Sevilla. Sejren kommer højst sandsynligt ikke til at have nogen større betydning, da Levante er så godt som nedrykket. Betis vil ærgre sig, klubben har ikke levet op til forrige sæsoners præstationer. Kampens eneste målscorer, Sanchez Gil Pedro Leon, scorede i det 53. minut.

Getafe 0 – 0 Zaragoza

I særdeleshed en nulløsning. Getafe skulle forsøge at løfte sig efter UEFA Cup-kampen mod Bayern Munchen, som var en af de mere dramatiske af slagsen. Zaragoza besidder en af de tre nedrykningspladser, mens Getafe efter dagens kamp huserer på 12. plads. Mest drama kom der i det 71. minut, hvor Matuzalem modtog sit andet gule kort, hvilket selvsagt gav en udvisning.

Espanyol 0 – 1 Osasuna

Martin Mauricio Astudillo var kampens eneste målscorer, da hans scoring i det 31. minut sikrede Osasuna sejren. Meget vigtige point gik til spilde for Espanyol, som kæmper om pladserne til europæisk fodbold. Osasuna reddede sig derimod vigtige point til bundstriden. Det giver lidt luft til Osasuna, som nu befinder sig seks point over stregen.

Deportivo La Coruna 3 – 0 Athletic Bilbao

Det blev ren nedsabling, da Deportivo besejrede Athletic Bilbao med 3-0. Fabricio Coloccini nettede efter en halv time, i anden halvleg scorede Sergio på straffespark. Sejren blev rundet af med en 3-0-scoring af Luis Kasmirski Filipe. Med sejren overhaler Deportivo netop Athletic Bilbao.

Mallorca 2 – 3 Sevilla

Det blev et målrigt opgør på ferieøen, da Sevilla var på besøg. Renato scorede i det 43. minut, før holdene gik til pause. Kort efter pausen nettede den målfarlige Daniel Guiza. Kanoute og Alves scorede i henholdsvis 68. og 76. minut. Webo pyntede på resultatet kort før tid. En god sejr for Sevilla. 3-2.

Real Madrid 1 – 0 Murcia

Muligvis en afgørelse på mesterskabet. Trods Miguel Torres blev udvist efter tyve minutter, besejrede Real Madrid det undertippede Murcia mandskab. Wesley Sneijder scorede i det 59. minut, hvilket var kampens eneste mål. Den lille hollænder er i hopla for tiden. Barcelona snublede mod Huelva, hvilket giver kongeklubben et forspring på ni point.

Almeria 1 – 0 Villarreal

Det lignede en uafgjort. Diego Lopez blev udvist tidligt i kampen, da han lavede en hovedløs tackling. Det efterfølgende straffespark blev misbrugt at Negredo. Almeria havde overtaget, men formåede ikke at udnytte det massive pres. Først i det 84. minut scorede Acasiete. Villarreal taber vigtige point i mesterskabskampen.