Spændingen skærpes i Holland

Andet fodbold

Den hollandske mesterskabskamp, er efter dagens runde, blevet en meget tæt affære, hvor Top 3 alle har 72 point.

PSV Eindhoven har været inde i en skuffende periode, og nedturen fortsatte, da de i dag gæstede Utrecht. PSV måtte rejse tilbage med et enkelt point, og efter Alkmaars og Ajaxs komfortable hjemmesejre, er PSV nu blevet sendt ned på 3. pladsen – dog med samme point som deres to konkurrenter.

PSV åbnede scoringen ved Ibrahim Afellay efter 10 minutters spil, men 4 minutter før tid, bragte Alje Schut balance i regnskabet.

Alkmaar slog sikkert Heerenveen med 3-1. Der var Simon Cziommer der satte gang i ballet, da han efter 12 minutters spil, skruede et frispark uden om muren. 7 minutter før pausen fandt Julian Jenner Maarten Marten, der fordoblede føringen. Ligaens topscorer Alfonso Alves, bragte dog spænding i kampen, da han i det 72. minut, scorede sit 30. ligamål. Dette var dog ikke nok, og Cziommer cementerede sejren med sin anden scoring, i de døende minutter.

En Wesley Sneijder-double og en scoring af Klaas Jan Huntelaar inden for de første 21 minutter, bragte Ajax på sejrskus, da de hjemme slog Sparta Rotterdam 5-2.

Rachid Bouaouzan og Iderlindo Moreno Freire bragte dog gæsterne tilbage i kampen, men danske Kenneth Perez og Nicolae Mitea, sikrede sejren for Ajax.

I bunden blev Excelsior og Waalwijk sendt til nedryknings-playoff. Excelsior led et 3-2 nederlag til Heracles, mens Waalwijk måtte nøjes med uafgjort, mod lokalrivalerne fra Willem II.

Med dagens resultater er alt lige i mesterskabskampen, når ligaen i næste uge, går ind i den allersidste runde. Det bliver en nervepirrende afslutning, hvor der ikke bliver plads til feljtagelser.

PSV Eindhoven skal hjemme møde Vitesse, mens både Ajax og Alkmaar skal spille på udebane, mod henholdsvis Willem II og Excelsior.