Reading kan skimte Europa

Engelsk fodbold

Med hele seks mand på skadeslisten og Leroy Lita ude med karantæne, fortsatte Reading her til aften sit stormløb mod Europa. Med sejren på 1-0 ligger dette års store overraskelse i Premier League nr. 7, som giver adgang til næste års UEFA-cup.

Mange fodboldfans havde set frem til kampen på Madejski Stadium her til aften, fordi Michael Owen var tilbage fra en skade, han pådrog sig under VM-slutrunden i Tyskland. Owen magtede dog ikke at føre sit hold til sejr mod et stærkt kæmpende Reading-hold.

Første halvleg forløb sig i et hurtigt tempo, hvor især Reading var tæt på, da Newcastles målmand, Steve Harper, totalt kiksede et udspark, men Reading formåede ikke at udnytte chancen. Michael Owen var tæt på at få et drømme-comeback, da han i midten af 1. halvleg scorede, men målet blev korrekt annulleret for offside.

I anden halvleg overtog Reading styringen, og fem minutter inde i halvlegen kunne Kitson flugte et præcist indlæg fra Seol i målet.

Efter det, pressede Newcastle på, men Magpies’ angribere kunne ikke udnytte de mange indlæg fra James Milner. Især nigerianske Martins brændte et glimrende indlæg fra den unge engelske fløj, og dermed vandt Reading over et tamt Newcastle-hold i en kamp, der måske mest af alt vil blive husket, som den kamp, Readings maskot var tæt på at få gult kort.

Med sejren rykker Reading op på 7. pladsen i Premier League, og dermed kan Steve Coppells tropper skimte et eventyr i Europa næste år.