Chelsea triumferede i Liverpool

Champions League

Chelsea tog i dag et stort skridt nærmere Champions League-semifinalen, da de besejrede Liverpool på Anfield Road med 3-1.

Kampens indledende fase bød på et højt tempo som man kender det fra Premier League, og Dirk Kuyt var manden, som havde den første rigtige chance, men hans skud blev dog rettet af.

Men minuttet efter kunne hjemmeholdets fans brøle af glæde, da Fernando Torres kanonerede bolden ind bag Petr Cech i Chelsea-målet. Kuyt opfangede bolden fra Alex, hvorefter han smart spillede Arbeloa fik med hælen. Arbeloa lagde herefter bolden hårdt og præcist ind i fødderne på Torres, som viste sin skarphed med målet til 1-0.

Chelseas Didier Drogba kom også til en række store chancer, men præcisionen manglede. Syv minutter før pausen kom forløsningen dog endelig for Chelsea. Serbiske Ivanovic nåede højst til vejr på et hjørnespark og headede hårdt og præcist bolden ind i Liverpool-målet.

Anden halvleg startede igen med en stor chance til Drogba, som fik trukket forbi keeperen Reina, og skød bolden mod det tomme mål, men til stor ærgrelse, kom Carragher i vejen, da han fik reddet skuddet glidende.

Da der var spillet en time af kampen kom Chelsea-anfører John Terry og Liverpools keeper Reina ind i en hård nærkamp. Reina havde snuppet bolden, men i samme sekund som han havde bolden i hænderne tromlede Terry ind i ham, hvilket betød, at han fik mindre knubs og måtte undersøges af holdets læger, men begge spillere kom dog ikke noget videre til. Terry modtog dog et gult kort for sit noget hovedløse indgreb, og det betyder, at han har karantæne i returopgøret hjemme på Stamford Bridge.

Chelsea-forsvareren Ivanovic vidste dog præcist, hvordan han skulle bruge hovedet i aften. Efter et nyt hjørnespark nåede serberen atter frem til bolden først, og så kunne han heade læderet i nettet til 2-1.

Drogba ville dog også have indflydelse på sejren i aften. Fem minutter senere kunne han score til 3-1, da han gled bolden i mål efter en hård aflevering af Malouda, som akkurat røg ind i tomrummet i forsvaret.

Chelsea-føringen skabte mere plads for gæsterne. Kampens dommer, danske Claus Bo Larsen, kunne dog fløjte kampen af ved stillingen 3-1, hvilket lægger et betydeligt pres på Liverpool i returkampen på udebane.