Drømmefinale realitet, efter et brag af en semifinale

Engelsk fodbold

Lørdag spillede Manchester United, med en sejr over Watford, sig i FA Cup finalen. I dag blev den anden semifinale spillet, og det blev et brag af en kamp. Vi kan nu vente os endnu et brag i finalen, på det nye Wembley.

Det var godt nok Blackburn, som startede bedst ud i denne FA Cup semifinale mod Chelsea. Men The Blues kom hurtigt med i kampen, og fik allerede efter 16 min. bragt sig foran. Det var et rigtig godt angreb, som startede nede ved målmand Petr Cech. Han spillede en lang bold frem til Didier Drogba, som flot pillede bolden ned. Bolden blev spillet videre til Michael Ballack, som med en flot stikning, sendte Frank Lampard af sted. Her svigtede han ikke, og kontrolleret kunne han sende bolden i mål. Et flot gennemspillet angreb.

Derefter var det Chelsea, som overtog kommandoen. Dog uden at komme frem til de helt store chancer.

Mod slutningen af første halvleg var det dog Blackburn, som fik spillet sig lidt tilbage i kampen. De spillede sig frem til et par chancer, som dog ikke var farligere, end Chelsea-forsvaret ikke kunne afværge.

Det var dermed Chelsea, som kunne gå til pause med en fortjent 1-0 føring.

Chelsea startede bedst ud i anden halvleg, og Shevchenko burde have øget føringen til 2-0. Det var angrebsmakker Drogba, som ude fra højresiden, fik sendt en god bold ind i feltet. Her stod Shevchenko, men ukraineren formår ikke at få sendt bolden i mål.

Det som Shevchenko ikke kunne i den ene ende, gjorde Jason Roberts derimod i den anden ende. Morten Gamst Pedersen sendte en bold ind foran mål. Her var Roberts først med tåen, 1-1.

Efter udligningen pressede Chelsea godt på, dog uden det store held. Blackburn stod godt på banen, både i angreb og forsvar, og gjorde det dermed svært for Chelsea.

Begge hold var opsatte på at få afgjort denne kamp, og spillet bølgede frem og tilbage mellem de to hold.

Anden halvleg endte 1-1. De to hold måtte derfor ud i forlænget spilletid.

Første halvleg af forlængelsen endte uden mål, og det var derfor fortsat helt lige, da spillerne løb ud til anden halvleg af den forlængede spilletid.

Chelsea dominerede fra start, og efter et par minutters spil, kom den forløsende scoring. Michael Ballack var manden bag målet. Det var den lynhurtige fløj Shaun Wright-Phillips, som brugte hurtigheden til at komme til baglinjen. Herfra blev bolden smidt ind i feltet, Kalou fik ram på bolden, men skuddet blev blokeret. Ballack kom til, og satte kontrolleret bolden i mål, og dermed Chelsea på vinderkurs.

Med sejren kan vi se frem til et brag af en finale. Topholdet Manchester United vandt nemlig ligeledes deres semifinale. Det bliver hermed en kamp mellem nummer et og to i den engelske Premier League.