CL-optakt: Fiorentina – Liverpool

Det er top mod bund i Gruppe E, hvor gæsterne fra Liverpool fik fornøjelse af i første runde hjemme på Anfield at slå Debrecen med 1-0. Fiorentinas kamp endte mod Lyon endte også 1-0, men det var til franskmændene og derfor har Martin Jørgensen og co. stadigvæk deres første point til gode.

Det italienske hjemmehold tabte i første runde 1-0 på udebane til Lyon, efter at Alberto Gilardinho fik direkte rødt kort efter 45 minutters spil og det gjorde livet svært for Fiorentina, der ikke kunne modstå presset hele kampen igennem og måtte kapitulere efter 76 minutters spil, hvor Lyons Miralem Pjanic gjorde det til kampens resultat 1-0.

I den hjemlige Serie A har Fiorentina spillet tre kampe siden nederlaget til Lyon og det er blev til et nederlag og to sejre. Nederlaget kom lige efter Lyon-kampen og var til Roma på udebane. I de andre to kampe er det blevet til sejre mod Sampdoria og Livorno, som blev besejret med 2-0 og 1-0.

Anderledes gik det for Liverpool i Champions League, som hjemme på Anfield Road vandt 1-0 over Debrecen på et mål af Dirk Kuyt lige før pausen. Med til historien hører det at de ungarske gæster faktisk var tæt på at hive point med hjem, men de kunne ikke få bolden i mål, trods et pres fra dem i anden halvleg.

Siden Champions League-matchen mod Debrecen er det blevet til tre kampe på engelsk jord. Første kamp var mod West Ham på udebane og der blev det med Liverpool-briller nok en anelse for tæt, da kampen endte 3-2 til The Reds. Den anden kamp var mod Leeds i Carling Cuppen og den kamp blev vundet med 1-0, mens Hull var modstanderen i weekenden og der viste Torres målhumør med tre ud af seks mål i 6-1-sejren.

Fiorentina må se bort fra Alberto Gilardinho, som har fået et par dages karantæne efter sit røde kort mod Lyon, men udover ham mangler hjemmeholdet ingen spillere.

Javier Mascherano er blevet hjemme i Liverpool, da han er syg. Derudover blev Benayoun skadet i weekendens kamp mod Hull. Alberto Aquilani samt Andrea Dossena er heller ikke til Rafa Benitez’ rådighed til opgøret.