Brøndby reddede situationen

Europa League

Brøndby IF har sikret sig videre avancement i Europa League-kvalifikationen, da man formåede at undgå et decideret chock-exit ved at besejre Flora Tallinn 4-1.

Brøndby har haft nok at se til på det seneste. Først var det fyringen af Hermann Haraldsson som direktør, mens der på samme tid lurede en mulig hurtig afsked til planerne om europæisk fodbold, men sådan skulle det ikke gå for SAS Liga-holdet.

Efter en nervøs indledning på kampen med sporadiske chancer til modstanderholdet, begyndte holdet fra Vestegnen at sætte sig på returopgøret efter det første kvarter. Esterne kæmpede hårdt og kom godt i vejen for adskillige Brøndby-muligheder, men efter 28 minutters spil kom Brøndby foran.

Alexander Farnerud sparkede bolden videre fra et velplaceret hjørnespark, hvorefter Ousman Jallow headede bolden forbi Flora-keeperen Mikhel Aksalu.

De følgende minutter viste sig fra sine bedste sider. Flora Tallinn brændte miserabelt en friløber skabt klodset af Mikkel Bischoff, mens Samuel Holmén uheldigt måtte se sit glimrende forsøg ramme stolpen. Efter 35 minutter skulle SAS Liga-holdet atter komme på måltavlen, da Michael Krohn-Dehli præsenterede et fremragende offensivt raid på venstrekanten, hvorefter han præcist lobbede bolden indover til en fri Alexander Farnerud, der graciøst ændrede scoretavlen til 2-0.

I minuttet inden pausen blev det endda til et tredje mål, hvor endnu et hjørnespark skabte splid i Floras forsvar, der var alt andet end lukket tæt til. Jallow spillede bolden præcist over til Holmén der scorede kampens tredje hovedstødsmål.

I anden halvleg tog det danske hold meget lettere på tingene, hvilket kunne have været fatalt. Ti minutter før tid affyrede Siksten Kasimir et voldsomt drøn af et missil fra omtrent 25 meters afstand, hvilket passerede Stephan Andersen i Brøndbys mål. Efter reduceringen fik Flora pludselig blod på tanden.

Man kom meget tæt på at score endnu et mål utallige gange, men Brøndby vendte situationen på hovedet og gjorde det til slutresultatet 4-1. Indskiftede Jan Kristiansen fandt et hul i oppositionens forsvar, og udplacerede næstefter let keeperen.

I næste runde venter polske Legia Warszawa der gæster Brøndby næste uge.