FCK var for stor en mundfuld for Nordvest

FC København gæstede her til aften Holbæk Stadion, hvor pokalturneringens store overraskelse, FC Nordvest, ventede. Københavnerne styrede spillet kampen igennem, og kunne således rejse hjem til hovedstaden med en 4-0-sejr i bagagen.

FC København satte sit tydelige præg på kampen fra start, selvom man havde otte reserver med i startformationen. Københavnerne fik efter en halv times spil dømt straffespark, som Morten Nordstrand skulle tage sig af. Nordstrands skud blev halvklaret af Nordvest-målmanden Lasse Sømmergaard, hvorefter den erfarne back, Niclas Jensen, kom på tavlen, da han skud bolden i nettet på riposten.

Kort efter pausen kom Hjalte Bo Nørregaard også på tavlen. Han tog chancen et godt stykke udefra feltet, og kanonerede bolden op i venstre målhjørne udenfor Lasse Sømmergaards radius.

Hjemmeholdet skulle også få sin chance fra ellevemeterpletten, da anfører Erdogan Aslan skulle eksekvere, men han kopierede Nordstrands teknik fra første halvleg, da han brændte, mens han på riposten sparkede bolden langt over mål.

Med omkring ti minutter tilbage af opgøret fik Dame N’Doye scoret københavnernes tredje mål i kampen, inden han kort før tid kunne udbygge føringen til slutresultatet 4-0.

Mandskaberne mødes igen tirsdag den 28. april i Parken, hvor returkampen skal afvikles.