Vanvittigt Real-comeback i lokalderby

Spansk fodbold

Real Madrid mødte her til aften lokalrivalerne Getafe CF. Efter en første halvleg, som var præget af dårligt spil, blev anden halvleg fuld af drama, intensitet og flotte scoringer. Real Madrid vandt kampen med 3-2 efter et mål i overtiden.

Real Madrid fik i aften besøg af lokalrivalerne Getafe CF, hvor parterne tørnede sammen på Reals hjemmebane Santiago Bernabeu.

Gæsterne skulle kun bruge ti minutter, før den tidligere Real Madrid-angriber, Soldado, havde fundet vejen til storebroderens netmasker. Soldado var omgivet af tre Real-forsvarer, men han fik alligevel vristet sig fri på et indlæg fra højre fløj, hvorefter han kunne heade bolden ind i hjemmeholdets mål, selvom Iker Casillas havde fingerspidserne på afslutningen.

I første halvlegs overtid kom hjemmeholdet dog også på tavlen, på trods af, at det ikke just var fortjent. Higuain var målscoreren. Han blev spillet i dybden og trak elegant forbi Getafes keeper. Herefter kunne han lægge bolden ind i det tomme mål til 1-1.

I starten af anden halvleg om Arjen Robben på banen i stedet for sin landsmand van der Vaart, men godt tyve minutter senere måtte han lade sig udskifte til fordel for Drenthe.

Med godt ti minutter tilbage af affæren kom der for alvor gang i målscoringerne. Getafes Albin scorede til 2-1, da han kanonerede bolden ind i Real-målet et godt stykke udefra feltet.

To minutter steg pulsen atter hos hjemmepublikummet, da Guti skulle tage frispark. Sekundet efter satte han den oppe i det lange hjørne i venstre side, og tilskuerne kunne brøle deres forløsning ud. Det sidste kapitel i denne intense kamp, var dog ikke skrevet endnu.

Minuttet efter Gutis udligning begik Pepe nemlig straffespark, hvor han modtog sit andet gule kort, og dermed måtte gå nogle minutter tidligere i bad end de andre spillere. Man kunne efterfølgende se, at Pepe i situationen sparkede Javier Casquero to gange i ryggen, mens han lå ned, hvorefter han trådte på ham, inden han forlod banen under stor tumult, men begge mandskabers temperament blev dog kølet ned igen.

Selvsamme Casquero var dog alt for nonchalant på det efterfølgende straffespark, da han forsøgte, at sparke dybt i bolden og derved lobbe bolden over Casillas, men det havde den spanske landsholdskeeper læst. Derfor kunne han holde spænding i opgøret, hvor begge hold kæmpede en hård kamp for de tre vigtige point.

I dommerens overtid kom forløsningen for de mange hjemmefans, da Higuain på et Real-kontraangreb beviste sin flotte sparketeknik. Argentineren tog et godt ryk ind mod det lille felt, hvor han på kanten af feltet hamrede bolden op i venstre hjørne til slutresultatet 3-2.

Real Madrids vanvittige comeback og de tre point betyder, at de nu kun er tre point efter ærkerivalerne FC Barcelona, som spiller mod Sevilla onsdag aften på hjemmebane, hvor de med en sejr atter kan fordoble forspringet.