FC Porto snød Manchester United

FC Porto chokstartede mod Manchester United, der kæmpede sig tilbage og lignede en vinder med en sen scoring. Men Porto ville det anderledes og sikrede sig uafgjort i sidste minut.

FC Porto vandt Champions League i 2003/2004-sæsonen, hvor klubben slog Manchester United ud af turneringen i 1/8-dels finalen. Englænderne håbede derfor på at kunne revanchere nederlaget, men det blev Porto, der startede bedst.

Allerede efter to minutter slap Lisandro fri i højre side. Hans skud blev pareret til hjørnespark af målmand van der Sar, men det var et varsel om det, der skulle komme. Blot et par angreb senere blev bolden slået ind i Uniteds felt, hvor Evans ikke formåede at cleare bolden ordentligt. Rodriguez fik fat i bolden og satte Evans af med et kort træk, inden han med et velplaceret skud kunne overliste målmand van der Sar til 1-0-føring.

Manchester United var tydeligt overrumplede og havde i minutterne efter scoringen svært ved at finde hinanden og smed bolden for hurtigt væk. Portugiserne var derimod hurtige på bolden og spillede med masser af selvtillid, og det blev også til enkelte skud fra kanten af feltet.

Ronaldo kom til en god chance efter 13 minutter, hvor målmand Helton måtte ud i fuld længde for at redde hans hovedstød. Der skulle dog en foræring af dimensioner til, før United reelt kom ind i opgøret.

For allerede minuttet efter dummede forsvarsspilleren Bruno Alves sig ganske gevaldigt. Som bageste mand valgte han i en fuldstændig ufarlig situation at spille bolden tilbage mod målmand Helton. Wayne Rooney havde dog forudset situationen og opsnappede bolden. Helton kom ud af målet, men gled, og Rooney havde nemt ved at trille bolden i nettet til udligning 1-1.

Uniteds forsvar sejlede fortsat rundt, men efterhånden begyndte kombinationerne fremad banen at hænge bedre sammen. Begge mandskaber kom til halve chancer i resten af første halvleg, men Porto viste det bedste spil og havde fortjent at føre.

Manchester United startede anden halvleg med mest boldbesiddelse, og efter fem minutter fik Park trykket af fra kanten af feltet, men bolden landede i favnen på målmand Helton. Nogle minutter senere prøvede Rooney frækt at overliste Helton fra lang afstand, og Porto-målmanden måtte hurtigt tilbage i målet og parere. På det efterfølgende hjørnespark skulle Helton igen ud i fuld længde for at afværge et hårdt hovedstød fra Vidic.

Portos spil var ikke så flydende som i første halvleg, og det virkede som om, den gode indsats i første halvleg havde kostet masser af kræfter. Lisandro kom til den farligste afslutning, da han efter 67 minutter fik sendt et velplaceret skud af sted, som van der Sar flot nåede ned til.

Fem minutter før tid bar den udmærkede anden halvleg endelig frugt for Manchester United, og denne gang var der tale om en perle. Neville tog et indkast på højrekanten helt nede ved hjørneflaget. Rooney, der var søgt ned til baglinien, modtog bolden og spillede den med hælen videre ind foran mål. Her dukkede Tevez op, og hårdt presset kunne han tordne bolden op i nettaget uden chance for Helton til føring på 2-1.

Dermed lignede det en engelsk sejr, men blot et minut før tid kom udligningen. I et kontrastød blev bolden sendt ind i feltet, hvor en United-spiller forsøgte at cleare med hovedet. Desværre lykkedes det ham kun at forlænge den til Mariano, der stod fri ved bageste stolpe. Han kunne løfte bolden over en fremstormende van der Sar og dermed udligne til 2-2.

Dermed endte en underholdende kamp med et rigtig godt udgangspunkt for FC Porto. Returopgøret spilles i Portugal onsdag d. 15. april kl. 20.45.