Barcelona i nulløsning mod Valencia

Spansk fodbold

FC Barcelona tabte for første gang i sæsonen point, da de på Mestalla mødte Valencia, som ligesom Barca gerne vil spille offensiv fodbold. Den offensive indstilling hos holdene udløste dog ikke mål i opgøret.

Der var lagt op til det helt store brag mellem Valencia og Barcelona, hvor specielt sidstnævnte har været ustoppelige hidtil i sæsonen. Det var Valencia dog ligeglade med og sad på spillet i store dele af første halvleg.

Allerede efter to minutter spil brændte det på foran Barcelona-målet, da Valencias Pablo Hernandez satte alle af og kom alene igennem med Victor Valdes, men afslutningen landede lige på Valdes, som ingen problem havde med at redde den.

Barcelona kom bedre med i kampen i anden halvleg rent offensivt og det var kun uheld, der gjorde at Pedro ikke bragte gæsterne foran efter godt og vel en times spil. Unge Pedro sendte et skud afsted mod mål og bolden havde passeret Cesar i Valencia-målet og bolden fortsatte mod et frit mål, men den endte med at ramme Miguel, som fik rettet bolden af til et hjørnespark.

David Silva spillede en stor kamp for Valencia og kunne have bragt dem på sejrskurs, da han kom alene igennem med Valdes, men Silva fik ikke sendt en ordentlig afslutning afsted mod målet.

Trods en chancerig kamp måtte tilskuerne på Mestalla gå hjem uden et eneste mål og det betyder, at Valencia er det første hold til at tage point fra Barcelona, der bevarer førstepladsen i Primera Division, men de er nu kun et point foran Real Madrid, som lørdag aften vandt med 4-2 over Valladolid.