England i U21-finalen efter målrigt opgør

Andet fodbold

Englands landshold kommer i finalen i U21-turneringen der bliver afholdt på Malmö. Dog kommer sejren ikke uden omkostninger, da flere nøglespillere må undværes på finaledagen.

De unge løver kom allerede foran før der overhovedet var gået et helt minut. Martin Cranie konverterede et hjørnespark til et mål efter blot 54 sekunders spil, efter at svenskerne ikke formåede at cleare en ud af mange bolde.

Portsmouth-forsvaren scorede, da han klokkerent ramte bolden sublimt og den røg forbi målmanden Johan Dahlin, der ellers præsterede fremragende i det svenske mål.

James Milner og Mark Noble var uden sidestykke i de første 45 minutter, da de fik kreeret mange chancer. Den engelske midtbane kontrollerede boldbesiddelsen enestående og begrænsede Sverige til svage halve chancer.

Ola Toivonen fik dog pustet lidt liv i halvlegen efter syv minutter, da han sendte et velskruet frispark mod Englands mål. Joe Hart parerede bolden flot væk, men chancen gav svenskerne blod på tanden. Ti minutter senere sendte PSV Eindhoven-angriberen Rasmus Elm på en løbetur ude på højrekanten, hvor han slog et glimrende indlæg til Marcus Berg, der dog ramte uheldigt forbi.

Milners flotte spil ude til højre resulterede i et hjørnespark efter 30 minutters spil. Milner tog selv sparket, der røg rent over til midterforsvareren Nedum Onouha, som med et fladt spark bragte England foran 2-0.

Ikke længe efter lagde England endnu afstand til Sverige, da Lee Cattermoles rolige indlæg fra højre truede med at finde Gabriel Agbonlahor. Dog nåede den svenske anfører, Mattias Bjarsmyr, men i sin iver fik han sparket bolden ind i eget net.

Halvlegen sluttede med Cattermole igen kom i centrum. Hans udholdenhed var tæt på at ende i et fjerde mål til England, da hans et-to med Theo Walcott gav Wigan-midtbanen en chance, som han smalt skød ved siden af.

Værterne var mere aggressive i anden halvleg. Indskiftede Labinot Harbuzi var tæt på at give svenskerne et mål, men bolden ramte ved siden af i øjeblikket, da semifinalisterne behøvede en livlinie mest.

I det 67. minut fik Sverige endelig et mål. Molins’ indlæg fandt Marcus Berg umarkeret i feltet og angriberen gjorde kort proces.

Med blot et kvarter tilbage scorede Sverige igen. Ola Toivonen skruede bolden forbi Joe Hart på et smukt frispark, hvilket betød at svenskerne kunne dufte en finaleplads.

Realiseringen kom med ti minutters spil igen. Molins var igen arkitekten bag, da han sendte et indlæg mod feltet. Bolden prellede af Robin Soder, der sendte bolden i retningen af Marcus Berg, der sendte bolden ind til 3-3, hvilket endte med at blive slutresultatet efter 90 minutter.

I ekstratiden holdte Sverige sit store pres, da både Marcus Berg og Rasmus Elm var tæt på at distancere sig fra England. Det svenske landshold arbejdede på højtryk i forsøget på at redde en sejr på hjemmebane, og de fik lettere arbejdsvilkår, idet Englands Fraizer Campbell modtog sit andet gule kort, og derved måtte forlade banen før tid. Svenskerne udnyttede dog ikke overtaget igennem det sidste kvarter af kampen, derfor måtte man ud i straffesparkskonkurrenc, før vinderen kunne findes.

Kampens bedste spiller, James Milner, startede ud med at brænde for det engelske landshold, mens Marcus Berg også indledte med en forbier for oppositionen. Alle spillerne holdte niveauet, undtagen Molins, der brændte uretfærdigt efter en forrygende kamp. Den missede bold sendte England i U21-EM-finalen, der spilles i Malmö.

Englands målmand Joe Hart ikke kan benyttes i finalen, eftersom han fik et gult kort under straffesparkskonkurrence for at fiksere modstanderen, og dermed har karantæne.