Referat: Premier League 29. Runde (Del 2)

Engelsk fodbold

Onsdag aften blev der spillet tre kampe i Premier League og to af disse var ganske målrige. Chelsea uddelte store tæsk på Stamford Bridge, mens Portsmouth på hjemmebane fandt vejen til målet fire gange. Aston Villa løb ind i en skuffelse, da de mødte Middlesbrough på Villa Park. Vi bringer et overblik over de tre kampe.

Portsmouth – Birmingham

Jermain Defoe lagde ud i Portsmouth, da han gjorde det til både 1-0 og 2-0 i henholdsvis det sjette og niende minut. Det første mål blev scoret på et straffespark. Dermed var grundlaget for en hjemmebanesejr lagt, men Birmingham var ikke færdige endnu. Allerede inden pausefløjt havde Fabrice Muamba og Sebastian Larsson sørget for at Birmingham var helt med i kampen igen, da de med en scoring hver gjorde det til 2-2. I kampens 49. minut kom Portsmouth foran igen, da Hermann Hreidarsson scorede til 3-2. I kampens sidste minutter blev sejren slået helt på plads, da den tidligere Arsenal-angriber, Nwankwo Kanu, scorede til slutresultatet 4-2.

Aston Villa – Middlesbrough

Martin Laursen og Aston Villa har haft en fantastisk stime i den seneste tid, der har betydet, at holdet så småt har nærmet sig den Champions League-givende fjerdeplads i ligaen. Onsdag aften mistede holdet dog et skridt i kampen for en plads i det fine selskab. Middlesbrough kom foran i det 22. minut, da Stewart Downing efter en flot solotur scorede sit sjette mål i denne sæson og bragte gæsterne på 0-1. 18 minutter før slutfløjt lykkedes det værterne at få udlignet, da Gareth Barry på et straffespark scorede til 1-1, der blev kampens resultat. Resultatet betyder, at Villa på ligaens sjetteplads nu er hele syv point efter Liverpool og Everton.

Chelsea – Derby

I det 27. minut faldt den første scoring på Stamford Bridge, da Frank Lampard sikkert omsatte et straffespark begået mod ham selv til mål. Kort tid inden pausefløjt blev det også 2-0 til værterne, da Salomon Kalou udnyttede, at Derby-keeperen var kommet for langt ud af sit mål. I anden halvleg tog Frank Lampard hele stadions opmærksomhed. Først scorede han til 3-0, og han var også manden bag Chelseas mål nummer fem. Inden da havde Joe Cole været pletten og scoret til 4-0. Lampard var dog ikke færdig endnu. Han scorede således Chelseas sidste mål i denne kamp, da han gjorde det til 6-0. Kort tid efter Lampards fjerde scoring lykkedes det gæsterne at få pyntet en anelse på resultat, da David Jones passerede Carlo Cudicini i Chelsea-målet. Chelsea vandt 6-1 og det betyder, at London-klubben nu blot er tre point efter Manchester United, mens der er fem point op til Arsenal, der har spillet en kamp mere.