Intens Coppa Italia finale

Italiensk fodbold

Inter skulle her til aften hente en romersk fire-målsføring hjemme på Giuseppe Meazza. Roma formåede at samle flest tilhængere på stadion, men det var alligevel Inter, der tog kontrol over kampen og det blev en kamp med masser af fight, hvilket gav hele tre røde kort.

Allerede efter fire minutter ramte Stankovic overliggeren og Inter havde flere gode chancer ved Crespo og Stankovic, men så var Totti også tæt på at lukke kampen. Hans frispark tordnede mod målhjørnet, men Toldo reddede flot.

Kort inde i overtiden appellerede Inter for et straffe mod Maicon. Det som dog ud som Maicon gik mere efter at ramme De Rossi end at løbe efter bolden og dommeren lod spillet fortsætte – helt korrekt.

Langt inde i første halvlegs overtid lykkedes det Inter at score. Cruz blev dog dømt offside – igen en helt korrekt afgørelse.

I anden halvleg gik der blot fem minutter før kampens første godkendte scoring kom, da Crespo headede flot bolden ind i nettet. Blot seks minutter senere scorede Inter igen. Cruz satte sikkert bolden ind, ved at skyde mellem Donis ben. Kampen var helt åben igen, og det blev en endnu mere intens affære med tacklinger til højre og venstre.

Kort efter blev Inter-træner Mancini, lidt underligt, præsenteret for det røde kort. Ca. ti minutter senere fik Inter endnu et rødt kort. Den gang til forsvareren Cordoba, der brugte hånden til at få bolden under kontrol og dermed erhvervede sig sit andet gule kort.

Inter missede mange chancer og Recobas fæle afslutning i det 78. minut var et godt symbol på dette. Roma-målmand Doni havde dumt mistet bolden til Recoba og denne driblede, underligt nok, ud af banen.

I det 83. minut slukkede Roma Inters håb. Perrotta var lidt heldig med at få en fod på Tottis skæve skud og Toldo var chanceløs. Til sidst udlignede Totti næsten, men Toldo reddede langskuddet i stil.

I kampens overtid trak Panucci nødbremsen og måtte forlade banen før tid.

Inter vandt altså 2-1 i en intens kamp, mens Roma tog en samlet 7-4-sejr og vandt deres første trofæ siden 2001.