Real Madrid led knebent nederlag i Rom

Real Madrid kom foran tidligt i opgøret, hvor de styrede det meste af første halvleg, men pludselig blev AS Roma lukket tilbage i kampen, og det fik store konsekvenser for madrilerne.

AS Roma lagde fra start et stort pres på madrilerne, men det lod kongeklubbens mandskab sig ikke skramme af.

Efter syv minutters spil kunne Real Madrids Robben lægge bolden skråt tilbage i feltet, hvorefter Guti affyrede noget forkølet. Få meter fra Roma-målet dukkede Raul op, hvor han i skudøjeblikket kunne rette bolden af, således, at Doni i romernes mål var chanceløs.

Roma-spillerne var tydeligt prægede af den overraskende Real-scoring, hvilket betød, at madrilerne kom frem til flere gode scoringsmuligheder, men skarpheden manglede. Efter små 25 minutter slog romerne dog til.

Mancini lagde bolden skråt ind fra venstrekanten, hvor Totti ikke fik ordentligt ramt på den, i stedet røg bolden videre til en fremstormende Pizarro, der kanonerede bolden fladt, og denne gang var heldet med hjemmeholdet, da en Real-forsvarer snittede bolden, hvilket gjorde bolden umulig at redde for Casillias.

Derefter var der nogle få muligheder i begge ender, men stillingen ved pausen forblev 1-1.

Anden halvleg åbnede med chancer i begge ender, og efter 58 minutter kunne hjemmeholdet atter vise deres skarphed.

Bolden blev spillet frem til Totti, der viste køligt overblik og ventede på, at Mancini løb i den rette position, dog uden at løbe i Reals offside-fælde, derefter stak han bolden dybt til Mancini, der kunne tage et smart træk udenom Casillas, hvorefter han var sikkerheden selv i sin afslutning, derved kunne han bringe hjemmeholdet i front.

Efter Romas føringsmål, pressede Real Madrid på for udligningen, hvor først Guti og derefter Robben var tætte på at score. Også Sergio Ramos kom til skud, men han manglede i den grad skarphed i sit skud.

I det 80. minut kom Real Madrid frem til en kæmpe mulighed, da netop indskiftede Drenthe spillede van Nistelrooy fri, hvorefter han afsluttede på stolpen. Minuttet senere kom Baptista til en skudmulighed, da Raul smart spillede ham fri med brystet.

I overtiden var Roma tæt på, at nette for tredje gang i opgøret, men en Real-forsvarer nåede ned og blokerede skuddet.

AS Roma vandt 2-1, og dermed skrev de historie, da det var første gang nogensinde, at de havde vundet over Real Madrid på hjemmebane.