De unge svenske værter godt fra start

Andet fodbold

Sverige åbnede gruppe A ved U21-EM mod Hviderusland, og Sverige som er værtsnation ved dette års U21-EM, fik en fremragende start på turneringen.

Det var tydeligvis et svensk hold, som ville ud og vise sig frem for det svenske hjemmepublikum mod Hviderusland, og kampens indledning blev derfor meget intens, da der blev kæmpet om hver en bold.

Kampens første store chance faldt til svenskerne efter en lille halv times spil. Flot flydende opspil førte til en skudmulighed til Emir Bajrami, men bolden trillede en halv meter forbi fjerneste opstander. Denne chance skulle vise sig at blive startskuddet til et sandt målraseri.

Kampens første mål faldt til hviderusserne efter et imponerende langskudsmål. Det var udeholdets Sergei Kislyak som fra omkring 30 meter kanonerede bolden op i hjørnet uden chance for Johan Dahlin i det svenske mål. Et helt fantastisk mål.

Svenskerne ville dog ikke stå tilbage, og blot to minutter senere prøvede Rasmus Elm således også med et langskud fra 30 meter. Denne gang blev skuddet rettet af, og Chesnovski i det hviderussiske mål var uden chance.

Det blev dog ikke sidste gang, at Chesnovski måtte hente bolden ud af nettet i første halvleg. Blot fire minutter efter svenskernes udlignende mål fik svenskernes Marcus Berg nemlig, efter flot svensk kombinationsspil, driblet sig igennem modstandernes forsvar og udplaceret Chesnovski, til stor svensk jubel på lægterne.

De svenske tilskuere kom dog hurtigt op ad sæderne igen, og endnu en gang var Marcus Berg på pletten. Angrebsmakkeren Ola Toivonen fandt således flot Berg i dybden med et kontrolleret chip, og Berg kunne som sikkerheden selv helflugte bolden i kassen. Endnu et flot mål i en målrig første halvleg, og svenskerne førte fuldt fortjent ved pausen med 3-1.

Anden halvleg levede ikke helt op til første halvleg, men det var tæt på.

Efter pausen bølgede spillet frem og tilbage, og ingen af holdene formåede for alvor, at sætte sig på spillet. Som kampen skred frem pressede hviderusserne dog mere på, men det åbnede omvendt for svenske chancer i den anden ende.

Det svenske hjemmepublikum kunne således efter 80 minutter igen juble da kampens spiller Marcus Berg, som til daglig banker kasser ind for Groningen i den hollandske Eresdivision, fuldbyrdede sit hattrick. Hans kollega fra det svenske A-landshold, Rasmus Elm, fandt Berg i dybden med en høj aflevering, og Berg kunne vippe bolden over hviderussernes keeper, og se bolden trille i mål.

Inden kampens slutfløjt nåede det svenske U21-landshold, som man godt kan tillade sig at sige sprudlede i aftenens kamp, at tangere Sergei Kislyaks kanon af et langskudsmål fra første halvleg.

Den svenske udgave af et langskudsmål blev sat ind af midtbanespilleren Gustav Svensson, som ligeledes kanonerede et skud fra 30 meter i krydset. Med det mål kunne det svenskerne trække sig sejrsrigt ud af åbningskampen i gruppe A med en knusende 5-1-sejr.