Danmark hentede pligtsejr mod Albanien

VM

En disciplineret indsats indbragte Morten Olsens tropper de forventede tre point, da Albanien i aften blev besejret 3-0 i Parken. Dermed formåede Danmark igen at score tre mål, hvilket er fjerde kamp i træk og ny dansk landsholds-rekord.

Det danske landshold har været resultatmæssigt godt kørende i kvalifikationen til VM, der finder sted i Sydafrika i 2010. I aften blev der sat tre vigtige point ind på kontoen efter en sejr på 3-0 over Albanien.

Som ventet tog albanerne udgangspunkt i en ganske defensiv formation, og Danmark satte sig hurtigt på spillet og forsøgte tålmodigt at kombinere sig til chancer.

Efter ni minutter slap Rommedahl fri i højre side og kom efter et godt træk ind i banen fri foran mål. I stedet for at forsøge sig med et skud valgte han at spille bolden på tværs mod Søren Larsen, men en albansk forsvarsspiller kom på tværs og kunne sparke bolden væk.

Fem minutter senere var Rommedahl igen på spil, da Kahlenberg fandt ham med en dyb aflevering. Desværre blev hans træk forbi den albanske målmand Hidi for langt, og igen fik albanerne afværget.

Herefter kom Albanien bedre med og viste fornuftigt spil, blandt andet med et par finurlige driblinger af AC Horsens-spilleren Besart Berisha, men det blev aldrig rigtig farligt. Det danske spil blev omstændeligt med mange boldberøringer, og det var derfor noget overrumplende og på en stor fejl af den albanske målmand, at Danmark efter en halv time kom foran 1-0. Leon Andreasen tog chancen langt udefra, og selv om bolden brækkede lidt i luften, burde målmand Hidi have forhindret scoringen.

Blot syv minutter senere blev føringen fordoblet, da Rommedahl lagde bolden ind i det lille felt, hvor Søren Larsen akrobatisk kunne kaste sig frem og skovle bolden i nettet. Med scoringen til 2-0 gjorde Søren Larsen dermed yderligere reklame for sig selv i bestræbelserne på at komme væk fra sin franske klub, Toulouse, hvor han noget uforklarligt spiller på klubbens andethold i femte division.

I anden halvleg havde Danmark igen bolden mest, og det blev til et par gode chancer til blandt andre Nicklas Bendtner og en veloplagt Jakob Poulsen fra AGF, der var kommet ind fra anden halvlegs start i stedet for Martin Jørgensen.

Efter en time blev Bendtner spillet fri i højre side, og uselvisk lagde han bolden på tværs til Rommedahl, der kunne trille bolden i nettet. Desværre havde liniedommeren vinket for offside mod Bendtner, hvilket umiddelbart var svært at vurdere på tv-billederne. Beslutningen var dog forståelig, da liniedommeren som bekendt ikke har en pauseknap og mulighed for at granske situationen nærmere.

Tilskuerne fik dog en dansk scoring mere med ti minutter igen. Igen kom målmand Hidi i problemer, da han i forbindelse med et hjørnespark kom flagrende ud i feltet for at bokse bolden væk. Det blev i stedet til et gevaldigt hul i luften, og så kunne Christian Poulsen bringe Danmark foran 3-0.

Med sejren har Danmark tretten point efter fem kampe, mens Ungarn efter aftenens sejr på 3-0 over Malta har samme pointantal, men for seks kampe. Næste kvalifikationskamp for Danmarks vedkommende bliver i begyndelsen af juni på udebane mod Sverige, hvilket forhåbentlig bliver uden danske tilskuere på banen, som det var tilfældet sidst Sverige tog imod Danmark.