Baptista blev matchvinder i El Clásico

Spansk fodbold

Gæsterne fra Real Madrid levede længe på kontraangreb, og virkede mest skarpe i aftenens brag, mens FC Barcelonas offensiv aldrig formåede at sende bolden i Madrids netmasker.

Kampen startede med en stor pibekoncert fra Barca-fansene mod ærkerivalernes spillere. Der skulle ikke gå lang tid, før den første store chance bød sig.

Efter syv minutters spil blev der slået en dyb stikning, som Ruud van Nistelrooy spurtede efter. Han var helt fri med Barcelonas målmand, Victor Valdes, men linjedommeren tog flaget op, hvorefter der blev fløjtet for offside.

Der var ganske som ventet høj intensitet at spore, og efter få minutters spil kunne frisparkene ikke tælles på en hånd. Bolden skiftede konstant fødder, da begge hold forsøgte sig med hurtigt og flydende kombinationsspil.

Efter 26 minutters spil blev kampens første kort uddelt til Barcelonas anfører, Puyol, da han nedlagde Robinho på kanten af feltet. Det efterfølgende frispark fik madrilerne dog ikke fuldt udbytte af.

Efter en halv times spil blev Real Madrid presset voldsomt, og hjemmeholdet fik tilspillet sig nogle mindre chancer. Real formåede dog at få ryddet op i feltet, og afholdte catalanerne fra at nå frem til de helt store scoringsmuligheder.

Få minutter senere kom Iniesta i dybden, hvorefter han lagde en hård bold skråt til Ronaldinho, som kanonerede bolden mod Casillas, som dog fik parerede bolden, og efterfølgende fik frispark begået mod sig – nu var gæsterne for alvor under pres.

I det 36. minut var det Reals tur. Raul spillede hans angrebsmakker, Ruud van Nistelrooy, der i samme berøring i luften fik prikket bolden i dybden til Baptista, der kunne flugte bolden med ydresiden op i det fjerneste målhjørne, uden chance for Valdes i Barca-målet.

Real Madrid gik til pause med en 1-0-føring, mens en del Barca-spillere diskuterede sammen med en godt dømmende Mejuto González, der dog ikke førte til noget.

Fem minutter inde i anden halvleg var Eto’o på spil. Han fik hurtigt vendt rundt og kom til afslutning, men den sidste skarphed manglede i skuddet, der gik flere meter forbi Casillas i Real-buret.

I det 52. minut var der dømt powerplay. Real Madrid fik tilspillet sig en del store chancer, som Robinho var hovedaktøren bag. Også hjemmeholdet kom til en del store chancer, men Ronaldinho var en skygge af sig selv, og manglede hurtighed i mand-mod-mand-situationerne.

I den sidste halve time pakkede gæsterne sig ned, og sørgede for at være overlegne ud, når de kørte kontraangreb, som gav en del store chancer, men oftest manglede den sidste knivspids koncentration dog.

Barca kom til en del løse chancer i den sidste halve time, men hjemmeholdet formåede aldrig, at bryde det kompakte Real-forsvar.

Kampen sluttede 1-0 til madrilerne, dermed ligger de nu syv point foran ærkerivalerne, FC Barcelona.